www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου

Ενώπιον της υπουργού Παιδείας 'Αννας Διαμαντοπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος.


Στο τέλος της εκδήλωσης η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Ελλήνων και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί να είναι με το μέρος μας η ιστορία.

«Σήμερα, σε αυτή τη δραματική στιγμή για τη χώρα μας, εμείς, αλλά και η νέα γενιά έχουμε ένα χρέος, να πετύχουμε. Και αυτό σημαίνει όραμα. Σημαίνει πολλή και σκληρή δουλειά και πάνω από όλα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, το εμείς έναντι του εγώ όσον αφορά άτομα και ομάδες», είπε η υπουργός Παιδείας.

Η βουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία παρέστη στην παρέλαση, επισήμανε ότι κυρίως εορτάζουμε τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, για δημοκρατία και ελευθερία. «Εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα, δεν μπορούν να ξεχαστούν και η νεολαία με την πανηγυρική της παρέλαση το σηματοδοτεί», πρόσθεσε.

Ο Θ. Πλεύρης, από το ΛΑΟΣ, επισήμανε ότι αυτού του είδους οι επέτειοι, θα πρέπει να μας θυμίζουν ότι εμείς που δεν φοβηθήκαμε αυτοκρατορίες, δεν μπορούμε να φοβηθούμε μια οικονομική κρίση. Θα περάσουμε την οικονομική κρίση και θα τα καταφέρουμε, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε οτι οι Ελληνες το 1821 αγωνίστηκαν με επιτυχία για να απαλλαγούμε απο τον στρατιωτικό ζυγό. Το 2010, συνέχισε, καλούμαστε και θα το πράξουμε, αγωνιζόμαστε να μην πέσει η πατρίδα μας σε οικονομικό ζυγό που θέλουν να της επιβάλουν κάποιοι ισχυροί της Ευρώπης και της Αμερικής.

Μικρή ομάδα αδιόριστων εκπαιδευτικών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: