www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Νέα εμπόδια για τους ημιυπαίθριους

Νέα εμπόδια στη διαδικασία νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων θέτουν οι νομάρχες της χώρας, επικαλούμενοι έλλειψη προσωπικού στις πολεοδομικές υπηρεσίες.


Με επιστολή του προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος Δημήτρης Δράκος επισημαίνει τον κίνδυνο να μείνει ανεφάρμοστος ο νόμος εξαιτίας των ασφυκτικών- όπως τις χαρακτηρίζει- προθεσμιών που θέτει για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων, καθώς οι με ελλείψεις προσωπικού πολεοδομικές υπηρεσίες θα κληθούν να παραλάβουν έναν τεράστιο αριθμό αιτημάτων και παράλληλα να διεκπεραιώσουν με τον υπάρχοντα όγκο έργου τους πρόσθετες υποχρεώσεις τους που αφορούν την έκδοση οικοδομικών αδειών, εφαρμογής νομοθεσίας αυθαιρέτων κ.ά.

Ο κ. Δράκος προχωρά ακόμη περισσότερο, καταφερόμενος εναντίον της υπουργού, καθώς της επισημαίνει διατάξεις νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν τη μείωση της υπερωριακής απασχόλησης και των ανώτατων ορίων των επιτρεπόμενων μετακινήσεων εκτός έδρας των
υπαλλήλων, αλλά και τον νόμο «Καλλικράτη» που προβλέπει εθελοντικές και αναγκαστικές μετατάξεις υπαλλήλων των νομαρχιών στους δήμους και μεταφορά των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων στους νέους δήμους.

Ενίσχυση

΄Οπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, με τους παραπάνω νόμους θα μειωθεί σημαντικά το προσωπικό των πολεοδομικών υπηρεσιών των νομαρχιών εξαιτίας των μετατάξεων και αν δεν ενισχυθούν αμέσως με προσωπικό και μέσα, οι νομαρχίες θα δηλώσουν αδυναμία καταβολής των αμοιβών υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού.

Επίσης, ζητεί την τροποποίηση της περιοριστικής νομοθεσίας για τις αμοιβές των υπαλλήλων στις εκτός έδρας μετακινήσεις, για τη διενέργεια των αυτοψιών επί των δηλουμένων ακινήτων, καθώς και την επιμήκυνση των προθεσμιών που θέτει ο νόμος για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο κ. Δράκος ζητεί άμεση συνάντηση με την υπουργό προκειμένου- όπως τονίζει- «να εκθέσουμε τις απόψεις μας και σε γενικότερα ζητήματα συνεργασίας με το υπουργείο».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: