www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

«Θάλαμος αερίων» η Μόσχα

Σε «θάλαμο αερίων» έχουν μετατρέψει τη Μόσχα, ο καύσωνας και τα τοξικά αέρια, τα οποία παράγονται από τις δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονται στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας. Η ζωή των Μοσχοβιτών έχει μετατραπεί σε μαρτύριο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 52.

Ο δηλητηριώδης καπνός διαρκώς πυκνώνει, διεισδύοντας στο εσωτερικό των κτιρίων, ακόμη και στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Αυξημένες είναι οι τιμές των συγκεντρώσεων του μονοξειδίου του άνθρακα, που το μεσημέρι ξεπέρασαν κατά 6,6 φορές τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.


Εν τω μεταξύ, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν πρόκειται να αλλάξουν μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Το θερμόμετρο άγγιξε σήμερα στα περίχωρα της Μόσχας τους 40 βαθμούς

Βιβλική η καταστροφή στο Πακιστάν

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν, οι οποίες επεκτείνονται και σε άλλα σημεία. Οι βροχοπτώσεις εντείνονται και η κυβέρνηση κήρυξε σήμερα και το νότιο -εκτός από το βόρειο- τμήμα της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Τα Ηνωμένα Έθνη εξίσωσαν την καταστροφή με το σεισμό στο Κασμίρ, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 73.000 άνθρωποι.

Στην επαρχία Σιντ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές στην επαρχία Σιντ έχουν απομακρύνει 500.000 κατοίκους, που ζουν κοντά στον Ινδό ποταμό, αφού εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Οι μουσώνες που πλήττουν το Πακιστάν έχουν προκαλέσει τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της

Από τη Δευτέρα τα οικογενειακά επιδόματα πολυτέκνων

Ξεκινά τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 17 Αυγούστου η καταβολή των οικογενειακών πολυτεκνικών επιδομάτων.


Πρόκειται για το επίδομα τρίτου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, τις ισόβιες συντάξεις και την εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ του τέταρτου διμήνου του 2010. Οι δικαιούχες οικογένειες ανέρχονται σε 434.140.

Τα ποσά των επιδομάτων έχουν διαμορφωθεί από 1ης Ιανουαρίου 2010 ως εξής: 178,81 ευρώ το επίδομα τρίτου παιδιού, 44,68 ευρώ

«Δεκάδες κράτη ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου»

Δεκάδες κράτη ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου έπειτα από την ευνοϊκή γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που έκρινε πως η σχετική διακήρυξη από την Πρίστινα είναι σύμφωνη προς το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου.


«Όσον αφορά τις νέες χώρες (που προτίθενται να αναγνωρίσουν το Κόσοβο), οι ΥΠΕΞ και άλλοι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες από πολλές δεκάδες χώρες μας ενημέρωσαν για τις σχετικές ετοιμασίες, αμέσως μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου» στις 22 Ιουλίου, τόνισε ο επικεφαλής της κοσοβάρικης διπλωματίας Σκεντέρ Χισένι, σε συνέντευξή του στην βοσνιακή εφημερίδα Ντνέβνι Αβάζ.

«Η αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου (στο οποίο είχε προσφύγει το 2008 η Σερβία αντιτιθέμενη στην ανεξαρτησία του Κοσόβου) είχε αναβάλει πολλές δηλώσεις αναγνώρισης», εξήγησε ο Χισένι.

Εξήντα εννέα χώρες, μεταξύ τους οι ΗΠΑ και 22 από τις 27 χώρες της ΕΕ, έχουν αναγνωρίσει την

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δύσκολη δουλειά» και το 2011

Στο μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης της οικονομίας στέκεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ισοτιμία", αναφέροντας παράλληλα ότι το 2011 θα είναι μια ακόμη χρονιά "δύσκολης δουλειάς" για την κυβέρνηση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα μέτρα στο σκέλος των εσόδων ή για πρόσθετα μέτρα περικοπών και επισημαίνει ότι στον ορίζοντα της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.


Αναφερόμενος στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός τονίζει ότι οι μισθολογικές εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα καθορίστηκαν με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συμφωνήθηκε πρόσφατα από τους κοινωνικούς εταίρους. "Είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχει ένα νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που προωθείται από το αρμόδιο Υπουργείο και σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όμως προβλέπεται οι μισθολογικές εξελίξεις να συνδεθούν περισσότερο με την παραγωγικότητα", σημειώνει ο υπουργός.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι η διαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτό το τεράστιο έργο, είναι ευθύνη του πρωθυπουργού και αυτός είναι που αξιολογεί τις ανάγκες στελέχωσης της κυβέρνησης και τις επιδόσεις κάθε υπουργού στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα τονίζει ότι η απρόσκοπτη

Ρύπανση του Πηνειού από βιομηχανία

Εκτεταμένη ρύπανση του Πηνειού λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, μεταξύ των οικισμών Κουλουρίου και Δασοχωρίου, από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και ειδοποίησαν τους αρμοδίους.


Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μία ελαιώδης παχύρευστη ουσία η οποία είχε έντονη οσμή και έμοιαζε στην όψη και στην υφή με πετρελαϊκό προϊόν.

Στο χώρο, εκτός από κατοίκους των οικισμών, έφθασε και κλιμάκιο της Νομαρχίας καθώς και εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πολίτες σε δράση».

Στην προσπάθεια αναζήτησης της πηγής της ρύπανσης οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης ενημέρωσαν και τον στρατό, προκειμένου να εξετάσει την πιθανότητα η ρύπανση να προέρχεται από

Καλοκαιρινή σαλάτα

Μια ιδιαίτερα γευστική και δροσιστική σαλάτα που αρέσει σε όλους. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Ταιριάζει τέλεια με ουζάκι, ελίτσες και καλή παρέα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

Μικρές ή μεσαίες ντομάτες

Τόνο σε νερό

Κρεμμύδια

Μαγιονέζα με όλα τα λιπαρά ή light

Πως θα την φτιάξετε

Πλένετε τις ντομάτες. Ανοίγετε το καπάκι τους - όπως κάνετε στα γεμιστά.

Φτιάχνετε την τονοσαλάτα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγιονέζα.

Γεμίζετε τις ντομάτες με την τονοσαλάτα και είστε έτοιμοι.

Προσθέστε και μια ελίτσα, μαϊντανό ή άνηθο προαιρετικά.

Συμβουλή: Η σαλάτα είναι πιο δροσιστική όταν έχετε ετοιμάσει την τονοσαλάτα λίγες ώρες πριν ή από το προηγούμενο βράδυ και την έχετε βάλει στο ψυγείο.

Καλή όρεξη !

Το γραφένιο βάζει τέλος στην κακοσμία των παπουτσιών

Η ανακάλυψη του γραφένιου, μιας εξωτικής μορφής του άνθρακα, πριν από μερικά χρόνια θεωρήθηκε επανάσταση, αφού οι εντυπωσιακές του ιδιότητες το έκαναν ιδανικό για μια σειρά εφαρμογές. Το γραφένιο αποτελείται από φύλλα άνθρακα με πάχος όσο εκείνο ενός ατόμου και θεωρείται ιδανικό για χρήση σε ηλεκτρονικά κυκλώματα, δεδομένου ότι οι ηλεκτρικές του ιδιότητες μπορούν να αλλάζουν από την αγώγιμη στην ημιαγώγιμη ή ακόμη και σε μονωτική κατάσταση. Οπως φαίνεται όμως, το γραφένιο έχει και πολλές ιδιότητες που μπορούν να έχουν πιο άμεση και πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Επιστήμονες της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών που μελετούσαν το γραφένιο διεπίστωσαν ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και σε πειράματα που έκαναν διεπίστωσαν ότι μπορεί να εξουδετερώνει την κακοσμία των παπουτσιών.

Οι ερευνητές ψέκασαν φύλλα γραφένιου με ένα σπρέι που περιείχε μεγάλες ποσότητες βακτηρίων και,

Έκαψαν αυτοκίνητα σε όλο το Λεκανοπέδιο!

Εμπρησμοί οχημάτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου,σε Πειραιά, Παιανία και Μοσχάτο.Στον Πειραιά, στις 4 τα ξημερώματα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο ΙΧ στη συμβολή των οδών Πανουργιά και Μυρτιδιωτίσσης. Το αυτοκίνητο υπέστη ζημιές, ενώ η πυροσβεστική που ήρθε στο σημείο κάνει την προανάκριση για το περιστατικό.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4 και σε αυτοκίνητο στην Παιανία στην οδό Αγ. Αθανασίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το αυτοκίνητο κάηκε

Εφαλτήριο για τις τιμές ρεύματος, η «απελευθέρωση»

Στις πλάτες των ελληνικών νοικοκυριών, που θα δουν πολύ σύντομα την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να αυξάνεται κατακόρυφα, θα πέσει όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας.

Γ ια τους ιδιώτες της ενέργειας που καλοβλέπουν μονάδες της ΔΕΗ και επιδιώκουν πρόσβαση σε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, η προοπτική μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια, από το 2011 ώς το 2013, αποτελεί «μαγνήτη».


Σήμερα, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι μακράν η φθηνότερη για τους οικιακούς καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη, καθώς τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα από την εκάστοτε κυβέρνηση

Για... έναν χοχλιό και μια ρακή


Εκ πρώτης όψεως δεν ελκύουν ιδιαίτερα. Κάποιοι, μάλιστα, θα υποστήριζαν ότι απλώς τα σιχαίνονται. Ωστόσο, τα σαλιγκάρια ή, όπως επιτάσσει το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα, οι χοχλιοί αποτελούν ένα από τα βασικά πιάτα της κρητικής κουζίνας και ίσως είναι ένα από τα πιο εύγευστα. Μπουμπουριστοί, στο «τσικάλι», με αγκινάρες και πατάτες στον φούρνο, με κολοκύθια, οι γευστικοί συνδυασμοί ποικίλλουν και τέρπουν τον ουρανίσκο. Οι χοχλιοί πλέον έχουν αποκτήσει και τη δική τους... γιορτή. Εδώ και οκτώ χρόνια, το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, δηλαδή σήμερα, στο χωριό Βλαχερωνίτισσα του Νομού Χανίων, ο κ. Ανδρέας Χουρδάκης διοργανώνει τη Χοχλιδοβραδιά ή, αλλιώς, τη γιορτή των Χοχλιών. Εξάλλου, η Βλαχερωνίτισσα είναι πιο γνωστή στους ντόπιους με ένα εύγλωττο παρανόμι: χοχλιδάδες, το χωριό των χοχλιών. «Μας εβάπτισαν έτσι λόγω της μεγάλης ποικιλίας και του μεγάλου αριθμού χοχλιών που πάντα ευδοκιμούσαν στο χωριό και στα χωράφια, αλλά και λόγω της υψηλής κατανάλωσης που είχαν οι χοχλιοί στο καθημερινό τραπέζι των χωριανών» λέει ο

Η Google πούλησε την ψυχή του internet στο διάβολο



΄Eντονες ανησυχίες μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου προκαλεί η επικείμενη ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, της Google, και της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, Verizon Communications. Ενα «mega-deal» που, όπως εύγλωττα σημειώνει ο βρετανικός «Ιndependent», «πουλά την ψυχή του Ιnternet στον Διάβολο», αφού στην πράξη καταργεί τον άγραφο νόμο της «ουδετερότητας των δικτύων» (net neutrality). Δηλαδή της θεμελιώδους αρχής που υπαγορεύει ισότιμη πρόσβαση όλων στο διαδικτυακό περιεχόμενο.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αν και οι δύο κολοσσοί τηρούν «σιγήν ιχθύος» για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι ιντερνετικοί «διάδρομοι» βουίζουν ότι η συμφωνία θα επιτρέπει στη Verizon (και αύριο σε άλλους παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών) να χειραγωγεί την κίνηση του Διαδικτύου, ανάλογα με το

Ο «Καλλικράτης» αλλάζει το εκλογικό σύστημα


Βουλευτές δημοτικών διαμερισμάτων, τα οποία θα αποτυπώνονται σε χάρτες με τις οδούς που τα περικλείουν, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουν από τη γεωγραφική κατανομή των διοικητικών ορίων των νομών της χώρας, δημιουργεί το νέο εκλογικό σύστημα το οποίο έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης. Με πρόσφατη απόφαση, με την οποία κυρώνονται τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού του 2001 και αφορούν τον πραγματικό πληθυσμό κατά δημοτικά διαμερίσματα, ο κ. Ραγκούσης «κλείδωσε» το εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, «φωτογραφίζοντας» συνάμα τις κυβερνητικές προθέσεις για τις βουλευτικές εκλογές, στην περίπτωση βεβαίως που διενεργηθούν με το νέο σύστημα, απαραίτητη προϋπόθεση για το οποίο είναι η ψήφισή του από τα 2/3 της Βουλής.
Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ανοίγει τον δρόμο για να εισαγάγει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή τον νέο εκλογικό νόμο, ξεπερνώντας τα «αγκάθια» τα οποία είχαν ανακύψει σχετικά με την κατάρτιση των δημοτολογίων τα οποία διατηρούν οι δήμοι και ταυτίζονται πλέον με τους εκλογικούς καταλόγους για τη διενέργεια των βουλευτικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με βάση τον νόμο για τον «Καλλικράτη», οι δημοτικοί σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές δεν θα εκλέγονται από το σύνολο των ψηφοφόρων του δήμου, αλλά απ΄ όσους έχουν τα εκλογικά τους

Η καλοκαιρινή ανάγνωση φτιάχνει καλύτερους μαθητές

΄Ανοιξε το παιδί σας κάποιο βιβλίο φέτος το καλοκαίρι; Παρότι οι ενήλικοι συχνά αρπάζουν την ευκαιρία να διαβάσουν κάποια βιβλία που δεν πρόλαβαν τον χειμώνα, στη διάρκεια των διακοπών, πολλά παιδιά και έφηβοι, ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, διαβάζουν ελάχιστα βιβλία το καλοκαίρι.


΄Ομως το τίμημα που πληρώνουν είναι μεγάλο. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει μια «θερινή διολίσθηση» στην ικανότητα ανάγνωσης μόλις κλείσουν τα σχολεία για τις θερινές διακοπές. Σύμφωνα με την Εθνική Ενωση Εκπαίδευσης, κάθε καλοκαίρι τα παιδιά των φτωχών οικογενειών χάνουν ικανότητες γραφής και ανάγνωσης που αντιστοιχούν σε δύο μήνες σχολείου. Και η απώλεια αυτή συσσωρεύεται κάθε χρόνο.

Τώρα, νέες έρευνες προσφέρουν μία εντυπωσιακά απλή και προσιτή λύση στο πρόβλημα. Μια μελέτη, η οποία διήρκεσε τρία χρόνια και την πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τενεσί στο Νόξβιλ, δείχνει ότι αρκεί και μόνο να δίνεται στα παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα η

΄Αδεια δωμάτια ακόμη και στο παρά πέντε του Δεκαπενταύγουστου

Κρατήσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή μπορούν να κάνουν όσοι σκοπεύουν να φύγουν για διακοπές, καθώς άδεια δωμάτια υπάρχουν και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Σημαντική μείωση καταγράφει η τουριστική κίνηση, παρά τη συγκράτηση των τιμών και τα πακέτα προσφορών στα οποία προχωρούν οι ξενοδόχοι. Στροφή στις ολιγοήμερες διακοπές ή στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου έχουν κάνει οι Ελληνες, ενώ σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research, 3 στους 10 Ελληνες δεν θα κάνουν διακοπές, 4 στους 10 αναζητούν σπίτι για να φιλοξενηθούν και 1 στους 4 θα κάνει διακοπές μέχρι μία εβδομάδα.


Οικονομική κρίση, απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και οι τσουχτερές τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πλήξει περιοχές σε όλη τη χώρα και είναι χαρακτηριστικό πως βάσει της ίδιας έρευνας, φέτος η συντριπτική πλειονότητα δεν θα επιλέξει τον Αύγουστο για διακοπές, αλλά τον

Αποσπάστηκε παγονησίδα στην Αρκτική

Μία παγονησίδα τέσσερις φορές το μέγεθος του Μανχάταν αποκολλήθηκε από έναν από τους δύο κύριους παγετώνες της Γροιλανδίας, δήλωσαν επιστήμονες την Παρασκευή, το μεγαλύτερο γεγονός στην Αρκτική εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.


Η νέα παγονησίδα, που αποκολλήθηκε την Πέμπτη, θα εισέλθει σε μία απομακρυσμένη θέση που αποκαλείται Στενό Νάρες, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια του Βόρειου Πόλου, ανάμεσα στη Γροιλανδία και τον Καναδά.

Η παγονησίδα μπορεί να λιώσει στο έδαφος, να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια ή να μετακινηθεί αργά προς το νότο όπου θα μπορούσε να εμποδίσει τη ναυσιπλοΐα.

Επιστήμονες έχουν πει ότι οι πρώτοι έξι μήνες του 2010 ήταν οι πιο θερμοί παγκοσμίως από τότε που κρατούνται αρχεία. Το μετεωρολογικό πρότυπο Ελ Νίνιο έχει συμβάλει σε αυξημένες θερμοκρασίες,

«Υποβαθμισμένα» τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ

Έλλειψη υποδομών, κακοσχεδιασμένα προγράμματα σπουδών, ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, τμήματα χωρίς αντικείμενο είναι μερικές μόνο από τις χρόνιες παθογένειες της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας, που καταγράφονται στην έκθεση της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το 2009.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι:


#Ασαφείς εθνικοί στόχοι ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που καθιστά αμφισβητήσιμη την απορρόφηση του μεγάλου αριθμού πτυχιούχων ορισμένων επιστημονικών πεδίων και θέτει υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα ύπαρξης και ανάπτυξης πολλών από τα υπάρχοντα τμήματα των ΑΕΙ.

#Γεωγραφική διασπορά των ΑΕΙ αλλά και των μονάδων ανώτατης εκπαίδευσης, που όπως σημειώνεται:

-Έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ακόμη και μεμονομένων τμημάτων σε μικρές επαρχιακές πόλεις ή νησιά.

-Υπάρχουν ακόμη και "δίδυμα" τμήματα (ένα στην έδρα του ΑΕΙ και δεύτερο του ίδιου ΑΕΙ σε άλλη

Χορευτές θα ενώσουν τα Χανιά με τον Άγιο Νικόλαο

Η 7η Αυγούστου, η επόμενη ημέρα της επετείου της ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (6/8/1945),ήρθε.

Η πρωτοβουλία της οργάνωσης «Πλανήτης Κρήτη» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της Κρήτης ετοιμάζει πλαίσιο εκδηλώσεων, ανακηρύσσοντας την 7η Αυγούστου ως «ημέρα του χορού και της συναδέλφωσης των λαών της γης», ώστε η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα, να στείλει μηνύματα συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης.


Στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων βρέθηκε χθες το πρωί ο Σπύρος Πρεβεζάνος, εμπνευστής της ιδέας να γίνει μία ανθρώπινη αλυσίδα από χορευτές, που θα χορεύουν σιγανό Κρητικό πεντοζάλι, το Σάββατο 7 Αυγούστου και στις 8 το βράδυ, από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να συναντηθεί μ’ εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και πολιτιστικών συλλόγων του Νομού και να συζητήσει μαζί τους οργανωτικά

Ο καιρός σήμερα 07.08.2010

Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους αυξημένη υγρασία και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο 07 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 34 - 35 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 30 στις νησιωτικές περιοχές, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ενισχυμένο δυτικό ρεύμα με εντάσεις