www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Facebook places τώρα και στην Ελλάδα

Από τις 16 Δεκεμβρίου το βράδυ ξεκίνησε το λανσάρισμα της, η υπηρεσία τοποθεσιών του facebook και στην Ελλάδα. Η νέα υπηρεσία places δίνει την δυνατότητα στους χρήστες iPhone (και άλλων συμβατών συσκευών) να μοιράζονται την τοποθεσία τους στον χάρτη με τους φίλους τους. Κάτι ανάλογο με το δημοφιλές foursquare.


Η παροχή της υπηρεσίας θα δοθεί σε λειτουργία σταδιακά, όπως είχε γίνει και το καλοκαίρι στην Αμερική. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν προσπαθείτε να ανοίξετε το places στο iPhone σας και βλέπετε το μήνυμα μη διαθέσιμη υπηρεσία, μην ανησυχείτε,

Ένας ακόμα παίχτης επιστρέφει στο Big Borther

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Tv nea ένας ακόμα παίχτης του Big Borther θα επιστρέψει ξανά μέσα στο σπίτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι παίκτες που είναι αυτήν την στιγμή μέσα ,καλούνται την Κυριακή να ψηφίσουν ένα από τα άτομα που αποχώρησαν ώστε να ξαναπάρει μέρος στο

Πυρκαγιά στο «Υγεία»

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία», που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία στον 6ο όροφο (ταράτσα) του ιδιωτικού θεραπευτηρίου.


Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα, με 15 άνδρες και πολύ

Αυτόφωρο για εργοδότες λόγω μη καταβολής δώρου

Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Μιχάλη Χάλαρη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.


Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη.Η

Ικανοποίηση της ΕΣΕΕ για τη μείωση τιμών

Η ΕΣΕΕ ανακοινώνει ότι συμμετέχει δυναμικά στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για τη μείωση των τιμών και στηρίζει την συμφωνία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων.


Οι μειώσεις των τιμών σε 661 κωδικούς επώνυμων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που ανακοινώθηκαν από 36 προμηθευτικές επιχειρήσεις χονδρεμπορίου, παραγωγής τροφίμων και αλυσίδες σούπερ μάρκετ θεωρείται ως αρχή μειώσεων, που στην πλειονότητά τους θα κυμαίνονται από 5% έως 10%, ενώ σε συγκεκριμένα είδη θα φτάνουν ακόμα και το 38%.

Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, στην χώρα μας, το 30% περίπου της δαπάνης του οικογενειακού προϋπολογισμού των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων αντιστοιχεί σε αγορές τροφίμων, ενώ στα υψηλά εισοδήματα αντιστοιχεί μόνο το 15%. Γι’ αυτό άλλωστε τον λόγο οι μειώσεις των τιμών στα τρόφιμα και στα είδη ευρείας κατανάλωσης είναι ίσως το καλύτερο δώρο για τον Έλληνα καταναλωτή. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σημαίνει ότι φέτος θα

Moody΄s: Υπό επιτήρηση 6 τράπεζες

Υπό επιτήρηση για πιθανή αρνητική υποβάθμιση θέτει η Moody΄s τις αξιολογήσεις (debt, deposit ratings) έξι ελληνικών τραπεζών, μετά το καμπανάκι για νέα υποβάθμιση του ελληνικού χρέους.


Ο διεθνής οίκος θέτει υπό επιτήρηση τις αξιολογήσεις των: Εθνικής Τράπεζας, Εurobank, Alpha Bank, Τράπεζας Πειραιώς, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και Τράπεζα Αττικής.

Επιπροσθέτως ο δείκτης χρηματοοικονομικής ισχύος των Εθνικής, Εurobank και Alpha τίθεται υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Xθες η Moody΄ s έθεσε υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, που σήμερα διαμορφώνεται στο ΒΑ1.

H επικεφαλής αναλύτρια της Moody’s στην Ελλάδα, Sarah Carlson σε συνέντευξή της στο Dow Jones Newswire ανέφερε ότι αποφασιστικό ρόλο στην προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, έπαιξε η αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους

ΓΣΕΕ: Τρίωρη παναττική στάση εργασίας στις 22/12

Σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μ.μ. έως τις 15:00 μ.μ. προχωρά την Τετάρτη 22/12/2010 η ΓΣΕΕ, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της αντίδρασης ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και του Μνημονίου.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ,

« Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται.

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προκήρυξε:

1. 3ωρη παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 22/12/2010 από τις 12:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ. μαζί με

Η κρυφή λίστα των 53 οφειλετών του δημοσίου

Τα ονόματα των μεγαλύτερων οφειλετών του δημοσίου, τα χρέη των οποίων επρόκειτο με κυβερνητικό νομοσχέδιο να διαγραφούν, φέρνει στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα με σχετικό άρθρο του Γιώργου Δημητρομανωλάκη.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι προς διαγραφή οφειλές ανέρχονταν στο θηριώδες ποσό των 24 δισ. ευρώ, τα οποία οι εφορίες χαρακτηρίζουν «ανεπίδεκτα είσπραξης». Το ν/σ του υπουργείου Οικονομικών που προέβλεπε τη διαγραφή αποσύρθηκε, αλλά η «κρυφή λίστα» με τα ονόματα των 53 μεγαλύτερων οφειλετών από αυτούς δημοσιεύεται σήμερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Νικόλαος Κασιμάτης με χρέη 636 εκατ. ευρώ. Ο οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη είχε λειτουργήσει ως συντονιστής σε υπόθεση με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ στη δεκαετία του 1990 και αποκαλύφθηκε το 2001. Στη δεύτερη θέση με χρέη 551 εκατ. ευρώ έρχεται η γνωστή Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, ενώ την τριάδα

ΟΑΕΔ: Νέα αύξηση 2,96% του αριθμού ανέργων

Νέα αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ανήλθε στα 627.301 άτομα τον Νοέμβριο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 2,96% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 206.779 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 12,89% (23.618 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο. Η μεταβολή αυτή προέρχεται αποκλειστικά από ανέργους εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+27.115 άτομα) ενώ ο αριθμός των «κοινών» επιδοτούμενων ανέργων εμφανίζεται μειωμένος κατά 3,5%.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 61.870, μειωμένες κατά –20,52% σχετικά με τον Νοέμβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.573, οι λήξεις

Alter: Διαπραγματεύσεις με τράπεζες

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. και με δ.τ. Alter CHANNEL σε συνέχεια της από 29-11-2010 ανακοίνωσής της και σε σχέση με δημοσίευμα του έντυπου τύπου, επανέρχεται με την παρούσα ανακοίνωση και επιβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες.


Καλεί το επενδυτικό κοινό να στηρίζει τις επενδυτικές επιλογές του στις επίσημες ανακοινώσεις -δελτία τύπου της Εταιρείας και των αρμοδίων οργάνων της και όχι σε ανεπίσημα δημοσιεύματα και δεσμεύεται ότι θα ενημερώσει

ΕΕ:Μυστική συμφωνία για πάγωμα του προϋπολογισμού

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία διεξήγαγαν την Πέμπτη μυστικές συζητήσεις για το «πάγωμα», σε πραγματικούς όρους, του κοινοτικού προϋπολογισμού μέχρι το 2020, σε μία κίνηση που αναμένεται να εξοργίσει την Πολωνία και άλλες από τις πιο αδύναμες χώρες της ΕΕ.


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, διεξήγαγε μυστικές συζητήσεις με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών που συνεισφέρουν περισσότερο στον κοινοτικό προϋπολογισμό στο πλαίσιο της συνόδου στης Βρυξέλλες, ελπίζοντας ότι 10 χώρες θα υπογράψουν επιστολή που θα ζητά πάγωμα του προϋπολογισμού. Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel στήριξαν την ενέργεια, αλλά ζήτησαν να κρατηθεί η ύπαρξή της μυστική ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο διπλωματικό επεισόδιο εν μέσω μίας ήδη τεταμένης περιόδου για την ενότητα της ΕΕ.

Καθώς η είδηση της πρωτοβουλίας άρχισε να διαρρέει χθες το βράδυ, υπήρξε οργή από εκείνους που ευνοούνται περισσότερο από τον προϋπολογισμό των 141,5 δις. ευρώ και οι οποίοι θεωρούν τις

Προσχώρηση 2 ακόμα βουλευτών στο κόμμα της Ντόρας

Η επίσημη προσχώρηση των βουλευτών Γ. Κοντογιάννη και Λ. Αυγενάκη στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.


Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real news η κ. Μπακογιάννη δεν έχει εγκαταλείψει τον στόχο των 10 βουλευτών και κρατά επαφές τόσο με βουλευτές της Ν.Δ.

Οι βασικοί μισθοί Ιατρών ΕΣΥ σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου του υπ. Υγείας...

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας :


«1. Οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί όλων των βαθμών της ιεραρχίας του κλάδου των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ορίζονται από 1ης Ιανουαρίου 2011, στα παρακάτω ποσά:

α. Συντονιστής Διευθυντής και Καθηγητής, μέλος Δ.Ε.Π. 2.055 ευρώ

β. Διευθυντής και Αν. Καθηγητής, μέλος Δ.Ε.Π 2.054 ευρώ

γ. Επιμελητής Α' και Επίκουρος Καθηγητής, μέλος Δ.Ε.Π 1.759 ευρώ

δ Επιμελητής Β' και Λέκτορας, μέλος Δ.Ε.Π 1.468

Αυτό το κλειστό επάγγελμα, ποιος θα το ανοίξει;

Κλειστά επαγγέλματα: Το νέο μέτωπο!

Tον ασκό του Αιόλου σε ένα ακόμα μέτωπο, αυτό των κλειστών επαγγελμάτων, προετοιμάζεται να ανοίξει το οικονομικό επιτελείο.


Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία κατάρτισής του και ο υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να το καταθέσει ή έστω να παρουσιάσει τις βασικές του διατάξεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Θέλει με τον τρόπο αυτόν να κλείσει μία από τις καυτές εκκρεμότητες έναντι της τρόικας, καθώς το επικαιροποιημένο μνημόνιο ορίζει ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, ανοίγοντας σε πρώτη φάση τα επαγγέλματα των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των φαρμακοποιών, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και των ορκωτών

Τι προτείνει η Τρόικα στις τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε πώληση περιουσιακών τους στοιχείων, δηλαδή των θυγατρικών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δάνεια και άλλα ρευστά διαθέσιμα ή ακόμα και σε αυξήσεις κεφαλαίου, εάν θέλουν να «ξεκόψουν» από την χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας και να μπορέσουν να βγουν στις αγορές.


Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο, αυτό φέρεται να άφησαν να εννοηθεί στελέχη της τρόικας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με τις έξι μεγαλύτερες

Έναρξη του Μηχανισμού Στήριξης τον Ιούνιο 2013

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν χτες βράδυ στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης με αφετηρία το 2013. Την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής συμφωνήσαν σε μια αλλαγή στη συνθήκη της Λισαβόνας ώστε να καταστεί δυνατή η ύπαρξη του μηχανισμού αυτού.


Στο προσχέδιο της απόφασης σημειώνεται πως «τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν πως οικονομικές δυσκολίες σε ένα κράτος μέλος μπορούν να απειλήσουν την οικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ε.Ε. μέσω διαφόρων διοδίων». Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές καθώς μπορεί ο μηχανισμός στήριξης να αποφασίστηκε όμως το σημαντικό είναι οι λεπτομέρειες που θα καθορίσουν αν θα είναι ένας σκληρός μηχανισμός «α λα Μέρκελ» ή αν οι μεγάλοι της Ευρώπης θα βάλουν νερό στο κρασί τους.

Τα επόμενα βήματα μετά τη Σύνοδο Κορυφής είναι η απόφαση να σταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις παρατηρήσεις τους. Οι τρεις αυτοί οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν αλλαγές χωρίς να δεσμεύουν το

Πόσες πόλεις με το όνομα “Αθήνα” υπάρχουν στον πλανήτη;

Η Αθήνα βρίσκεται στην εξέχουσα θέση το όνομά της να έχει υιοθετηθεί από άλλες 23 πόλεις στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύει παράλληλα τη σημασία της για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν έχει δώσει το όνομά της σε τόσες πολλές άλλες. Πέρα από αυτό όμως, καμία θεσμοθετημένη σχέση ούτε συνδετικός κρίκος δεν έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πόλεων αυτών μέχρι σήμερα.


Οι πόλεις που σε ολόκληρο τον κόσμο φέρουν το όνομα «Αθήνα» ξεχωρίζουν. Έχουν την τιμή και την υποχρέωση, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται, να συμβολίζουν, με το όνομα αλλά και με τη δράση τους, τις έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανάπτυξης, της ευθύνης και του σεβασμού. Σήμερα που οι αξίες αυτές είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες και απαραίτητες, είναι υποχρέωση των Αθηνών του κόσμου να συνεισφέρουν στη δημιουργία του κόσμου της Αθήνας: ενός κόσμου ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενός

Δεν πέρασαν οι ελληνικές θέσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Το κείμενο των γενικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο θα συνταχθεί σήμερα, θα κρίνει κατά πόσον η ελληνική πλευρά είναι ή όχι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

Στόχος είναι να μην συμπεριληφθεί -κατά γερμανική απαίτηση- ο όρος «τελευταία καταφυγή» για τις χώρες που θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον το μηχανισμό στήριξης, αλλά να γίνεται περιγραφική αναφορά στις χώρες που μπορούν να κάνουν χρήση του και στις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορεί να γίνει αυτό.

Όσον αφορά στα άλλα χαρακτηριστικά του μηχανισμού στήριξης, πάντως, πέρασαν, ως φαίνεται, οι σκληρές γερμανικές θέσεις για τη συμμετοχή ιδιωτών, αλλά η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι δηλώνει

ΝΔ: Δική μας πρόταση η Γραμματεία Δημοσίας Περιουσίας

Σε ανακοίνωση του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, τονίζει ότι η δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημοσίας Περιουσίας ήταν πρόταση της Νέας Δημοκρατίας πριν 5 μήνες, δηλαδή στη παρουσίαση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο τον Ιούλιο. Ο Ν. Μηταράκης δήλωσε:


«Είναι θετικό ότι, το Υπουργείο Οικονομικών, έστω και με 5 μήνες καθυστέρηση, αποδέχθηκε την πρόταση μας για τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας. Είναι προς όφελος της χώρας, η Κυβέρνηση να ακούει τις προτάσεις της Αξιωματικής

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για το μνημόνιο

Νέο συλλαλητήριο με κύριο αίτημα την κατάργηση του μνημονίου, διοργανώνουν το απόγευμα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 17:30, στα Προπύλαια.


Καλούν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει ενάντια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και ενάντια στην αστυνομική βία, που εκφράστηκε σε όλο της το «μεγαλείο», όπως

Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Σημειώσατε...1

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι πριν από τον μεγάλο χριστουγεννιάτικο αγώνα τους πάνω στο 'ρινγκ' (ίσως και χωρίς εισαγωγικά) του εορταστικού μας τραπεζιού, περνούν από τον απαραίτητο προαγωνιστικό διατροφικό έλεγχο.


Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες θα στολίσουν το εορταστικό μας τραπέζι. Και βέβαια αυτοί που βρίσκονται σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους γίνονται οι καλύτεροι μάρτυρες (ο όρος με τη δίσημη έννοια του) της εορταστικής υπερκατανάλωσης γλυκισμάτων. Ας τονίσουμε όμως κάτι σε αυτό το σημείο. Το γλυκό δεν απαγορεύεται από κανένα διαιτολόγιο! Αρκεί φυσικά να καταναλώνεται με σύνεση και μέτρο και, ει δυνατόν, υπό τις συστάσεις του διατροφολόγου.

Στο δίλημμα λοιπόν 'μελομακάρονα ή κουραμπιέ', σημειώνουμε 1.

Όσον αφορά στη θερμιδική τους αξία και τα δύο γλυκίσματα έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες. Αν και το ενεργειακό τους περιεχόμενο διαφοροποιείται αρκετά ανάλογα με τη συνταγή, κατά μέσο όρο αποδίδουν 150 θερμίδες το καθένα. Αυτό όμως που ισχυροποιεί τη θρεπτική αξία του μελομακάρονου είναι το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το μέλι, συγκριτικά με το βούτυρο και τη ζάχαρη του κουραμπιέ. Το ελαιόλαδο αποτελεί πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών (κυρίως Ε) και

Αυστηρότερες ποινές για διακίνηση μεταναστών

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της απονομής δικαιοσύνης. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ενστάσεις για επιμέρους άρθρα, που αφορούν στην ποινική συνδιαλλαγή και τις ποινές για τη διακίνηση λαθρομεταναστών (Ν.Δ.), ή τις προβλέψεις για επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης (ΣΥΡΙΖΑ).


Με το νομοσχέδιο τροποποιούνται αρκετές διατάξεις του ποινικού κώδικα, επανακαθορίζοντας όρους και προϋποθέσεις για μετατροπή μιας ποινής σε χρηματική, και της χρηματικής ποινής σε κοινωφελή εργασία, αναθεωρείται η υπό όρους απόλυση, καταργείται η φυλάκιση για λόγους αδυναμίας πληρωμής των δικαστικών εξόδων, δίνεται η δυνατότητα υπό προϋποθέσεις για έκτιση ποινής φυλάκισης κατ’ οίκον, για όσους φυλακισμένους έχουν υπερβεί την ηλικία των 75 ετών,

Μπορεί ο βελονισμός να «ξυπνήσει» το «τεμπέλικο μάτι»;

Εναλλακτική λύση στην τοποθέτηση καλύμματος στο πιο δραστήριο από τα ματάκια του παιδιού μπορεί να αποτελέσει ο βελονισμός, μέθοδος κραταιά στην κινεζική παράδοση.


Σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, παιδιά με αμβλυωπία που έκαναν βελονισμό- στον κατάλληλο βελονιστή προφανώς- είχαν παρόμοια αποτελέσματα στο «τεμπέλικο μάτι» τους με παιδιά που ακολούθησαν τη συνηθισμένη αγωγή, να φορούν δηλαδή ένα κάλυμμα στο πιο δυνατό μάτι τους για μερικές ώρες την ημέρα.

Οι ασθενείς και στις δύο ομάδες είδαν την όρασή τους στο αδύναμο μάτι να βελτιώνεται κατά τουλάχιστον δύο επίπεδα στην κλίμακα μέτρησης της όρασης, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Aμβλυωπία ή «Τεμπέλικο μάτι» είναι η πιο συνηθισμένη οφθαλμολογική πάθηση της παιδικής

Ελπίδες για καλύτερη θεραπεία στα παιδιά με καρκίνο στον εγκέφαλο

Μελέτη του γενετικού χάρτη των εγκεφαλικών όγκων σε παιδιά έδειξε πως έχουν λιγότερες μεταλλάξεις σε σχέση με παρόμοιους όγκους σε ενήλικους, κάτι που σημαίνει πως μπορεί μία μέρα να είναι πιο εύκολο να τους αντιμετωπίσει η επιστήμη, επισημαίνουν Αμερικανοί ερευνητές.


Η μελέτη του μυελοβλαστώματος, του πιο κοινού τύπου καρκίνου του εγκεφάλου σε παιδιά, οδήγησε στην ανακάλυψη και μερικών νέων μεταλλάξεων, αναφέρουν οι επιστήμονες με δημοσίευσή του στην επιθεώρηση Science.

Το Μυελοβλάστωμα αποτελεί το 15% με 20 % των ενδοκρανιακών όγκων στα παιδιά και θεωρείται ότι ο συχνότερος κακοήθης όγκος του

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά και σήμερα στο ΙΚΑ

Ολοκληρώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ, που βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τη Δευτέρα ενώ την Τετάρτη συμμετείχαν στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Τα ιατρεία του Ιδρύματος λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και σήμερα καθώς το ιατρικό προσωπικό διεκδικεί μονιμοποίηση γιατρών και

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την επόμενη εβδομάδα

Σε νέες κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προαναγγέλλοντας άλλη μία δύσκολη εβδομάδα για τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για τον προγραμματισμό του συντονιστικού οργάνου των σωματείων των εργαζομένων:

Τη Δευτέρα θα ακινητοποιηθούν όλα τα μέσα μεταφοράς όλο το 24ωρο εκτός από τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Την Τρίτη όλα τα μέσα μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν λόγω τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσει κανένα μέσο μεταφοράς καθώς οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν

Ο καιρός στις 17.12.2010

Βελτίωση του καιρού σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και στις νησιωτικές περιοχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά αλλά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα καθώς και προσωρινή εξασθένιση των ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 1 ως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 8 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 15 – 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 – 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενίσουν πνέοντας από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις, με τις μεγαλύτερες εντάσεις στα νότια όπου θα φτάνουν τα 6 και πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μπ. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο εξασθενώντας σταδιακά, στρεφόμενοι από τα