www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πλημμύρισε η Σάμος

Η χτεσινή κακοκαιρία δημιούργησε το χάος στο νησί της Σάμου όπου πλημμύρησαν σπίτια και μαγαζιά. Οι άνεμοι που έφτασαν έως και τα 10 μποφόρ (!) έσπασαν ακόμα και τα τοιχία του λιμανιού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που έχουν διακοπεί. Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.




Η υγεία ξεκινά από τη μήτρα

Μια έρευνα σχετικά με τη σχέση των διατροφικών και όχι μόνο συνηθειών της μητέρας με την υγεία του βρέφους πραγματοποιήθηκε από ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η υγεία του παιδιού ξεκινά από την περίοδο που βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας του. Οι τροφές που λαμβάνει η μητέρα, αλλά ακόμη και τα συναισθήματά της και ο τόπος που μένει «γράφονται» στο DNA του παιδιού και επηρεάζουν τις συνήθειές του και την υγεία του.


Βέβαια, η μητέρα δεν είναι η μοναδική υπεύθυνη για το μέλλον του παιδιού. Σύμφωνα με τη μελέτη,

«Δεν θα γίνω συνένοχος σε αδιέξοδα»

Για τα εργασιακά, τις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και τις εσωκομματικές αλλαγές της Νέας Δημοκρατίας δίνει απαντήσεις ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής». Για ακόμη μια φορά δηλώνει την αντίθεση του κόμματός του στο μνημόνιο, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι οδήγησε την χώρα σε αδιέξοδο.


Σχολιάζοντας τις αλλαγές που γίνονται στο Δημόσιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτείνει «πάγωμα» των προσλήψεων. « Είμαστε αντίθετοι προς τις μαζικές απολύσεις, γιατί δεν θα έχουν αποτέλεσμα ή θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Θα καταλήξουμε να έχουμε το ίδιο έλλειμμα (παρά τις απολύσεις) και πολύ μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα. Όταν απολύεται ένας εργαζόμενος από το Δημόσιο, το κράτος δεν γλιτώνει το πλήρες κόστος της μισθοδοσίας του. Του καταβάλει επίδομα ανεργίας και χάνει το φόρο εισοδήματος που πλήρωνε ο σημερινός άνεργος όταν

Άρση απαγορευτικού απόπλου

Η βελτίωση του καιρού οδήγησε στην άρση του απαγορευτικού που είχε κλείσει τα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Σήμερα, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν χθες στα πελάγη από 8 έως 10 μποφόρ έχουν κοπάσει.


Φρόνιμο είναι πάντως όλοι οι ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τα λιμεναρχεία καθότι πολλές

Ύποπτα παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδος

Σε κλοιό κερδοσκοπικών κεφαλαίων έχουν βρεθεί η ελληνική οικονομία, το ευρώ και τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Το γεγονός αυτό προκαλεί πολιτικές τριβές στην ηγεσία της Ευρώπης και ρίχνει και πάλι νερό στον μύλο επενδυτών, funds και μεμονωμένων… οικονομολόγων, που έχουν ποντάρει κεφάλαια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ στην χρεοκοπία της Ελλάδας, με φόντο τη διχοτόμηση της ευρωζώνης.


Ενδεικτικό του σφυροκοπήματος που δέχεται η Ελλάδα και κατ’επέκταση το ευρώ είναι το γεγονός ότι τον Ιούνιο, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Μνημονίου, οι πληροφορίες έφεραν τα κεφάλαια που είχαν επενδύσει υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας να ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ…

Από το παιχνίδι των κερδοσκόπων δεν λείπουν, ορισμένοι ευπατρίδες Έλληνες οι οποίοι σήκωσαν τα εκατομμύριά τους από τις ελληνικές τράπεζες με απώτερο σκοπό την αγορά ελληνικής περιουσίας στη μισή τιμή ή σε μια προσπάθεια να μηδενίσουν τις απώλειες τους από την

Βαρύ το τίμημα της κρίσης σε Αθήνα και περιφέρεια

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ. Η οικονομική κρίση πλήττει την περιοχή της πρωτεύουσας περισσότερο από κάθε άλλη γεωγραφική περιοχή της χώρας, με καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.


Οι «επίσημα άνεργοι» στην Αθήνα προσεγγίζουν ήδη τους 200.000, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 12ετίας (περίπου 40 απολύσεις γίνονται ανά εργάσιμη ώρα). Κάθε μήνα που περνάει, αποσύρονται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν στην Αττική καταθέσεις ύψους 1,33 δισ. ευρώ (16 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν το τελευταίο 12μηνο).

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Αττική υποχωρεί με μεγαλύτερο ρυθμό συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιφέρειες, ενώ οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του λεκανοπεδίου θα πουλήσουν φέτος 55.000-60.000 Ι.Χ. λιγότερα σε σχέση με το 2008.

Η ελληνική οικονομία πληρώνει πολύ ακριβά τον υδροκεφαλισμό, την άναρχη ανάπτυξη των προηγούμενων ετών και την εμμονή στην παραγωγή πλούτου μόνο από την παροχή υπηρεσιών. Στην Αττική παράγεται πλέον περισσότερο από το μισό ΑΕΠ της χώρας. Ενα ΑΕΠ το οποίο σχηματίζεται κυρίως από τον τριτογενή τομέα, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών και το εμπόριο.

Είναι ακριβώς ο τομέας που πλήττεται περισσότερο από την ύφεση, με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ιδού τα νούμερα που αποδεικνύουν την εξάρτηση της οικονομίας από την πρωτεύουσα αλλά και την εξάρτηση της πρωτεύουσας από τους τομείς των υπηρεσιών:

*Στην Αττική παράγεται το 49,3% του ελληνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία

Ο καιρός στις 12.12.2010

Βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγα φαινόμενα τις πρωϊνές ώρες στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, χαμηλές θερμοκρασίες και σταδιακή εξασθένιση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 ως 8 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, -4 ως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 ως 10 στη Δυτική Ελλάδα, 5 ως 10 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά στα νοτιοανατολικά πελάγη οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στα 8 μποφόρ. Μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό με χαμηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς. Μέτριοι

Οι Πρυτάνεις λένε «Όχι»

Ομόφωνα απέρριψαν οι πρυτάνεις το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από συνεδρίαση περίπου δέκα ωρών στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου συνεδρίασαν εκτάκτως.


Στο κείμενο που θα συντάξουν και θα περιλάβουν την απόφασή τους, ζητούν από το Υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις, και θα εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου.

Οι πρυτάνεις θα επιδιώξουν συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα στα οποία θα εκθέσουν τις

Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη στη Σουηδία



Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ αναφέρει ότι η Ασφάλεια είχε λάβει ένα e-mail περίπου 10 λεπτά πριν τις δυο εκρήξεις στο κέντρο της Στοκχόλμης.


Το mail είχε ηχητικά συνημμένα στα Σουηδικά και τα Αραβικά.

Το μήνυμα απευθυνόταν στο κράτος και το λαό της Σουηδίας για τη στάση τους στο θέμα με τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τον σκιτσογράφο Λαρς Βιλκς και τη στρατιωτική παρουσία της

Βόμβες στη Στοκχόλμη

Δύο ισχυρές εκρήξεις, μια εκ των οποίων προκλήθηκε από παγιδευμένο όχημα, προκάλεσαν το θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων δυο ατόμων, στο κέντρο της Στοκχόλμης.


Οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν λίγα μόλις μέτρα μακριά από πολυσύχναστη περιοχή Ντρονινγκατάν