www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σκορδαλιά με ψωμί

Υλικά                                            

4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα                                                  
2 - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι από κρασί
8 κ.σ. λάδι
Αλάτι - πιπέρι

Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στίβουμε καλά.
Βάζουμε το ψωμί, το σκόρδο και το ξύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι.
Αλάτι - πιπέρι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και ομοιογενές.

Ταιριάζει με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος κροκέτες της πεθεράς

1 κιλό μπακαλιάρος παστός φιλέτο                            
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα φρέσκο κρεμμύδι ή ξερό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα μπύρα
Ρίγανη, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κούπα πολτό καρότου (προαιρετικά)

Βάζουμε τον μπακαλιάρο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού σ' ένα μπωλ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την μπύρα για να κάνουμε το χυλό.

Παίρνουμε μ' ένα κουτάλι της σούπας λίγο από το χυλό, το ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε.

Bob Marley ala Larissa!!!!!

Λίγη υπομονή .... το καλό δεν ξεκινάει αμέσως



Αναγνώστης

Eπιβεβαιώνει o Ε. Βενιζέλος το δημοσίευμα του defencenet για την κατασκευή της Αεροπορικής Βάσης στην Ίμβρο

Επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το δημοσίευμα του defencenet όσον αφορά την κατασκευή τουρκικής προωθημένης αεροπορικής βάσης στην Ίμβρο. Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, Άγγελος Κολοκοτρώνης, Κωστής Αιβαλιώτης, Γεώργιος Ανατολάκης, Ουρανία Παπαδάκη, και Ηλίας Πολατίδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες προς το παρόν μπορώ να αναφέρω μόνο ότι το ΥΠΕΘΑ παρακολουθεί το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή».


Παρακάτω παρατίθεται το δημοσίευμα του defencenet το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα στις 28 Ιανουαρίου 2010 και με βάση το οποίο πραγματοποιήθηκε η σχετική ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη).

Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως τους πυραύλους WS-1 των 302 χλστ, εμβέλειας 80 χλμ. που εδράζονται σε τετραπλούς εκτοξευτές και στοχεύουν τη Λήμνο.

Το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα υποστήριξης των δύο βασικών τύπων μαχητικών αεροσκαφών, F-16C/D και F-4Ε 2020 Terminator (λόγω του οριακού μήκους του διαδρόμου για απογειώσεις με πλήρες οπλικό φορτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συνθήκες επιχειρήσεων ή για αναγκαστικές προσγειώσεις μαχητικών), των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και C-160 της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς και όλων των ελικοπτέρων. Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά στρατιωτικούς σκοπούς.
defencenet

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου

Ενώπιον της υπουργού Παιδείας 'Αννας Διαμαντοπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος.


Στο τέλος της εκδήλωσης η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Ελλήνων και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί να είναι με το μέρος μας η ιστορία.

«Σήμερα, σε αυτή τη δραματική στιγμή για τη χώρα μας, εμείς, αλλά και η νέα γενιά έχουμε ένα χρέος, να πετύχουμε. Και αυτό σημαίνει όραμα. Σημαίνει πολλή και σκληρή δουλειά και πάνω από όλα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, το εμείς έναντι του εγώ όσον αφορά άτομα και ομάδες», είπε η υπουργός Παιδείας.

Η βουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία παρέστη στην παρέλαση, επισήμανε ότι κυρίως εορτάζουμε τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, για δημοκρατία και ελευθερία. «Εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα, δεν μπορούν να ξεχαστούν και η νεολαία με την πανηγυρική της παρέλαση το σηματοδοτεί», πρόσθεσε.

Ο Θ. Πλεύρης, από το ΛΑΟΣ, επισήμανε ότι αυτού του είδους οι επέτειοι, θα πρέπει να μας θυμίζουν ότι εμείς που δεν φοβηθήκαμε αυτοκρατορίες, δεν μπορούμε να φοβηθούμε μια οικονομική κρίση. Θα περάσουμε την οικονομική κρίση και θα τα καταφέρουμε, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε οτι οι Ελληνες το 1821 αγωνίστηκαν με επιτυχία για να απαλλαγούμε απο τον στρατιωτικό ζυγό. Το 2010, συνέχισε, καλούμαστε και θα το πράξουμε, αγωνιζόμαστε να μην πέσει η πατρίδα μας σε οικονομικό ζυγό που θέλουν να της επιβάλουν κάποιοι ισχυροί της Ευρώπης και της Αμερικής.

Μικρή ομάδα αδιόριστων εκπαιδευτικών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

kathimerini

Αναβολή ταξιδιού Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία

Αναβολή του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην Τουρκία αποφάσισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λόγω των πρόσφατων τουρκικών προκλήσεων.

Στην Τουρκία θα συναντούσε τον Τούρκο ομόλογό του για θέματα παράνομη μετανάστευσης.

Πηγές του Υπουργείου του αναφέρουν ότι οι συνθήκες για την επίσκεψή του στην Τουρκία δεν είναι ώριμες και ότι η συνάντηση θα γίνει στο μέλλον.

Στην Τουρκία επικαλέστηκαν έκτακτες υποχρεώσεις.

Στάση εργασίας διπλωματών

Για πρώτη φορά στην ιστορία, διπλωμάτες έκαναν τρίωρη στάση εργασίας από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Οι αποδοχές μας μειώνονται κατά το ένα τρίτο έλεγαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποί τους, λόγω της κατάργησης της φοροαπαλλαγής στο επίδομα αλλοδαπής.

Οι πρωταθλητές της ανεργίας

Από τα 30 πλουσιότερα κράτη του κόσμου, τα σκήπτρα της ανεργίας κρατούν οι ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ.


Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σημειώθηκε στην Ιρλανδία, όπου ανήλθε στα επίπεδα του 13,8% τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Forbes. Σε σύγκριση με το περασμένο έτος, η ανεργία στη χώρα εκτινάχθηκε κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το 2008 βρισκόταν στα επίπεδα του 2008.

Δεύτερη σε ρυθμό αύξησης της ανεργίας έρχεται η Σλοβακία, όπου σημειώθηκε άνοδος 4 μονάδων,μ με την ανεργία να αγγίζει το 13,7%. Το θρόνο της ανεργίας μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών διατηρεί η Ισπανία, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 18,8% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση.

Στις ΗΠΑ, το ποσοστό ανεργίας στα πρωτοφανή επίπεδα του 9,7% –για τη χώρα– σημειώνοντας αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων σε διάστημα ενός έτους, ενώ στην Ιαπωνία τα πράγματα είναι καλύτερα, με την ανεργία αυξημένη μόλις κατά 0,7% στο 4,9%.

naftemporiki

Βοηθήστε τη ΓΗ να αναπνεύσει

Το Σάββατο 27/03/2010 από τις 20:30 έως τις 21:30 ας σβήσουμε

όλοι τα φώτα και ας βοηθήσουμε τη ΓΗ να ανασάνει.

Σεισμός 5 ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

Σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έπληξε την ανατολική Τουρκία.

Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ήταν κοντά στην πόλη Μπίνγκολ.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής θύματα ή ζημίες.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου αλλάζουμε την ώρα

Την Κυριακή 28 Μαρτίου ξεκινάει το μέτρο της θερινής ώρας για τη χώρα μας.

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίστε τους δείκτες του ρολογιού σας μια ώρα μπροστά δηλαδή να δείξουν 04:00.

Η θερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την 31/10/2010 τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Ελληνική σημαία σ' όλα τα μπαλκόνια!

Παρενόχληση ελικοπτέρου του Λιμενικού Σώματος

Παρενοχλήσεις από τουρκικό ραντάρ δέχτηκε σήμερα το πρωί ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος το οποίο πετούσε βορειοδυτικά του νησιού Φαρμακονήσι, εντός του εθνικού εναέριου χώρου, στο πλαίσιο της Frontex.

Η τουρκική πλευρά ζήτησε την αποχώρηση του ελικοπτέρου από την περιοχή, ισχυριζόμενη ότι πετούσε σε τουρφκικό εναέριο χώρο.

Το ελικόπτερο συνέχισε την πορεία του και ολοκλήρωσε την περιπολία του.

Το απορρυπαντικό της Βουλής




































Αναγνώστης

Όλα τα νομοσχέδια στο site της Βουλής

Όλοι οι πολίτες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε όλα τα νομοσχέδια, από την ώρα της κατάθεσής τους προς ψήφιση, στο site της Βουλής http://www.parliament.gr/.

Όπως διευκρινίζεται, στο site της Βουλής θα αναρτώνται σχέδια νόμου στην αρχική τους μορφή, όπως αυτά κατατίθενται από τα αρμόδια υπουργεία, πριν υποβληθούν σε νομοτεχνικό έλεγχο.

«Πειρατική ενέργεια» της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) κατά ελληνικού εμπορικού πλοίου

«Πειρατική ενέργεια» της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) κατά ελληνικού εμπορικού πλοίου τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 02.15, όταν ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων η τουρκική κορβέτα ζήτησε τα στοιχεία του δρομολογίου του ελληνικού πλοίου Αρχάγγελος (λιμένα απόπλου, κατάπλου, όνομα πλοίου) κάτι που μόνο οι ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να πράξουν. Αυτό που έπραξε η κορβέτα TCG BAFRA (F-505) συνιστά καθαρή «πειρατική ενέργεια» με την έννοια της απειλής κατά εμπορικού σκάφους το οποίο πλέει εντός των χωρικών υδάτων της χωράς του. Η ελληνική πυραυλάκατος και ενώ η τουρκική κορβέτα βρισκόταν εντός χωρικών υδάτων στο στενό του Καφηρέα, στις 02.10 εξέπεμψε σήμα στην κορβέτα για παραβίαση της αβλαβούς διελεύσεως. Νωρίτερα στις 23.50 η τουρκική κορβέτα είχε εισέλθει στο στενό της Κύθνου-Κέας συνοδευόμενη από την ελληνική πυραυλάκατο P69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ. Αυτή την ώρα η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505) έχει εξέλθει των ελληνικών χωρικών υδάτων και τώρα πλέει μαζί με την ελληνική πυραυλάκατο σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου.

defencenet 08:58

Ελεύθερη η πρόσβαση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Από την Κυριακή 28/03/2010 και κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα είναι ανοικτές οι πόρτες του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου για το ευρύ κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που οι πύλες ανοίγουν στο ευρύ κοινό. Η είσοδος στον κήπο θα γίνεται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β', αλλά θα είναι ελεγχόμενη.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, ενώ αισθητή θα είναι και η παρουσία της αστυνομίας.

Μέχρι σήμερα μόνο οι πολιτικοί και οι γυναίκες αυτών είχαν δικαίωμα πρόσβασης στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο κήπος απλώνεται σε μια έκταση 25 στρεμμάτων. Υπάρχουν 140 είδη διαφορετικών φυτών, διαλεγμένα κυρίως από την ελληνική χλωρίδα. Μερικά από τα φυτά αυτά λέγεται ότι είναι σπάνια.

Η τουρκική κορβέτα 18 μίλια από το Σούνιο - Η TΠK Ρ69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ "σκιά" της

Στον Αργοσαρωνικό 18 μίλια νότια του Σουνίου έφτασε τώρα η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505). Νιώθωντας μάλλον άβολα από την στενή παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών σκαφών αύξησε την ταχύτητά της στους 20 knots και τώρα βρίσκεται 18 μίλια νότια του Σουνίου. Αν συνεχίσει με αυτή την ταχύτητα θα περάσει τα στενά Σουνίου-Κέας σε λιγότερο από μία ώρα. Στην παρακολούθησή της προστέθηκε και η πυραυλάκατος P69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ (Super Vita) ενώ ο ΝΑΥΜΑΧΟΣ ΙΙ αποχώρησε.

defencenet 00:35

Το ... μίσθωμα ενός παντρεμένου!

Ένας παντρεμένος επιχειρηματίας συναντά ένα όμορφο κορίτσι και συμφωνεί να περάσει τη νύχτα μαζί της για 200 ευρώ. Περνά τη νύχτα μαζί της αλλά πριν φύγει, της λεει ότι δεν έχει μετρητά και θα βάλει το γραμματέα του να γράψει μια επιταγή και να της την ταχυδρομήσει, με την ονομασία "ΜΙΣΘΩΜΑ ΓΙΑ το ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ."


Κατά τη διαδρομή στο γραφείο μετανιώνει για ότι τι έχει κάνει, συνειδητοποιώντας ότι δεν άξιζε τιμή. Έτσι βάζει το γραμματέα του να στείλει μια επιταγή για 100 ευρώ και εσώκλεισε το ακόλουθο δακτυλογραφημένο σημείωμα:

"Αξιότιμη Κυρία,

Συνημμένη θα βρείτε μια επιταγή στο ποσό 100 ευρώ για το μίσθωμα του διαμερίσματός σας. Δεν στέλνω το ποσό που συμφωνήθηκε σχετικά με αυτό, επειδή όταν νοίκιασα το διαμέρισμα, ήμουν κάτω από την εντύπωση πως:

1) δεν είχε ξανανοικιαστεί

2) ότι θα έχει αρκετή θέρμανση

3) ότι ήταν αρκετά μικρό για να με κάνει να νιώσω άνετα, ζεστά και βολικά.

Εντούτοις, ανακάλυψα ότι είχε νοικιαστεί προηγουμένως, ότι δεν είχε αρκετή θερμότητα, και ότι ήταν πάρα πολύ μεγάλο."

Παραλαμβάνοντας την επιταγή με τη σημείωση, το κορίτσι τα επέστρεψε αμέσως με την ακόλουθη σημείωση:

"Αξιότιμε Κύριε,

Καταρχήν, δεν μπορώ να καταλάβω πώς αναμένετε ένα όμορφο διαμέρισμα να παραμείνει μη κατειλημμένο. Όσον αφορά στη θερμότητα, υπάρχει άφθονη, αρκεί να ξέρετε πώς να την θέσετε σε λειτουργία. Όσον αφορά το μέγεθος, το διαμέρισμα είναι πράγματι κανονικού μεγέθους, αλλά εάν δεν έχετε αρκετά έπιπλα για να το γεμίσετε, παρακαλώ μην κατηγορείτε την ιδιοκτήτρια.

Στείλετε το μίσθωμα πλήρως ή θα αναγκαστούμε να έρθουμε σε επαφή με την τωρινή ιδιοκτήτριά σας..."