www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΠΦΣ: Σε έλλειψη πάνω από 250 φάρμακα


Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει στην ελληνική αγορά η έλλειψη που παρουσιάζεται σε φάρμακα, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζονται σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά σκευάσματα, φάρμακα που είναι απαραίτητα σε μεταμοσχεύσεις αλλά και παιδικά εμβόλια. Τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη ξεπερνούν μάλιστα τα 250, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Συλλόγου.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , με παραστάσεις του προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και προς τον Ε.Ο.Φ. έχει επανειλημμένα τονίσει το πρόβλημα», υπογραμμίζει ανακοίνωση του
ΠΦΣ, υπενθυμίζοντας ότι η «οικονομική ασφυξία των φαρμακείων, οι μόνιμες ελλείψεις φαρμάκων και η υποβάθμιση της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης είναι οι λόγοι της πανελλαδικής απεργίας των φαρμακοποιών όλης της χώρας».

«Η φαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι θέμα αριθμών ούτε μπορεί να υπαχθεί σε κούρεμα. Θα πρέπει όλοι όσοι μετέχουν στο σύστημα της Υγείας και της περίθαλψης, να συνεργαστούν για να παίρνει απρόσκοπτα τα φάρμακα του ο ασφαλισμένος ο ασθενής», τονίζει.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί «εκτός από την καθημερινή αγωνία τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά, αγωνιούν αν θα βρουν το φάρμακο του ασφαλισμένου».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν η Πολιτεία δεν παρέμβει να στηρίξει το φαρμακείο και μετά τον απολογισμό της πανελλαδικής κινητοποίησης το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα αποφασίσει για νέους τρόπους αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: