www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Προς συμβιβασμό» Μέρκελ-Σαρκοζί για τη βοήθεια στην Ελλάδα


Σε συμβιβασμό για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη χρηματοδότηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα καταλήξουν μάλλον η Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, που συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Βέρνερ Χόγερ.

«Πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση θα οδηγήσει σε κάποια λύση», είπε ο Χόγερ στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF. «Είμαι σίγουρος ότι θα

Πυρά ΝΔ για την κατάργηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων


Την αντίδρασή του για την υπαγωγή της εμπορικής ναυτιλίας στην αρμοδιότητα του νεοσύστατου υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εξέφρασε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε “στο ίδιο έργο θεατές”. Μετά από είκοσι ολόκληρους μήνες παλινωδιών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη μαθαίνει από τα λάθη της», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός «αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία αυτού

Γ. Λιάνης: «Ο ανασχηματισμός θα κριθεί από το αν θα πετύχει ο Βενιζέλος»


«Ο ανασχηματισμός θα κριθεί από το αν θα πετύχει ο Βενιζέλος. Αν πετύχει μπορεί να πλησιάσει το όνειρό του να ηγηθεί της χώρας», δήλωσε στον Real Fm o Γιώργος Λιάνης.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής σημείωσε πως όσοι μίλησαν περί αποστασίας, πρέπει να κοιτάξουν τα «Ιουνιανά» και όχι τα «Ιουλιανά», το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ούτε θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Λιάνης τόνισε πως μέχρι χθες η ομάδα Βενιζέλου θεωρείτο ύποπτη για σενάρια συνωμοσίας και έκανε λόγο για «χαστούκι που δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την επιλογή αυτή στους δικούς του - που ένας – δύο έγιναν και υπουργοί - που διέδιδαν αυτά τα πράγματα», ενώ ερωτηθείς σχετικά, δεν

ΝΔ: Κυβέρνηση υπό προθεσμία


Με έντονα κριτική διάθεση υποδέχθηκε η Νέα Δημοκρατία την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, κάνοντας λόγο για «ανασχηματισμό – καραμπόλα» που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του Πρωθυπουργού.

«Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό, έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης και κατέκρινε έντονα την πρωτοβουλία σύστασης κυβερνητικής επιτροπής.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής επιτροπής «ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας», με τη συμμετοχή των μισών υπουργών «με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς».

«Για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί ʼμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό


Με μεγάλο ενδιαφέρον καλύπτουν πολλά διεθνή ΜΜΕ τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, και ιδιαίτερα την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών, εν μέσω φόβων για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας και τις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όρισε νέο υπουργό Οικονομικών την Παρασκευή, σε έναν ανασχηματισμό με στόχο την ενίσχυση της στήριξης για σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν οδηγήσει σε βίαιες αναταραχές και έχουν διχάσει το κόμμα του», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, η ανακοίνωση του νέου σχήματος καθυστέρησε, πιθανώς λόγω της δυσκολίας να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο

ΛΑΟΣ: Κυβέρνηση «βαθύ ΠΑΣΟΚ»

«Από μία οικουμενική κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία κυβέρνηση "βαθύ ΠΑΣΟΚ"», παρατηρεί ο ΛΑΟΣ και συμπληρώνει ότι «η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία, γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν

ΚΚΕ: Μια ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση


«Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με τον ανασχηματισμό.

Ζητεί «τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές» και υποστηρίζει ότι «τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν,

΄Αρση αναστολής διαπραγμάτευσης για Τ.Τ. και T Bank


Την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της T Bank από σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011, αποφάσισε το Χ.Α. κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Αποφάσισε επίσης την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η οποία έχει ως εξής:


Πρωθυπουργός

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης
Θόδωρος Πάγκαλος
Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ηλίας Μόσιαλος

Υπουργεία

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: Παντελής Τζωρτζάκης

Εσωτερικών
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Ο καιρός στις 17.06.2011


Περιορισμό της αστάθειας στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31

Απέχουν οι εκπαιδευτικοί από τη βαθμολόγηση Ειδικών Μαθημάτων και Ξένων Γλωσσών

Την αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών στα Ειδικά Μαθήματα των Ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφάσισε η ΟΛΜΕ.

Διαμαρτύρεται για την υπουργική απόφαση που καταργεί την επιλογή των μαθητών στη δεύτερη Ξένη Γλώσσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η αποχή θα