www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Eπιβεβαιώνει o Ε. Βενιζέλος το δημοσίευμα του defencenet για την κατασκευή της Αεροπορικής Βάσης στην Ίμβρο

Επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το δημοσίευμα του defencenet όσον αφορά την κατασκευή τουρκικής προωθημένης αεροπορικής βάσης στην Ίμβρο. Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, Άγγελος Κολοκοτρώνης, Κωστής Αιβαλιώτης, Γεώργιος Ανατολάκης, Ουρανία Παπαδάκη, και Ηλίας Πολατίδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες προς το παρόν μπορώ να αναφέρω μόνο ότι το ΥΠΕΘΑ παρακολουθεί το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή».


Παρακάτω παρατίθεται το δημοσίευμα του defencenet το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα στις 28 Ιανουαρίου 2010 και με βάση το οποίο πραγματοποιήθηκε η σχετική ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη).

Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως τους πυραύλους WS-1 των 302 χλστ, εμβέλειας 80 χλμ. που εδράζονται σε τετραπλούς εκτοξευτές και στοχεύουν τη Λήμνο.

Το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα υποστήριξης των δύο βασικών τύπων μαχητικών αεροσκαφών, F-16C/D και F-4Ε 2020 Terminator (λόγω του οριακού μήκους του διαδρόμου για απογειώσεις με πλήρες οπλικό φορτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συνθήκες επιχειρήσεων ή για αναγκαστικές προσγειώσεις μαχητικών), των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και C-160 της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς και όλων των ελικοπτέρων. Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά στρατιωτικούς σκοπούς.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: