www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Μέτρα-ανάσα για τόνωση της απασχόλησης ζητεί η ΝΔ

Την άμεση αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την τόνωση της απασχόλησης ζητεί από την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας.


Ο κ. Βρούτσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της ανεργίας στο 11,9% το μήνα Απρίλιο, έναντι 9,4% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, τονίζοντας ότι μήνα με το μήνα, αποδεικνύεται ότι, όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανάσες για την ανάπτυξη, τόσο η ανεργία θα διογκώνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση μέτρα όπως η τόνωση της ανάπτυξης, η ενεργοποίηση και η στήριξη της αγοράς, οι στοχευμένες

Πυρκαγιά στην Πολιτεία σε δύσβατη περιοχή - Ζώνες ασφαλείας γύρω από τα σπίτια

Έχουν ήδη υπάρξει οι πρώτες γραμμές άμυνας στα πρώτα σπίτια. Η φωτιά αριστερά από το Politeia Tennis Club.


Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε χαράδρα της περιοχής Πολιτείας η οποία καίει χαμηλή βλάστηση και η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

Η πυρκαγιά καίει δάσος σε χαράδρα της Πολιτείας κοντά στις οδούς Αριστοτέλους και Δεξαμενής και στους πρόποδες της Πεντελής και λόγω του δύσβατου του σημείου, άμεσα απογειώθηκαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που ήδη

Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ στην Carrefour από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. για εναρμονισμένη πρακτική στον καθορισμό τιμών πώλησης και προμηθειών.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η εταιρεία καταδικάστηκε ομόφωνα διότι "καθόριζε τις τιμές μεταπώλησης στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchise) για τη λειτουργία καταστημάτων «5’Mαρινόπουλος». Επίσης διότι περιόριζε τις διασταυρούμενες πωλήσεις μεταξύ των διανομέων και δικαιοδόχων εντός του συστήματος (σε συνδυασμό με ρήτρες αποκλειστικής προμήθειας)".


Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Carrefour εφάρμοζε πολιτικές καθορισμού τιμών μεταπώλησης, αφενός μέσω συμβατικών ρητρών που δέσμευαν τους δικαιοδόχους να ακολουθούν κατά κανόνα τις

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το ασφαλιστικό του δημοσίου

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 156 «υπέρ» και 128 «όχι» και ένα «παρών», έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου τομέα.


"Όχι" ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ όπως και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Σακοράφα, Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης, ενώ «παρών» ψήφισε ο Γ. Δημαράς. Απόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Οικονόμου, Ντ. Μπακογιάννη και Κ. Κιλτίδης.

Απούσα ήταν για μια ακόμα φορά η

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα και 24ωρη προειδοποιητική απεργία για αύριο προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο με αφορμή την πρόταση εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς.


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "Δεν μπορούμε να πέσουμε θύματα μόνο των αριθμών" προσθέτοντας πως "Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στα παιχνίδια του αδηφάγου τραπεζικού κατεστημένου που εξακολουθεί να βλέπει μια περιουσία του Ελληνικού λαού, ως την 'πολύφερνη νύφη' που θα τους εξασφαλίσει ηγετικές θέσεις στις αγορές και υπερκέρδη στους ιδίους".

Στην ανακοίνωση τους καλούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, να πάρουν μια σαφή και ξεκάθαρη θέση.

Καταλήγοντας αναφέρουν πως "Σε αυτή την συγκυρία που παγκοσμίως κρατικοποιούνται τράπεζες, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν θέσεις στον 'ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ' θα

Ν.Δ.: Σκόπιμη η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις

«Σκόπιμη» χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς


Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι τέτοιες κινήσεις είναι αναγκαίες, για να μπορέσουν οι Ελληνικές Τράπεζες να αντέξουν στην κρίση. Επισήμανε, ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, να οδηγούν σε οικονομίες κλίμακας και φάσματος, στο διαμοιρασμό των κινδύνων, στην απόκτηση ικανού μεγέθους για να ανταπεξέλθει το νέο πιστωτικό ίδρυμα στις διεθνείς προκλήσεις, στη θωράκιση των θυγατρικών του, στο εξωτερικό, στην ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος επ’ ωφελεία καταθετών, δανειοληπτών, εργαζομένων και μετόχων.

"Η σημερινή πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού

Ρεκόρ κατασχέσεων σπιτιών στις ΗΠΑ

Οι τράπεζες κατάσχεσαν αριθμό ρεκόρ αμερικανικών σπιτιών στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά οι κοινοποιήσεις πλειστηριασμών για νέες κατασχέσεις μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας δεδομένων real estate, RealtyTrac.

Τα κύρια προβλήματα στον χώρο παραμένουν οι περικοπές θέσεων εργασίας και οι περικοπές των μισθών, που συγκρατούν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς ακινήτων.


Οι τράπεζες έλαβαν τον έλεγχο 269.962 ιδιοκτησιών κατά το δεύτερη τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με έκθεση του RealtyTrac. Οι κατασχέσεις θα ξεπεράσουν πιθανότητα το 1 εκατομμύριο

Τελευταία ημέρα για τον δακτύλιο η αυριανή

Αύριο, Παρασκευή, είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2009-2010.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι και την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα της περιόδου 2010-2011.
enet

Συνελήφθη 46χρονος εμπρηστής στα Μέγαρα

Ένας 46χρονος συνελήφθη, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, καθώς κατηγορείται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 27/03/2010, 20/04/2010, 19/05/2010, 07/06/2010 και στις 11/07/2010, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, του νομού Αττικής.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 46χρονος οδηγήθηκε σε τακτικό ανακριτή, με την κατηγορία, εμπρησμού δασικής έκτασης κατ’ εξακολούθηση, ενώ σε βάρος του, είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Κατέθεσε ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση στρατιωτικών ο Ε. Βενιζέλος

Τροπολογία του Χρήστου Παπουτσή έκανε δεκτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με πλασματικό χρόνο των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.


Η ρύθμιση η οποία κατατέθηκε στο ασφαλιστικό προβλέπει ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν καταταγεί μέχρι το 1995 και είναι μεγάλης ηλικίας, μπορούν να πάρουν πλασματικό χρόνο τριών ετών με την καταβολή εισφορών έτσι ώστε να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια, που απαιτούνται για τη θεμελίωση σύνταξης.
enet

Ο Μιχάλης Λιάπης ενώπιον της Εξεταστικής για τη Siemens

Στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης υποστήριξε ότι «συνέχισε τη σύμβαση που βρήκε με τον προαστιακό». Για τις συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ανέφερε ότι γνωρίζονταν από παλιά.

"Δεν κοίταξα ποτέ πίσω" φέρεται να είπε ο Μιχάλης Λιάπης, αναφορικά με τη σύμβαση που υπέγραψε με την Siemens για τον προαστιακό.

Την ίδια ώρα στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής έφθασε και επιστολή της Siemens, όπου αναφέρεται ότι πρόκειται για μια νέα εταιρία που

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι και δική σας υπόθεση. Η προστασία της Υγείας όμως είναι αποκλειστική σας ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Πρός τήν                                                                             Αθήνα, 15 Ιουλίου 2010

Κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό Υ. & Κ. Α., minister@yyka.gov.gr

Kοινοποίηση

Ko Αντ. Δημόπουλο, Γεν. Γραμματέα Δημ. Υγείας Υ.Υ.&Κ.Α., secretary.gen.dy@yyka.gov.gr

Θέμα : Η προστασία τού Περιβάλλοντος είναι καί δική σας υπόθεση, η προστασία τής Υγείας όμως είναι αποκλειστική σας ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ !

Κυρία Yπουργέ

Πρό ολίγων ημερών ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικ. Σβίγγος απηύθυνε στό Υπουργείο επιστολή διαμαρτυρίας γιά τήν αδικαιολόγητη καθυστέρηση πού επιδεικνύετε στήν περιβαλλοντική αδειοδότηση τού Γεν. Νοσοκομείου Θηβών.

Στό προαύλειο τού Γ. Ν. Θηβών λειτουργεί σταθμός βιολογικού καθαρισμού. Από αυτόν τά λύματα εξερχόμενα δέν κατευθύνονται στήν Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού τού Δήμου Θηβαίων, πού ευρίσκεται σέ μία απόσταση περίπου 800 μέτρων. Καί αυτό γιατί δέν υπάρχει κατασκευασμένος αγωγός, πού νά μεταφέρει τά επεξεργασμένα λύματα, από τό Γ.Ν.Θηβών εκεί. Τά επεξεργασμένα, από τόν σταθμό βιολ. καθαρισμού τού Γ.Ν. Θηβών, λύματα διατίθενται επιφανειακά στό έδαφος (σέ παρακείμενο ρέμα, τό

Χτυπούσε το κινητό μέσα στο φέρετρο!

Συνέβη σε χωριό της Καρδίτσας την προηγούμενη εβδομάδα. Στην προσπάθεια των ανθρώπων του γραφείου τελετών να μεταφέρουν το φέρετρο με τον αποβιώσαντα για τη νεκρώσιμη ακολουθία, βοήθησαν και δύο συγγενείς της οικογενείας.


Ο ένας εξʼ αυτών είχε το κινητό του τηλέφωνο στην τσέπη απʼ το πουκάμισό του και σκύβοντας πάνω από το φέρετρο του έπεσε μέσα!

Όταν ο συγκεκριμένος αντιλήφθηκε την απώλεια του τηλεφώνου παρακάλεσε τη σύζυγο του να τον καλέσει από το δικό της κι εκείνος βγήκε από την εκκλησία για να

Η Αττική Οδός διχάζει υπουργεία

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, με αφορμή τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Τα δύο υπουργεία διαφωνούν και ως προς το μήκος των επεκτάσεων, αλλά και ως προς το χρόνο δημοπράτησης του έργου. Το υπουργείο Υποδομών ζητεί να διατηρηθεί από τον σχεδιασμό Σουφλιά όχι μόνο η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, αλλά και η σήραγγα Υμηττού με τον κλάδο έως το αεροδρόμιο, σημείο στο οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος εκφράζει σοβαρές ενστάσεις. Επιπλέον, ζητεί να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας. Είναι η δεύτερη φορά που οι δύο υπουργοί συγκρούονται, μετά το θέμα του Αχελώου.


Παρά τις προσπάθειες συνεννόησης που έχουν γίνει ανάμεσα στα δύο υπουργεία για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, την προηγούμενη Τετάρτη η πρώτη σύσκεψη της Επιτροπής Μεγάλων Εργων λίγο

«Να τον κατοχυρώσουμε κι εμείς»

Η Ελλάδα επανέφερε εισήγηση ώστε το Θέατρο Σκιών να αναγνωριστεί ως κοινή πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Μεσογείου.

«Θα φαααάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε». Ο Καραγκιόζης, με τον οποίο έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές Ελλήνων, απέκτησε... τουρκική υπηκοότητα, ελέω Ουνέσκο. Η τελευταία επικύρωσε σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι από μια υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας.


Η υποεπιτροπή είχε συνεδριάσει στο Αμπου Ντάμπι και είχε αποδεχτεί την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, βάσει της οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.


Η απόφαση επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της Ουνέσκο, κατόπιν και της επιφύλαξης που διατύπωσε η διευθύντρια Νεότερου Πολιτισμού του δικού μας υπουργείου Πολιτισμού, Τέτη Χατζηνικολάου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας αλλά και κατόπιν της «εκπροσώπου της Ελλάδας στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, η οποία έκανε σαφή τη θέση της Ελλάδας ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της πολιτιστικής εμπειρίας του

Απειλές και τρομοκρατία από την ασφάλεια του κυρίου Σαχινίδη

Χθες, Τετάρτη την 3η μέρα του αποκλεισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από διοριστέους του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οικονομικών, μας ΄΄επισκέφτηκε΄΄ άνδρας ασφαλείας του κου Σαχινίδη, ο οποίος απαίτησε να του επιτραπεί η είσοδος.

Στην άρνησή μας, επέμεινε με απειλητικό ύφος και μας προειδοποίησε ότι ΄΄παρατραβάμε το σκοινί΄΄ και ότι ΄΄θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα΄΄.


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΄΄ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ΄΄


ΚΥΡΙΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ; --------->>>

Ο “γιος του Χριστού” και ο “ αντίχριστος” έπαιξαν μπουνιές έξω απ' τη Βουλή!

Ακόμα κάνουν το Σταυρό τους μετά απ' όσα είδαν και άκουσαν οι αστυνομικοί! Όλα έγιναν χθες το απόγευμα την ώρα που η πορεία των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας έφτασε έξω απ' τη Βουλή.

Ξαφνικά στα σκαλιά μπροστά στο κοινοβούλιο ακούστηκαν φωνές. Οι ένστολοι γύρισαν και είδαν δυο άνδρες να χτυπούν ο ένας το άλλο με μανία.

Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί σε υπηρεσία, αλλά και ένστολοι που διαμαρτύρονταν και έτσι, αν και οι άνδρες φορούσαν πολιτικά, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι είχαν έρθει στα χέρια συνάδελφοι μεταξύ τους.

Με χίλιες δυο δυσκολίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να χωρίσουν τους δυο άνδρες. Ο καυγάς ήταν

20.000 άνεργοι σε ένα μήνα - Νέο άλμα της ανεργίας τον Απρίλιο

Δραματική παραμένει η κατάσταση στον τομέα της ανεργίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκτινάχθηκε στο 11,9% για τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ακριβώς ένα χρόνο πριν η ανεργία ήταν στο 9,4%, ενώ τον Μάρτιο του 2010 στο 11,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων κατα τον Απρίλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.412.946 άτομα και οι άνεργοι σε 596.979 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.288.462 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (μείωση 1,5%)

Το γονίδιο των μεταστάσεων δίνει ελπίδα για νέες θεραπείες

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου εντόπισαν ένα γονίδιο το οποίο «πυροδοτεί» την εξάπλωση μιας επιθετικής μορφής καρκίνου του μαστού. Περίπου μία στις πέντε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού παρουσιάζει μια επιθετική μορφή της νόσου, που ονομάζεται θετική στην πρωτεΐνη ΗΕR2. Στις ασθενείς αυτές ο πρωτογενής όγκος αντιμετωπίζεται συνήθως με το μονοκλωνικό αντίσωμα Ηerceptin, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις ο καρκίνος μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα στο υπόλοιπο σώμα προκαλώντας δευτερογενείς όγκους.

Τώρα οι επιστήμονες από το Ερευνητικό Τμήμα για τον Καρκίνο του Μαστού στο Εδιμβούργο ανακάλυψαν το γονίδιο που κάνει τους θετικούς ΗΕR2 καρκίνους να εξαπλώνονται. Οπως σημειώνουν στο επιστημονικό περιοδικό «Βritish Journal of Cancer», έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων που θα μπλοκάρουν τη δράση του γονιδίου «βάζοντας φρένο» και στις

Νέες θεραπείες νικούν τον καρκίνο του προστάτη

Σημαντικά βήματα προόδου έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον από τους ειδικούς μία από τις μορφές καρκίνου που τις νικούν κατά κράτος.


Βελτίωση των εγχειρήσεων, πιο στοχευμένες ακτινοθεραπείες, νέα φάρμακα και καλύτερη διάγνωση είναι το τετράπτυχο που έχει κάνει τη θνησιμότητα από τον δεύτερο συχνότερο καρκίνο στους άντρες να μειώνεται αργά αλλά σταθερά _ και τις προβλέψεις για τη μελλοντική εξέλιξη των ασθενών να υπολογίζονται πλέον σε βάθος 10ετίας και όχι 5ετίας, όπως γίνεται με τις άλλες μορφές καρκίνου.

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως διαρκώς επινοούνται νέα όπλα εναντίον του, τα οποία αυξάνουν την επιβίωση ακόμα και ασθενών με προχωρημένη νόσο.

«Ο καρκίνος του προστάτη είναι σίγουρα ένας από αυτούς που τους νικάμε κατά κράτος», λέει ο κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής Θεραπευτικής και αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής του Γενικού

Το σχήμα του γυναικείου σώματος επηρεάζει την μνήμη

Το σχήμα του γυναικείου σώματος, ιδίως ο σχηματισμός των γοφών, επηρεάζει, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, την μνήμη της γυναίκας. Είναι γνωστό πως τα περιττά κιλά επηρεάζουν την μνήμη ιδίως των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών, αλλά οι μεγάλες καμπύλες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Οι γυναίκες των οποίων το σώμα μοιάζει με μήλο σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις στα διαγνωστικά τεστ μνήμης από τις γυναίκες των οποίων το σώμα έχει το σχήμα αχλαδιού.


Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό Journal of the American Geriatrics Society, είναι καίριας σημασίας για την υγεία μιας γυναίκας η διατήρηση του σωστού βάρους.

Το υπερβολικό βάρος, το οποίο σχετίζεται με καρδιοαγγειακές παθήσεις και φλεγμονές, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας.

Επίσης, το συγκεντρωμένο λίπος γύρω από την κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου και διαβήτη.

Το αυξημένο βάρος στις γυναίκες συνεπάγεται την αυξημένη παραγωγή οιστρογόνων.

Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες της ορμόνης αυτής.

Τα οιστρογόνα είναι γνωστό πως προστατεύουν

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Τράπεζα Πειραιώς, ATEBank και Τ.Τ.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε. μετά από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την

"Το φόρουμ δεν είναι κόμμα" λέει η Ντόρα Μπακογιάννη

«Το φόρουμ δεν είναι κόμμα», επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ, αν και δεν αρνήθηκε πως στο μέλλον θα προχωρήσει στη ίδρυση νέου κόμματος, χωρίς όμως –όπως είπε- αυτό να έχει προσωπικό χαρακτήρα.

Το φόρουμ δεν θα μεταξελιχθεί, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, συμπλήρωσε.

Πάντως, η ανεξάρτητη βουλευτής διευκρίνισε πως δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στη σύσταση κόμματος, προκειμένου να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας πως «στην αυτοδιοίκηση δεν μπορείς να έχεις κομματικό καπέλο». «Θα στηρίξουμε ορισμένους καλούς υποψηφίους, ασχέτως χρώματος», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στη διαγραφή της από τη ΝΔ, παραδέχθηκε πως απελευθερώθηκε μεν, ωστόσο δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε και πάρα πολύ. «Είναι πολύ δύσκολο να λες η ΝΔ δεν είναι το κόμμα μου, συναισθηματικά είναι δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι επί προεδρίας Αντ. Σαμαρά ασφυκτιούσε γιατί –όπως υποστήριξε- το κόμμα είχε πάψει να είναι ανοιχτό. «Οτιδήποτε ζητούσες να είναι συλλογικό απερρίπτετο μετά πολλών επαίνων»,

Προσοχή *** Απάτη *** Για κάρτες Εθνικής Τράπεζας

AΠΑΤΗ !!!!!!  Μην απαντήσετε !!!


Από: NATIONAL BANK OF GREECE

Θέμα: Credit card frozen, action required!

Προς: ******

Ημερομηνία: Δευτέρα, 12 Ιούλιος 2010, 8:00









________________________________________

Αγαπητοί πελάτες,

Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η σύνδεση του λογαριασμού σας έχει παγώσει λόγω της ακόλουθους

Στο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για τις εκλογές

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στο θερινό τμήμα της Βουλής το σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση επιτροπής για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών το οποίο θα ισχύσει στις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης προ της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε στη Βουλή το προσχέδιο νόμου για τις «εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των μελών της Επιτροπής - εκπροσώπων των κομμάτων και θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή για τις ρυθμίσεις επί των οποίων οι απόψεις διαφοροποιούνται.


Στην Επιτροπή για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών, πλέον θα προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, ώστε να διασφαλίζεται το αμερόληπτο και ανεπηρέαστο της κρίσης της.

Τα βασικότερα σημεία των προτεινόμενων ρυθμίσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ.Ραγκούση

Τετράωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 ενώ προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή την ώρα που θα συζητείται στην ολομέλεια το Ασφαλιστικό του Δημοσίου.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να προκύψουν ματαιώσεις και αλλαγές πτήσεων.


Λόγω της συμμετοχής στη σημερινή στάση της ΑΔΕΔΥ και της ΕΙΝΑΠ θα γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία μόνο επείγοντα περιστατικά.

Επίσης στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα

Νέα εμπόδια για τους ημιυπαίθριους

Νέα εμπόδια στη διαδικασία νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων θέτουν οι νομάρχες της χώρας, επικαλούμενοι έλλειψη προσωπικού στις πολεοδομικές υπηρεσίες.


Με επιστολή του προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος Δημήτρης Δράκος επισημαίνει τον κίνδυνο να μείνει ανεφάρμοστος ο νόμος εξαιτίας των ασφυκτικών- όπως τις χαρακτηρίζει- προθεσμιών που θέτει για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων, καθώς οι με ελλείψεις προσωπικού πολεοδομικές υπηρεσίες θα κληθούν να παραλάβουν έναν τεράστιο αριθμό αιτημάτων και παράλληλα να διεκπεραιώσουν με τον υπάρχοντα όγκο έργου τους πρόσθετες υποχρεώσεις τους που αφορούν την έκδοση οικοδομικών αδειών, εφαρμογής νομοθεσίας αυθαιρέτων κ.ά.

Ο κ. Δράκος προχωρά ακόμη περισσότερο, καταφερόμενος εναντίον της υπουργού, καθώς της επισημαίνει διατάξεις νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν τη μείωση της υπερωριακής απασχόλησης και των ανώτατων ορίων των επιτρεπόμενων μετακινήσεων εκτός έδρας των

«Μπατίρηδες» με... λιμουζίνα

Στην απόχη του ΣΔΟΕ πιάστηκαν οι κάτοχοι 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν το θράσος- με την ανοχή του συστήματοςνα δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας λαμβάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τώρα τους περιμένουν μπελάδες με πόθεν έσχες, τεκμήρια, διαφυγόντες φόρους, δασμούς και πρόστιμα.


Ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν στο δίμηνο Απριλίου- Μαΐου 802 ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και δεκάδες ακόμα σε Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Εντόπισαν 449 παραβάτες με 23.021 παραβάσεις και ήδη το υπουργείο Οικονομικών

Απολύει υπαλλήλους η Ρηγίλλης

Σε περικοπές των υπαλλήλων της άρχισε να προχωρά από χθες η Ρηγίλλης, απολύοντας τους πρώτους δέκα εργαζομένους της που επί χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

΄Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Μ. Δασκαλάκης ανακοίνωσε χθες σε δέκα υπαλλήλους της ΝΔ, που εργάζονταν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, ότι απολύονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι υπάλληλοι της Ρηγίλλης απασχολούνταν στο αρχείο, στη δακτυλογράφηση και στην υπηρεσία παρακολούθησης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τις επόμενες ημέρες. Οι απολύσεις εντάσσονται στην προσπάθεια που

Εκπτώσεις από σήμερα και... «όσο ζω, ελπίζω»

Ως και 80% έκπτωση σε είδη ρουχισμού και υπόδησης προσφέρουν από σήμερα τα καταστήματα, προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές και να κάνουν... σεφτέ στον θεσμό των εκπτώσεων. Οι καταναλωτές πάντως παραμένουν... σφικτοί, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες, τονίζουν παράγοντες της αγοράς. Η σημερινή πρεμιέρα των εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν ως τα τέλη Αυγούστου, βρίσκει αμφότερους πάντως να ελπίζουν: οι καταναλωτές ότι θα βρουν καλές τιμές προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και οι έμποροι ότι θα μειώσουν τις απώλειες ύστερα από μια απογοητευτική χρονιά.

« Οι εκπτώσεις είναι πάντα μια ευκαιρία για να καλύψεις κάποιες τρύπες, χωρίς βέβαια να αρκούν από μόνες τους.Ούτως ή άλλως εμείς κάνουμε προσφορές όλη τη χρονιά» δηλώνει στο «Βήμα» ο κ. Γιάννης Πενταβατζής ο οποίος εργάζεται εδώ και χρόνια στο οικογενειακό κατάστημα ρούχων στο

Συμφωνία αντι - ΔΝΤ - Τα βρίσκουν ΓΣΕΕ - εργοδότες - Πάγωμα για το 2010 - Κοντά στο 1,5% το 2011

Μικρές έως... ελάχιστες οι αυξήσεις που συμφωνήθηκαν, αλλά το σημαντικό είναι ότι μπήκε ρήτρα που φαίνεται να κατοχυρώνει δώρα και επιδόματα αδείας στη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Το τελευταίο ραντεβού έχει κλειστεί για τις 12 το μεσημέρι, όμως ήδη έχουν συμφωνηθεί τα βασικά. Προβλέπονται μηδενικές αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς και τα μεροκάματα, ενώ για τα δυο

Επ' αόριστον ο αποκλεισμός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ 2008 για το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν για τέταρτη μέρα τον αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Πανεπιστημίου ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους.

Οι διοριστέοι έπρεπε να είναι ήδη στην εργασία τους από αρχές Μαρτίου και, ύστερα από τόσες παράνομες προσλήψεις – που αγγίζουν τις 1.200 από την αρχή του χρόνου, δεν δέχονται την αναστολή του διορισμού τους λόγω του μνημονίου αφού αυτό τηρείται με άλλα μέτρα και σταθμά για τους ημετέρους.

 Έχουν κλείσει την είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τα οικονομικά τους βιβλία,

Ο καιρός σήμερα 15.07.2010

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα της Θράκης και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010. Μετά το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ορεινότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 17 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 – 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 38 – 39 βαθμούς στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα και από 23 έως 33 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ στην περιοχή των Δωδεκανήσων η ένταση των ανέμων θα φτάνει κατά τόπους και τα 7 μπ. Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα