www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι πρωταθλητές της ανεργίας

Από τα 30 πλουσιότερα κράτη του κόσμου, τα σκήπτρα της ανεργίας κρατούν οι ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ.


Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σημειώθηκε στην Ιρλανδία, όπου ανήλθε στα επίπεδα του 13,8% τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Forbes. Σε σύγκριση με το περασμένο έτος, η ανεργία στη χώρα εκτινάχθηκε κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το 2008 βρισκόταν στα επίπεδα του 2008.

Δεύτερη σε ρυθμό αύξησης της ανεργίας έρχεται η Σλοβακία, όπου σημειώθηκε άνοδος 4 μονάδων,μ με την ανεργία να αγγίζει το 13,7%. Το θρόνο της ανεργίας μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών διατηρεί η Ισπανία, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 18,8% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση.

Στις ΗΠΑ, το ποσοστό ανεργίας στα πρωτοφανή επίπεδα του 9,7% –για τη χώρα– σημειώνοντας αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων σε διάστημα ενός έτους, ενώ στην Ιαπωνία τα πράγματα είναι καλύτερα, με την ανεργία αυξημένη μόλις κατά 0,7% στο 4,9%.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: