www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τετράωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 ενώ προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή την ώρα που θα συζητείται στην ολομέλεια το Ασφαλιστικό του Δημοσίου.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να προκύψουν ματαιώσεις και αλλαγές πτήσεων.


Λόγω της συμμετοχής στη σημερινή στάση της ΑΔΕΔΥ και της ΕΙΝΑΠ θα γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία μόνο επείγοντα περιστατικά.

Επίσης στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα
Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και το προσωπικό των Δήμων και Νομαρχιών.

Κανονικά λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

"Οι αλλαγές που έγιναν στο ασφαλιστικό χθες δεν αλλάζουν το χαρακτήρα του νομοσχεδίου" υποστήριξε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Επίσης χαρακτήρισε τις χθεσινές αλλαγές ως "λίφτινγκ" της κυβέρνησης που δεν έχει αντίκρυσμα στις ανάγκες των εργαζομένων.

"Το να δουλεύεις 40 χρόνια με λιγότερη σύνταξη αυτό τα λέει όλα" υποστήριξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμη επισήμανε ότι ο αγώνας της ΑΔΕΔΥ με αυτόν του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαίος και πως το ζήτημα παραμένει ανοιχτό για το συνδικαλιστικό σύστημα.

"Θα υπάρξουν κινητοποιήσεις παρά τον πόλεμο και τις πολιτικές που θέλουν να το κάμψουν" τόνισε ο κ. Παπασπύρου.

Ερωτηθείς για τον εάν προβλέπει "κύμα" από το Δημόσιο, απάντησε ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση της τάξεως περίπου του 50% σε σχέση με πέρυσι και εκτίμησε πως αυτό θα συνεχιστεί.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: