www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Οι αρρυθμίες μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο

Οι καρδιακές αρρυθμίες αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για τη ζωή πολλών ανθρώπων -ακόμα και μικρής ηλικίας- αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, τονίστηκε σε συνέδριο καρδιολογίας στα Χανιά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα 3.000 έως 7.000 άνθρωποι πεθαίνουν αιφνιδιαστικά κάθε χρόνο, ενώ στις ΗΠΑ χάνουν τη ζωή τους 600.000 άνθρωποι.

Ωστόσο, οι επιστήμονες θα έχουν σύντομα στην διάθεση τους ακόμα πιο αποτελεσματικά φάρμακα, όπως επεσήμανε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών

«Εγκαταλείψτε το Facebook, σας παρακολουθούν»

Έκκληση προς τους χρήστες του Facebook να εγκαταλείψουν το site, στις 31η Μαΐου, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί αναφορικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, απευθύνει η ιστοσελίδα

QuitFacebookDay.com. Την ίδια ώρα, σε πολλά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αλλά και από πολλούς blogger, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της ιδιωτικότητας των χρηστών
τόσο του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης όσο και της Google.

Ο Καναδάς ήταν η χώρα που πρώτη υποχρέωσε το Facebook να εφαρμόσει πιο αύστηρο έλεγχο στην

Τραυματισμός - σοκ ποδοσφαιριστή της Έβερτον

Οι γιατροί της ομάδας βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα, όταν ο 18χρονος Σέιν Ντάφι συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα της ομάδας του με αποτέλεσμα το διαμελισμό του συκωτιού του...

Ο άτυχος Ιρλανδός αμυντικός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς του έσωσε τη ζωή.


Το συμβάν έγινε στην προπόνηση της Έβερτον

Δεν αποκλείει τη σύσταση κόμματος η Ντ. Μπακογιάννη

Ανοικτό άφησε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο για τη σύσταση κόμματος η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.


Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» του Ηρακλείου με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Ηράκλειο, προκειμένου να παρευρεθεί σε κοινωνική εκδήλωση, παρέπεμψε στο μέλλον ενδεχόμενη κίνηση να ηγηθεί πολιτικού φορέα, τονίζοντας ότι στη φάση αυτή προέχει η πατρίδα. Παράλληλα άφησε αιχμές σε βάρος του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως θα κάνει «δημιουργική αντιπολίτευση». «Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου, για να πάει μπροστά ένας πολιτικός μου στόχος» πρόσθεσε.

Η πρώην υυπουργός, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εγώ στη φάση αυτή θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω τον τόπο μου και όλη την προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Και θα το κάνω αυτό από τη θέση της αντιπολίτευσης, που μ’ έχει τάξει ο λαός. Να κάνω δημιουργική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση επί των ερειπίων. Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου, για να πάει μπροστά

Αποβολή από το ευρώ για τους απείθαρχους θέλουν οι Γερμανοί

«Ναι στην πειθαρχία, όχι στην αποβολή»

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε τη γερμανική πρόταση για«οργανωμένη πτώχευση» που σημαίνει έξοδο από το ευρώ

Υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων ποινών για τις χώρες-παραβάτες της δημοσιονομικής πειθαρχίας στη ζώνη του ευρώ, αλλά κατά της γερμανικής ιδέας που θέλει ως εσχάτη των ποινών την αποβολή μιας χώρας από την ευρωζώνη, τάχθηκε χθες από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην υπό τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι κοινοτική Ομάδα Εργασίας που επεξεργάζεται την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας ήταν η πρώτη και με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα θα πρέπει ως τον Οκτώβριο να παρουσιάσει τα πορίσματά της, τα οποία στη συνέχεια θα κληθεί να επικυρώσει η Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου.

΄Οπως δήλωσε ο κ. Ρομπάι, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μάλλον αναγνωριστικού χαρακτήρα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει όλα τα κράτη-μέλη να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Από ελληνικής πλευράς ο κ. Παπακωνσταντίνου συμφώνησε με την κυρίαρχη άποψη ότι θα πρέπει να ενισχυθεί τόσο ο προληπτικός όσο και ο αποτρεπτικός χαρακτήρας του Συμφώνου, όχι όμως και με

Ακριβές «εγγυήσεις» €700 εκατ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις


΄Αρχισε να χορηγεί εγγυήσεις χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες καθώς το επιτόκιο που ορίστηκε κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό.
Το Ταμείο εγγυάται μεγάλο μέρος των δανείων που συνάπτουν οι μικρομεσαίοι με τους χρηματοπιστωτικούς φορείς διασφαλίζοντας παροχή ελαχίστων ή μηδενικών εξασφαλίσεων από τις επιχειρήσεις και ομαλό τρόπο αποπληρωμής των δανείων.

΄Ετσι επιμερίζεται ο επιχειρηματικός κίνδυνος ανάμεσα στα τρία εμπλεκόμενα μέρη (επιχειρήσεις, πιστωτικά ιδρύματα, Ταμείο Εγγυοδοσίας).

Ωστόσο οι επαγγελματοβιοτέχνες θεωρούν ότι το κόστος είναι υψηλό χωρίς όμως να λαμβάνουν

Φθηνότερες προσλήψεις και απολύσεις

Αύξηση των απολύσεων, μείωση του ποσού των αποζημιώσεων, κατάργηση των κατώτατων αμοιβών για νέους και μακροχρόνια άνεργους, κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), περαιτέρω προώθηση της μερικής απασχόλησης και μείωση της αμοιβής των υπερωριών είναι οι ανατροπές- φωτιά που έρχονται στον εργασιακό χώρο. Πρόκειται για την πλήρη ανατροπή του μοντέλου εργασιακών σχέσεων που ίσχυσε μετά τη μεταπολίτευση, με κοσμογονικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των συμβάσεων, των απολύσεων και των κατώτατων αμοιβών.


Στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με χτεσινή επιστολή του υπουργού Εργασίας κ. Α. Λοβέρδου προς τους κοινωνικούς εταίρους, θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για την προετοιμασία της αναθεώρησης των διαπραγματεύσεων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και των συμβατικών ρυθμίσεων. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί

Πέφτουν τα τείχη σε αγορές και κλειστά επαγγέλματα

Σε τέσσερις μήνες από σήμερα τίποτα δεν θα θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν από τη μεταπολίτευση και μετά οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές στην Ελλάδα. Και σε ακριβώς έναν χρόνο τίποτα δεν θα θυμίζει τους όρους άσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου, του φαρμακοποιού, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του ορκωτού λογιστή.


Το μνημόνιο οικονομικής πολιτικής που συμφώνησε η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων. Ετσι, ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν δύο προηγούμενες κυβερνήσεις επί μία δεκαετία θα γίνει τώρα μέσα σε έναν χρόνο και μάλιστα με ουσιαστικό τρόπο και χωρίς

΄Ενα σημάδι στον ΄Ηλιο...

Μοιάζει με μικρό τατουάζ. Αν κοιτάξει όμως κάποιος προσεκτικά μπορεί να ξεχωρίσει τα ηλιακά πάνελ και αριστερά κάτι που μοιάζει με μικρό βελάκι. Αυτή η εντυπωσιακή φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τη Γη, δείχνει το διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς» να προσεγγίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μπροστά στον Ηλιο. Ο 48χρονος γάλλος φωτογράφος Τιερί Λεγκό χρειάστηκε να στηθεί σε μια ζώνη οκτώ χλμ. που διασχίζει την Ισπανία, τη Νότια Γαλλία και τη Βόρεια Ιταλία, προκειμένου να συλλάβει τη συγκεκριμένη στιγμή.



Ακόμα και έτσι όμως, εάν είχε καθυστερήσει ελάχιστα θα μπορούσε να τη χάσει, γιατί το διαστημικό λεωφορείο ταξίδευε με... 26.554 χλμ./ώρα. Ο Ηλιος εμφανίστηκε χωρίς την έντονη λάμψη του, λόγω της χρήσης ενός ειδικού φίλτρου. Η όλη προσπάθεια σίγουρα αποζημίωσε τον επίμονο φωτογράφο...
tanea

Καλοκαιρινό τσουνάμι με νέα μέτρα

Ψυχρολουσία μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς στην πρώτη έκθεση για τα πεπραγμένα της στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης δεν θα επισημαίνεται απλώς η ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η καθυστέρησή της να υλοποιήσει βασικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει με το περίφημο μνημόνιο το οποίο είναι η νέα Βίβλος του υπουργείου Οικονομικών.


Η «καμπάνα» για την Ελλάδα- που προοιωνίζεται νέο γύρο σκληρών μέτρων- θα περιέχεται στην έκθεση που θα συντάξουν οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τη μια μεριά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την άλληκι η οποία θα είναι κοινή λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει η Αθήνα για να λάβει το σύνολο των 110 δισ. ευρώ.

Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει επιβεβαίωσε πρόσφατα στις Βρυξέλλες και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας με νόημα ότι «περάσαμε τις βασικές αρχές, όχι όμως όλα τα μέτρα του μνημονίου». Ετσι ο υπουργός Οικονομικών υπέδειξε ήδη στους συναδέλφους του υπουργούς

Οστεοπόρωση: Μια ασθένεια που χρόνια δεν κοιτά

Η εξασθένηση των οστών που χαρακτηρίζει την οστεοπόρωση οδηγεί στην απότομη ή προοδευτική παραμόρφωση των οστών και σε κατάγματα. Η οστεοπόρωση είναι σήμερα πολύ συχνή, λόγω της αύξησης του μέσου όρου ζωής αλλά και των κακών συνηθειών που έχουν επικρατήσει από την αστικοποίηση του πληθυσμού.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 19,2% των Ελληνίδων ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών (δηλαδή περίπου 400.000 γυναίκες) έχουν εγκατεστημένη σπονδυλική οστεοπόρωση με σπονδυλικές παραμορφώσεις. Επιπλέον, το 30% των Ελληνίδων ηλικίας μεγαλύτερης των 50 (περίπου 600.000 γυναίκες) έχουν παθολογικά χαμηλή οστική πυκνότητα.

Περίπου 15.000 ηλικιωμένα άτομα σπάνε κάθε χρόνο το μηριαίο οστούν τους στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, σε χειρουργική