Αν θέλετε να αποκτήσει το πρόσωπό σας ένα λαμπερό, ελκυστικό χρώμα, φροντίστε να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι φυσικές χρωστικές που αυτά περιέχουν, μπορούν να βελτιώσουν τη χροιά του δέρματος – και όσο πιο όμορφο χρώμα έχει το δέρμα του προσώπου, τόσο πιο ελκυστικό είναι.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PloS One» επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους, στη Σκωτία, κατέγραψαν επί έξι εβδομάδες την διατροφή 35 φοιτητών, διαπιστώνοντας πως όσοι κατανάλωσαν στη διάρκειά τους τα περισσότερα φυτικά προϊόντα παρουσίασαν την μεγαλύτερη βελτίωση στην χροιά του δέρματός τους.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως οι βελτιώσεις που παρατήρησαν στο πρόσωπο, το
καθιστούν πιο ελκυστικό για το αντίθετο φύλο.
Όπως σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι ορισμένες κίτρινες και κόκκινες χρωστικές ουσίες που λέγονται καροτενοειδή και υπάρχουν σε πολλά είδη φρούτων και λαχανικών, μπορεί να επηρεάσουν τον τόνο του δέρματος.
Ωστόσο, έως τώρα δεν ήταν ξεκάθαρο πόση επιρροή θα μπορούσαν να ασκήσουν στο πλαίσιο της καθημερινής διατροφής.
Οι επιστήμονες του Σεντ Άντριους χρησιμοποίησαν μία ειδική συσκευή για να αναλύσουν τον τόνο του δέρματος των εθελοντών τους πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος των έξι εβδομάδων.
Επιπλέον, ζήτησαν από τους εθελοντές να μην χρησιμοποιήσουν σολάριουμ, προϊόντα αυτομαυρίσματος ή μέικ απ έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη, ενώ τους ενθάρρυναν να αυξήσουν όσο μπορούσαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι οι αλλαγές στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συνοδεύονται από αλλαγές στον τόνο του δέρματος, με την αύξηση της κατανάλωσής τους να κάνει πιο βαθύ τον φυσικό κόκκινο και κίτρινο χρωματισμό του.
Ακόμα και οι σχεδόν αδιόρατες αλλαγές στην χροιά του δέρματος καθιστούν το πρόσωπο πιο ελκυστικό, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες της ίδιας ερευνητικής ομάδας.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PloS One» επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους, στη Σκωτία, κατέγραψαν επί έξι εβδομάδες την διατροφή 35 φοιτητών, διαπιστώνοντας πως όσοι κατανάλωσαν στη διάρκειά τους τα περισσότερα φυτικά προϊόντα παρουσίασαν την μεγαλύτερη βελτίωση στην χροιά του δέρματός τους.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως οι βελτιώσεις που παρατήρησαν στο πρόσωπο, το
καθιστούν πιο ελκυστικό για το αντίθετο φύλο.
Όπως σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι ορισμένες κίτρινες και κόκκινες χρωστικές ουσίες που λέγονται καροτενοειδή και υπάρχουν σε πολλά είδη φρούτων και λαχανικών, μπορεί να επηρεάσουν τον τόνο του δέρματος.
Ωστόσο, έως τώρα δεν ήταν ξεκάθαρο πόση επιρροή θα μπορούσαν να ασκήσουν στο πλαίσιο της καθημερινής διατροφής.
Οι επιστήμονες του Σεντ Άντριους χρησιμοποίησαν μία ειδική συσκευή για να αναλύσουν τον τόνο του δέρματος των εθελοντών τους πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος των έξι εβδομάδων.
Επιπλέον, ζήτησαν από τους εθελοντές να μην χρησιμοποιήσουν σολάριουμ, προϊόντα αυτομαυρίσματος ή μέικ απ έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη, ενώ τους ενθάρρυναν να αυξήσουν όσο μπορούσαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι οι αλλαγές στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συνοδεύονται από αλλαγές στον τόνο του δέρματος, με την αύξηση της κατανάλωσής τους να κάνει πιο βαθύ τον φυσικό κόκκινο και κίτρινο χρωματισμό του.
Ακόμα και οι σχεδόν αδιόρατες αλλαγές στην χροιά του δέρματος καθιστούν το πρόσωπο πιο ελκυστικό, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες της ίδιας ερευνητικής ομάδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου