www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε το σχέδιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με Siemens


To «πράσινο φως» στο σχέδιο της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Siemens ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης ήταν η αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και η διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου, ενώ σε αυτήν δεν

Τα τρόφιμα-πρωταθλητές της δίαιτας




Τρόφιμα Γιατί Η συμβουλή μας
Κόκκινη καυτερή πιπεριά Η καψαϊσίνη, η δραστική ουσία που περιέχεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά (τσίλι), έχει συσχετιστεί, σύμφωνα με έρευνες, με την αύξηση των καύσεων και τη μείωση του
ενδοκοιλιακού λίπους.

Πως να επιλέξω άρωμα;

Το άρωµα & η χηµεία του σώµατος


Το χρησιμοποιούμε για να γοητεύσουμε, να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, να αυτοσυγκεντρωθούμε, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να αναζωογονηθούμε.


 Ένα άρωμα μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε όλα τα παραπάνω αρκεί να πληροί 3 προϋποθέσεις: να μας αρέσει, να ταιριάζει στην προσωπικότητά μας και να είναι συμβατό με τη χημεία του σώματός μας. 


Ποιοι είναι, όμως, οι παράγοντες που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του αρώματος πάνω μας, αλλά και τη διάρκειά του;

Το ποσοστό εφίδρωσης είναι ένας από τους σπουδαιότερους. Όσο περισσότερο στρες έχουμε, τόσο αυξάνεται ο σφυγμός μας, άρα και η θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε.

Επίσης, η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όσο πιο πλούσια σε λιπαρά είναι, τόσο πιο έντονα θα μυρίζει πάνω μας το άρωμα. Αλλά και η οσμές κάποιων τροφών, όπως του κρεμμυδιού,

Νέα τεχνική κατά της τερηδόνας

Xωρίς τροχό, χωρίς σφράγισμα, χωρίς αναισθητική ένεση, χωρίς πόνο… Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μιας νέας τεχνικής που εφαρμόζεται, προς το παρόν πιλοτικά στη Μεγάλη Βρετανία, κατά της τερηδόνας. Η τεχνική έχει ένα ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρον γνώρισμα. Ο οδοντίατρος αντί να απαλλάξει το δόντι από την τερηδόνα, τροχίζοντας το, ουσιαστικά «φυλακίζει» την τερηδόνα μέσα στο δόντι.

Αναλυτικότερα σκεπάζει το τερηδονισμένο δόντι με μια μεταλλική θήκη. Με τον τρόπο αυτό το δόντι δεν οξυγονώνεται, η τερηδόνα δεν τροφοδοτείται και βαθμιαία η εξέλιξή της επιβραδύνεται ή σταματά. Το μειονέκτημα της μεθόδου ωστόσο είναι ότι προς το παρόν αφορά τα νεογιλά δόντια των παιδιών και όχι των ενηλίκων, αν και γίνεται προσπάθεια να υιοθετηθεί

Συνελήφθη πασίγνωστος εφοπλιστής


«Φουρτούνα» χτύπησε χθες το εφοπλιστικό λόμπι μετά την αποκάλυψη ότι πασίγνωστος εφοπλιστής συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, καθώς σε ένα από τα πλοία του εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα.


Όλοι προσπαθούν να μάθουν τι έχει συμβεί, αφού τα μέλη του πληρώματος ρίχνουν τις ευθύνες στον εφοπλιστή και αυτός από την μεριά του αρνείται τα πάντα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν κατά την διάρκεια περιπολίας σκάφους του Λιμενικού εντοπίστηκε 16 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς πλοίο, που έφερε σημαία της Σιέρα Λεόνε.

Οι λιμενικοί πλησίασαν το πλοίο για να κάνουν έλεγχο και τότε ο πλοίαρχος είπε φανερά σοκαρισμένος, σύμφωνα με την Espresso, ότι ο δεύτερος μηχανικός αγνοείται και πιθανότατα

Να μη σταματούν τη θεραπεία οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ


Μειωμένες απώλειες μνήμης εμφάνισαν οι ασθενείς που παρέμειναν επί μακρόν στο φάρμακο Aricept, σύμφωνα με μελέτη βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Το φάρμακο χορηγείται κυρίως στα αρχικά στάδια της νόσου, αλλά τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν τη συνέχιση της χορήγησής του. Τα ευρήματα προέρχονται από μελέτη στην οποία συμμετείχαν 295 ασθενείς με Αλτσχάιμερ οι οποίοι ελάμβαναν το Aricept. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε 4 ομάδες: η πρώτη ομάδα συνέχισε να λαμβάνει το Aricept, η δεύτερη εικονικό φάρμακο, η τρίτη το φάρμακο Ebixa το οποίο χορηγείται σε

Γενετικό το υπόβαθρο πίσω από την οξύθυμη... αρσενική συμπεριφορά

Το γονίδιο του «μάτσο» άνδρα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν αυστραλοί επιστήμονες.
Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Prince Henry, στη Μελβούρνη υποστηρίζουν ότι ένα και μοναδικό γονίδιο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι άνδρες όταν στρεσάρονται εμφανίζονται πιο «ετοιμοπόλεμοι» από τις γυναίκες.

Ταύροι σε υαλοπωλείο
Οι επιστήμονες μελέτησαν τις χημικές ουσίες που εκκρίνονταν από άνδρες εθελοντές όταν εκείνοι έρχονταν «αντιμέτωποι» με στρεσογόνες καταστάσεις αλλά και τη συμπεριφορά τους υπό καθεστώς στρες. Είδαν λοιπόν, ότι η εκρηκτική τους συμπεριφορά πιθανότατα οφειλόταν στο γονίδιο SRY του χρωμοσώματος Υ και στις πρωτεΐνες για τις οποίες

Θέλετε πρόσωπό με λαμπερό χρώμα; Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά

Αν θέλετε να αποκτήσει το πρόσωπό σας ένα λαμπερό, ελκυστικό χρώμα, φροντίστε να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι φυσικές χρωστικές που αυτά περιέχουν, μπορούν να βελτιώσουν τη χροιά του δέρματος – και όσο πιο όμορφο χρώμα έχει το δέρμα του προσώπου, τόσο πιο ελκυστικό είναι.


Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PloS One» επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους, στη Σκωτία, κατέγραψαν επί έξι εβδομάδες την διατροφή 35 φοιτητών, διαπιστώνοντας πως όσοι κατανάλωσαν στη διάρκειά τους τα περισσότερα φυτικά προϊόντα παρουσίασαν την μεγαλύτερη βελτίωση στην χροιά του δέρματός τους.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως οι βελτιώσεις που παρατήρησαν στο πρόσωπο, το

Αντιβιοτικό «δαμάζει» τη σχιζοφρένεια

Ενα οικονομικό αντιβιοτικό που χορηγείται ευρέως σε περιπτώσεις νεανικής ακμής, η μινοκυκλίνη, πρόκειται να δοκιμαστεί σε άτομα με σχιζοφρένεια καθώς, προς έκπληξη των γιατρών, βρέθηκε ότι «δαμάζει» τα συμπτώματα της ψυχικής νόσου.


Η πρώτη τυχαία παρατήρηση για την επίδραση της μινοκυκλίνης στα ψυχωσικά συμπτώματα έγινε το 2007 στην Ιαπωνία. Οταν ένας νεαρός εισήχθη στο νοσοκομείο με ακουστικό παραλήρημα, στρες, έλλειψη ύπνου και παραληρηματικές ιδέες. Ο νεαρός δεν είχε ιστορικό ψυχικής νόσου.

Οι αιματολογικές εξετάσεις και η μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο δεν έδειξαν κάποια ύποπτα ευρήματα αλλά ο ασθενής άρχισε τη λήψη του ισχυρού αντιψυχωσικού φαρμάκου προκειμένου να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Η θεραπεία δεν απέδωσε και ο 23χρονος συνέχισε να εμφανίζει συμπτώματα

Κατάσχεση σε μισθούς, συντάξεις και περιουσίες ακόμα και για 300 ευρώ!

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχωράει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένουν να εισπράξει ένα μέρος από τα 42 δισ. ευρώ που οφείλονται στο δημόσιο από φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις.


Σύμφωνα με αναλύτικό οδηγό που κυκλοφόρησε από το ίδιο το υπουργείο, κινδυνεύουν με κατάσχεση ακόμα και όσοι χρωστάνε έως 300 ευρώ στο Δημόσιο. Η μόνη εξαίρεση που κάνει το υπουργείο Οικονομικών είναι οι περιπτώσεις που ο μισθός ή η σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 1000 ευρώ το μήνα. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση δεν θα προχωρά σε κατάσχεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όμως, το Δημόσιο θα κάνει κατάσχεση στον μισθό, στην σύνταξη, τα ακίνητα, τις καταθέσεις και γενικά κάθε περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη όσο μικρό κι αν είναι το ύψος της

Σε απάρνηση της «θρησκείας της φιλαργυρίας» καλεί η Ιερά Σύνοδος


Κανένας οργανισμός και καμία άλλη οργάνωση δεν επιτελεί τόσο μεγάλο έργο, όπως η Εκκλησία, που θα ήταν μεγαλύτερο, αν δεν είχε ήδη προσφέρει το σύνολο σχεδόν της περιουσίας της στο κράτος και αν μπορούσε να αξιοποιήσει τα δεσμευμένα απ αυτό ακίνητά της.

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σημειώνοντας πως το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο δεν αφορά μόνο την προσφορά υλικών αγαθών αλλά και την ποιμαντική διακονία «προς τον όλο άνθρωπο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
Η Εκκλησία βλέπει στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου το τιμιώτατο πλάσμα του Θεού, για τη σωτηρία του οποίου ο Χριστός προσέφερε το αίμα Του. Διαφυλάττουσα στο πνευματικό Της

Διευκρινίσεις για τις αμοιβές έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου


Οι συνολικές αποδοχές των δικηγόρων που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση πάγιας εντολής στο δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ, είναι χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που ελάμβαναν με το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή δημοσιεύματα, αναφορικά με τις αμοιβές των έμμισθων δικηγόρων, οι οποίες όπως έγινε γνωστό χθες

Αγωγή Αλ. Τσίπρα κατά της Bild


Αγωγή κατά της εφημερίδας BILD κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας χρηματική ικανοποίηση 1.000.000 ευρώ και χαρακτηρίζοντας «συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά» τα όσα δημοσίευσε για τον ίδιο και για την παράταξη στις 16/2/2012 στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Το επίμαχο κείμενο της Bild, που υπογράφεται από τον Πάουλ Ροντσχάιμερ φέρει τον τίτλο «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» και τον υπότιτλο: «Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση. Ο Έλληνας Πρόεδρος επιτέθηκε στον Σόιμπλε».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα υπάρχει ευθεία σύνδεση του ονόματος του κ. Τσίπρα με

Δεκτή η πρόταση νόμου για αυστηρότερο έλεγχο του «πόθεν έσχες»


Δεκτή έγινε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η πρόταση νόμου 75 βουλευτών για την τροποποίηση του νόμου για το «πόθεν έσχες», που συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε «απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης του πολιτικού κόσμου για διαφάνεια» τη συμφωνία των κομμάτων στην πρόταση νόμου για την αλλαγή του «πόθεν έσχες» και επισήμανε ότι μια «τόσο σημαντική» νομοθετική πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχε

Απολύτως ασφαλής η πατάτα Νευροκοπίου, λέει το υπουργείο


Τη διαβεβαίωση ότι η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία των καταναλωτών, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και ζήτησε να σταματήσουν οι ανεύθυνες δηλώσεις «που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό».

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ που προβλέπει μέτρα προστασίας της πατάτας από την ασθένεια "synchytrium endobioticum", γνωστή ως "καρκίνωση της πατάτας", ο υφυπουργός επεσήμανε ότι ο

ΠΦΣ: Σε έλλειψη πάνω από 250 φάρμακα


Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει στην ελληνική αγορά η έλλειψη που παρουσιάζεται σε φάρμακα, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζονται σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά σκευάσματα, φάρμακα που είναι απαραίτητα σε μεταμοσχεύσεις αλλά και παιδικά εμβόλια. Τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη ξεπερνούν μάλιστα τα 250, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Συλλόγου.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , με παραστάσεις του προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και προς τον Ε.Ο.Φ. έχει επανειλημμένα τονίσει το πρόβλημα», υπογραμμίζει ανακοίνωση του

Προβλέψεις για επισιτιστική κρίση, κοινωνική αναταραχή έως το 2013


Απότομη και μεγάλη αύξηση στις τιμές των τροφίμων, ανάλογη με αυτή που το 2008 πυροδότησε ταραχές σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, «βλέπουν» ερευνητές. Εκτιμούν ότι έως το 2013, οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί θα βιώσουν μια νέα επισιτιστική κρίση, η οποία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή και σε ανθρώπινες απώλειες.

Την πρόβλεψη έκανε το μαθηματικό μοντέλο του Ινστιτούτου Πολύπλοκων Συστημάτων του Νιου Ίνγκλαντ (NECSI), υπό το γνωστό θεωρητικό πολύπλοκων συστημάτων Γιανίρ Μπαρ - Γιαμ. Τους τελευταίους δέκα μήνες, το μοντέλο προβλέπει τις τιμές των τροφίμων με αξιοσημείωτη ακρίβεια, αποδίδοντάς τις κυρίως στη μετατροπή καλλιεργειών καλαμποκιού σε αιθανόλη, αλλά και στη δράση κερδοσκόπων της αγοράς

Μ. Χρυσοχοΐδης: Βρήκα μία αποδυναμωμένη ομάδα ΔΙΑΣ

Αιχμές κατά του προκατόχου του Χρήστου Παπουτσή άφησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφοντας μετά από 17 μήνες στο γνώριμο σε αυτόν πόστο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μίλησε για αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα της ομάδας ΔΙΑΣ που, όπως είπε, φεύγοντας από το υπουργείο, την άφησε με 2.000 αστυνομικούς στην Αθήνα και επιστρέφοντας βρήκε τους 750 στα γραφεία.


Συνεχίζοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι από αύριο και οι 750 θα ξαναβγούν στους δρόμους και προανήγγειλε ενίσχυση της ομάδας με ακόμη 1000 αστυνομικούς άμεσα, ώστε στο σύνολό τους στην Αττική να είναι 3.000, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια για τους πολίτες σε μια συγκυρία

Τον Ευ. Βενιζέλο στηρίζει ο Π. Μπεγλίτης


Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Ως προς τη θεσμική μου ιδιότητα έχω ζητήσει ήδη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποδεσμευτώ από τις θεσμικές μου ευθύνες γιατί θεωρώ ότι σε αυτή τη συγκυρία και ενόψει εσωκομματικών διαδικασιών, δεν θα ήταν πολιτικά και προσωπικά ηθικό για μένα να παίζω ένα ρόλο επιτήδειου ουδέτερου. Κατά συνέπεια έχω ζητήσει να αποδεσμευτώ, έτσι ώστε να συμμετάσχω σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία εκφράζοντας την άποψή μου με βάση την προσωπική και πολιτική αντίληψη που έχω για τις

Διαμαντοπούλου: Δύσκολη και συγκρουσιακή η θητεία μου στο Υπ. Παιδείας


Σημαντική, δύσκολη και συγκρουσιακή χαρακτήρισε η απερχόμενη υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τη θητεία της στο υπουργείο, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να συνεχιστεί η συναίνεση, την οποία επιδίωξε στα δυόμισι χρόνια που έμεινε στο υπουργείο Παιδείας.

Παραδίδοντας στον κ. Μπαμπινιώτη αναφέρθηκε αναλυτικά στις νομοθετικές παρεμβάσεις, τις αλλαγές, τα νέα προγράμματα, το νέο λύκειο, τη μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, σημειώνοντας ότι αφήνει ένα πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο, με την πρωτοφανή πλειοψηφία που ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για τα Πανεπιστήμια, δεδομένου ότι το 80% του ελληνικού λαού ήθελε αλλαγές.

Επισήμανε, όμως, ότι όπως και σε όλες τις

΄Εως 14/3 παραγγελίες για πατάτες Νευροκοπίου στο δήμο Δάφνης -Υμηττού


Τη διάθεση πατάτας Νευροκοπίου, απευθείας από τους τοπικούς παραγωγούς, οργανώνει ο δήμος Δάφνης - Υμηττού, το Σάββατο 17 Μαρτίου. Οι πατάτες θα διατεθούν σε συσκευασίες των 20 κιλών με τιμή 6,50 ευρώ και μέγιστο βάρος παραγγελίας/οικογένεια τα 40 κιλά, σε κεντρικό σημείο του δήμου που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Για τις παραγγελίες τους οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται από σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 (8.00 πμ έως 15.00) στο δημαρχείο Δάφνης (Έλλης 16 & Κανάρη, α'όροφος), στο Α' ΚΑΠΗ Δάφνης (Βύρωνος &

Στο 21% η ανεργία το Δεκέμβριο


Στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 21,0% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% το Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 0,38%) και ανήλθαν σε 1.033.507 άτομα.


Το ίδιο μήνα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 334.445 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (μείωση 7,9%) και κατά 1.950 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,05%) και εκτιμάται

Στα σκουπίδια αχρησιμοποίητα φάρμακα αξίας 1 δισ. ευρώ


Σχέδιο για την αλλαγή της συσκευασίας φαρμάκων τα οποία διατίθενται εξωνοσοκομειακά, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των μεγάλων συσκευασιών με ποσότητες φαρμάκων που δεν είναι πάντοτε αναγκαίες για τους ασθενείς.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, τα σενάρια που μελετώνται, περιλαμβάνουν αλλαγή συσκευασιών, ώστε να υπάρχουν επιλογές στις αναγκαίες ποσότητες κάθε φαρμάκου ή ακόμη και χορήγηση φαρμάκων από βάζα που θα υπάρχουν στα φαρμακεία και ο φαρμακοποιός θα βάζει όσα χρειάζεται σε δική του συσκευασία προσθέτοντας την απαιτούμενη

Για να ξέρουμε τι τρώμε και ποιους πληρώνουμε


Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σάς μεταφέρω τα παρακάτω:

Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει *λευκό εισαγόμενο μανιτάρι* από την Πολωνία γιατί *πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό θα είναι και πιο αγνό* (!)...

*Δείτε, λοιπόν, τι συνεπάγεται αυτό:**
**
*Τις δύο εβδομάδες των γιορτών, πουλήθηκαν *200 τόνοι** **εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου μανιταριού, ψεκασμένου με φορμόλη & χλωρίνη* (για να παραμένει άσπρο)*,* και

Όταν η Θέμις έχει κέφια


Τα ακόλουθα είναι από το βιβλίο «Disorder in the American Courts», και έχουν ειπωθεί από ανθρώπους σε δικαστήρια.

Έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις....


ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σας είπε ο άντρας σας εκείνο το πρωί;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είπε "Πού βρίσκομαι, Κάθριν;"

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Και γιατί σας αναστάτωσε τόσο;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Το όνομά μου είναι Σούζαν!

*************************************************

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Είστε σεξουαλικά ενεργή;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι, απλώς μένω ξαπλωμένη.

*************************************************

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Αυτή η μυασθένεια σας επηρεάζει τη μνήμη σας;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι..

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» σπείρας ληστών


Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» σπείρας ληστών, που δρούσε τους τελευταίους τέσσερις τουλάχιστον μήνες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η εν λόγω σπείρα έχει διαπράξει μια ανθρωποκτονία και σωρεία βίαιων ενόπλων ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

Πρόκειται για έναν 31χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μαζί με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε συγκροτήσει, ενέχεται στην ανθρωποκτονία 68χρονου την 22-01-2012 στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, καθώς επίσης και σε 22 ένοπλες ληστείες και τέσσερις διακεκριμένες κλοπές.

Η σύλληψη του έγινε την Τρίτη το μεσημέρι στην Πεντέλη Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 31χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, που είχε ο

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς


Στα 819 εκατ. ευρώ ανερχόταν στις 31.12.2011 το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών (δηλαδή λογαριασμών που δεν έχουν εξοφληθεί έστω και 1 ημέρα μετά την ημερομηνία λήξης τους) της ΔΕΗ, όπως αναφέρεται σε

Ηλιακή καταιγίδα σήμερα στη γη


Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει σήμερα τη γη, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, τα συστήματα GPS, τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τους αγωγούς πετρελαίου και τις αερομεταφορές.

Η γεωμαγνητική καταιγίδα αναμενόταν να απελευθερώσει κύμα φορτισμένων σωματιδίων μεταξύ 06:00 GMT και 10:00 GMT, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.

Όπως επισημαίνει ο Τζόζεφ Κούντσες από τη Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανού και Ατμόσφαιρας (NOAA) πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα εδώ και έξι χρόνια,

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Ε9

Το νέο φόρο Ακίνητης Περιουσίας υποχρεούνται να καταβάλουν όσοι κατείχαν την 1η-1-2011 ή και την 1η-1-2012 κτίσματα και οικόπεδα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι που είχαν μεταβολές στην οικογενειακή και την περιουσιακή τους κατάσταση υποχρεούνται να τις δηλώσουν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2012.


Συγκεκριμένα, όσοι είχαν μεταβολές στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουλίου 2012, νέο Ε9 (δήλωση στοιχείων ακινήτων) στο οποίο θα καταγράφουν ακριβώς τις μεταβολές αυτές.

Επίσης, θα κληθούν να καταβάλουν Φάρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), όσοι κατείχαν, την 1η-1-2011 ή και την 1η-1-2012, κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Μάλιστα, αν τα ακίνητα αυτά βρίσκονταν υπό την κατοχή τους τόσο την 1η-1-2011 όσο και την 1η-1-2012, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν δύο φορές τον ΦΑΠ.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει έναν αναλυτικό οδηγό για τις πρόσθετες αυτές υποχρεώσεις των φορολογουμένων, τα συνηθέστερα λάθη και απορίες τους, ενώ δίνει και απαντήσεις σε ερωτήματα που συχνά απασχολούν τους πολίτες σχετικά με το Ε9 και το ΦΑΠ, τα

Κατάργηση 214 κενών οργανικών θέσεων ΓΓ Εμπορίου


Συνολικά 214 κενές οργανικές θέσεις πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, καταργήθηκαν αυτοδίκαια κατ' εφαρμογή της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν.4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» (ΦΕΚ 226 Α΄).


Όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατά κατηγορία και κλάδο, οι θέσεις

Ανάκληση λιαστής ντομάτας


Στην άμεση ανάκληση του προϊόντος με την εμπορική ονομασία «Περί ορέξεως xenia λιαστή ντομάτα» προχωρά η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑ-ΧΕΝΙΑ Α.Β.Α.Ε.», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στο εν λόγω προϊόν παρατηρήθηκε, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους από το Γενικό Χημείο του Κράτους, μετανάστευση των πλαστικοποιητών ESBO & DINCH από το μεταλλικό καπάκι στο τρόφιμο.

Πρόκειται για λιαστή ντομάτα σε

Δύο διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη


Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,5 και 4,1 Ρίχτερ αντίστοιχα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών στην Κρήτη.

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 9.00 με επίκεντρο περίπου 60χλμ νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου και

Μειώνει το μέρισμα η Carrefour


Σε μείωση του μερίσματος και των κεφαλαιουχικών της δαπανών προχωρά η Carrefour η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής στην Ευρώπη, προβλέποντας άλλη μια δύσκολη χρονιά με περαιτέρω πτώση της κατανάλωσης.

Ο γαλλικός όμιλος, ο οποίος είδε τα κέρδη του 2011 να υποχωρούν κατά 19%, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διακόψει τις μετατροπές στα νέα υπερ-μάρκετ Carrefour Planet μετά το

Τρεις συλλήψεις για την ηλεκτρονική απάτη με δήθεν επιστροφές του ΙΚΑ


Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η πρόσφατη υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, μέσω απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο, από τη Δευτέρα είχε αποσταλεί σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και τους ενημέρωνε για «δήθεν» επιστροφή φόρου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχαν καταφέρει να υφαρπάξουν τα στοιχεία κατόχων τριών πιστωτικών καρτών και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αγορές και

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις μισθωτών με εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ


Υποχρεωτικά μέσω του TAXISnet θα υποβάλουν από φέτος τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί, με ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Επιπλέον, ηλεκτρονικά θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από κάποιο όριο, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί.

Στόχος είναι από το 2013 όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις σε Αρεταίειο και Ερρίκος Ντυνάν

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, δύο νοσοκομεία της Αθήνας ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε οποίες γυναίκες το επιθυμούν. Συγκεκριμένα στις 7 και 8 Μαρτίου το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αρεταίειο θα προσφέρει δωρεάν γυναίκολογικές εξετάσεις σε γυναίκες που δεν έχουν ασφάλεια απο τις 09:00-13:00.

Στις 8 Μαρτίου δωρεάν ιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στα

«Ρολά» στα φαρμακεία, εκτός Αττικής και Πειραιά


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εκτός από εκείνους της Αττικής και του Πειραιά οι οποίοι συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης προς τα Ταμεία.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν να σταματήσει η ταλαιπωρία των

Τρίτη ακριβότερη χώρα της Ε.Ε. στην αμόλυβδη η Ελλάδα τον Μάρτιο


Την τρίτη υψηλότερη τιμή για την αμόλυβδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τέταρτη για το ντίζελ κίνησης έχει η Ελλάδα το Μάρτιο, όπως προκύπτει από την τακτική έρευνα τιμών της ΕΛΠΑ και των αντίστοιχων λεσχών αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

Η μέση τιμή της βενζίνης στη χώρα μας σύμφωνα με την τιμοληψία που έγινε αυτήν την εβδομάδα είναι 1,75 ευρώ το λίτρο και είναι υψηλότερη κατά 10 λεπτά το λίτρο σε σχέση με τον Ιανουάριο. Αντίστοιχα το ντίζελ κίνησης διαμορφώνεται στο 1,545

Ο καιρός στις 08.03.2012


Τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, με εντονότερα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι