www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Απολύτως ασφαλής η πατάτα Νευροκοπίου, λέει το υπουργείο


Τη διαβεβαίωση ότι η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία των καταναλωτών, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και ζήτησε να σταματήσουν οι ανεύθυνες δηλώσεις «που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό».

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ που προβλέπει μέτρα προστασίας της πατάτας από την ασθένεια "synchytrium endobioticum", γνωστή ως "καρκίνωση της πατάτας", ο υφυπουργός επεσήμανε ότι ο
παθογόνος αυτός μύκητας προσβάλλει μόνο την παραγωγή (μείωση της παραγωγής) και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με το τελικό προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή, ξεκαθαρίζοντας πως εν επηρεάζει την υγεία του καταναλωτή.

Όσο για τις μεμονωμένες εκτάσεις πατάτας που είχαν προσβληθεί από την εν λόγω ασθένεια, ο κ. Δριβελέγκας διαβεβαίωσε πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα «μόνο και μόνο για να μη ζημιωθεί η παραγωγή» και διευκρίνισε πως δεν έχουν καμία σχέση με την υγιεινή και την ασφάλεια του προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: