www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ρεκόρ κατασχέσεων σπιτιών στις ΗΠΑ

Οι τράπεζες κατάσχεσαν αριθμό ρεκόρ αμερικανικών σπιτιών στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά οι κοινοποιήσεις πλειστηριασμών για νέες κατασχέσεις μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας δεδομένων real estate, RealtyTrac.

Τα κύρια προβλήματα στον χώρο παραμένουν οι περικοπές θέσεων εργασίας και οι περικοπές των μισθών, που συγκρατούν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς ακινήτων.


Οι τράπεζες έλαβαν τον έλεγχο 269.962 ιδιοκτησιών κατά το δεύτερη τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με έκθεση του RealtyTrac. Οι κατασχέσεις θα ξεπεράσουν πιθανότητα το 1 εκατομμύριο
φέτος.

"Οι βασικές συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της RealtyTrac, Ρικ Σάργκα σε συνέντευξη.

Η αγορά ακινήτων εξακολουθεί να επηρεάζεται από "την ανεργεία, την οικονομία εν γένει και από τα περισσότερα από 5 εκατ. προβληματικά δάνεια", πρόσθεσε ο ίδιος.

Το 2005, η τελευταία "φυσιολογική" χρονιά για τα ακίνητα, σύμφωνα με το Σάργκα περίπου 530.000 νοικοκυριά δέχθηκαν ειδοποιήσεις και οι τράπεζες κατάσχεσαν 100.000 σπίτια.

Φέτος περισσότερα από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι πιθανό να λάβουν κοινοποίηση χρεοκοπίας, προγραμματισμένων πλειστηριασμών και κατάσχεσης με βάση τις προβλέψεις της RealtyTrac.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: