www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εκτός αέρα ο Air 104,4 και με απόφαση του ΕΣΡ

Το οριστικό κλείσιμο του ξενόγλωσσου ραδιοσταθμου «Air 104,4» του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε τελικά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Έπειτα από έφοδο του εισαγγελέα και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στον Υμηττό ο ραδιοσταθμός που είχε κριθεί ότι εξέπεμπε παράνομα είχε κλείσει.

Οι υπεύθυνοι του "Air 104,4" είχαν καταφύγει και στο ΕΣΡ ζητώντας τη δική του γνωμοδότηση η οποία βγήκε πριν από λίγο κρίνοντας την λειτουργία του παράνομη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο Ρουσόπουλου (Ν.3310/2005) καθώς προβλέπεται η τήρηση τριών προϋποθέσεων. Μία εξ' αυτών δεν διαθέτει ο "Air 104,4" καθώς δεν είχε συμμετάσχει στις διαγωνιστικές διαδικασίες του 1999 ή του 2001.

Πλέον αναμένεται να δούμε αν οι υπεύθυνοι του ραδιοσταθμού θα κινηθούν και με προσφυγή στο
Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τον Hot FM

Ανάκληση της απόφασης του ΕΣΡ για οριστική διακοπή της λειτουργίας του είχε ζητήσει και ο "Hot FM" (Αττικής). Το συμβούλιο δεν κατέληξε σε απόφαση προτιμώντας να περιμένει την οριστική απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχουν προσφύγει τα στελέχη του ραδιοσταθμού.

Πρόστιμα 65.000 ευρώ

Κατά τα λοιπά το ΕΣΡ "μοίρασε" χθες συνολικά πρόστιμα 65.000 ευρώ σε έναν ραδιοφωνικό και τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο "Star" για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος στην εκπομπή "Φώτης και Μαρία Live" (4 και 5/5/2010) που ασχολήθηκε με την "υπόθεση" της Μαριάννας Ντούβλη και την πορνοταινία στην οποία συμμετείχε, έπειτα από καταγγελία δικηγόρου. Με ισόποσο πρόστιμο το ΕΣΡ "φιλοδώρησε" και τον ΑΝΤ-1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο "Love Bites" (14 και 21/5/2010).

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο "Αρχιπέλαγος TV" (Δωδεκάνησα) καθώς δημοσιογράφος του καναλιού είχε υποστηρίξει ότι ξυλοκοπήθηκε από πολίτη ο οποίος τον διέψευσε και προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο ΕΣΡ καθώς δεν είχε κληθεί από το κανάλι να καταθέσει και ο ίδιος τι συνέβη κατά την άποψή του. Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο "Astra TV" (Μαγνησίας) για παράνομη δικτύωση με το "Mad TV" (Αττικής).

Με πρόστιμο 5.000 ευρώ η ανεξάρτητη αρχή τιμώρησε και τον "Best FM" (Αττικής) για μετάδοση παράνομης διαφήμισης. Όπως εξήγησε ο κ. Λασκαρίδης ο ραδιοσταθμός μετέδωσε διαφήμιση διαδικτυακού καζίνου (ιστοσελίδα με τυχερά παιχνίδια). Σύμφωνα με τη νομοθεσία όμως η εκμετάλλευση τέτοιας ιστοσελίδας δεν θεωρείται νόμιμη δραστηριότητα και συνεπώς και η διαφήμισή της δεν μπορεί να είναι νόμιμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: