www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Για να ξέρουμε τι τρώμε και ποιους πληρώνουμε


Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σάς μεταφέρω τα παρακάτω:

Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει *λευκό εισαγόμενο μανιτάρι* από την Πολωνία γιατί *πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό θα είναι και πιο αγνό* (!)...

*Δείτε, λοιπόν, τι συνεπάγεται αυτό:**
**
*Τις δύο εβδομάδες των γιορτών, πουλήθηκαν *200 τόνοι** **εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου μανιταριού, ψεκασμένου με φορμόλη & χλωρίνη* (για να παραμένει άσπρο)*,* και
ωφελήθηκαν *2 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων*. ***
*

Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν *30 τόνοι** **ολόφρεσκου *(ημέρας) *& πλήρως βιολογικού μανιταριού Πλευρότους*, που παρήχθηκε από *45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες*, οι οποίες, μαζί με τους εργαζόμενους εκεί, έδωσαν «ψωμί» σε *πάνω από 300 ελληνικές οικογένειες**. *****

*Εάν συνέβαινε το αντίστροφο, τότε **αντί για 45 θα ζούσαν **300 μονάδες** * *και συνολικά, μαζί με τους εργαζόμενους, **πάνω από **4000 άτομα**!!!!
*Αυτό είναι ένα *απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας* αλλά πολλαπλασιάστε το επί 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της
γεωργίας.****

Και όλ' αυτά επειδή οι Έλληνες *δεν* γνωρίζουν ότι *το *«*λευκό*»* μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοπριά κότας και, για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα *(στην καλύτερη περίπτωση 5 ημερών μπαγιάτικο)*, ψεκάζεται με χλωρίνη & φορμόλη*, ενώ *το πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι τελείως βιολογικό!!!*****

*Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να προωθήσετε αυτήν την πληροφορία και στους δικούς σας γνωστούς...*****

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: