www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αγωγή Αλ. Τσίπρα κατά της Bild


Αγωγή κατά της εφημερίδας BILD κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας χρηματική ικανοποίηση 1.000.000 ευρώ και χαρακτηρίζοντας «συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά» τα όσα δημοσίευσε για τον ίδιο και για την παράταξη στις 16/2/2012 στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Το επίμαχο κείμενο της Bild, που υπογράφεται από τον Πάουλ Ροντσχάιμερ φέρει τον τίτλο «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» και τον υπότιτλο: «Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση. Ο Έλληνας Πρόεδρος επιτέθηκε στον Σόιμπλε».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα υπάρχει ευθεία σύνδεση του ονόματος του κ. Τσίπρα με
τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας. Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για συκοφαντικό δόλο του συντάκτη και προσήλωση της εφημερίδας στο συκοφαντικό της στόχος και παρατίθεται μέρος του δημοσιεύματος:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους. Την προηγούμενη Κυριακή, οι αναρχικοί έκαψαν περισσότερα από 40 σπίτια. Η Αθήνα τυλίχτηκε στις φλόγες», αναφέρεται σε αυτό.

Στην αγωγή, ο κ. Τσίπρας κάνει αναφορά σε «άκρως συκοφαντικές περικοπές του επίμαχου δημοσιεύματος» που «αποσκοπούν στην ποινικοποίηση και δαιμονοποίηση της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας τον πρόεδρό του ως «ακραίο», «αμφιλεγόμενης φήμης», «ημι-εγκληματία», που «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς και κατηγορείται ότι είναι μέλος τους και χρηματοδοτεί τις ομάδες τους που έκαψαν 40 σπίτια στην Αθήνα».

Γίνεται επίσης αναφορά σε «στοχευμένη εναντίον του ιδίου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επίθεση, και στην απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, με την άσκηση εκβιαστικής πίεσης προς τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα υπό την απειλή ότι, διαφορετικά, θα… κλείσουν οι στρόφιγγες της συμφωνηθείσης οικονομικής βοήθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: