www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δυνατός σεισμός αυτή τη στιγμή αισθητός στην Αθήνα

Σημερινοί σεισμοί με επίκεντρο την Αθήνα:

08/12 18:33:15, M: 2.3


08/12 18:38:52, M: 1.9

08/12 20:59:37, M: 3.3

Αισθητή έγινε πριν από λίγη ώρα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο

Εκτός κέντρου πόλης τα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη


Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, συνολικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι δεν αποκλείει ο δήμος, όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, «κάποια στιγμή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στο κέντρο» και μάλιστα «για το σκοπό αυτό θα γίνει κυκλοφοριακή μελέτη από το δήμο».

Η «αποβολή» των αυτοκινήτων θα αφορά την ζώνη του κέντρου, η οποία μελλοντικά δεν αποκλείεται να είναι ανοιχτή μόνο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και ταξί), τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και

Πολυνομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης


Παρεμβάσεις στη συναινετική λύση του γάμου, την παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων, τις εργατικές διαφορές, τα ασφαλιστικά μέτρα και τον περιορισμό αναβολών των δικών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Κεντρικός άξονας των νέων 80 ρυθμίσεων του ν/σχ είναι η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, ενώ όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου με το νομοθέτημα επιχειρούνται τομές σε σημεία «ταμπού».

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα αναρτηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο διαδίκτυο προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, προβλέπει επίσης την καθιέρωση πιλοτικής δίκης (δίκες εξπρές) και στο Ελεγκτικό Συνέδριο πλέον του Συμβουλίου Επικρατείας που ήδη ισχύει και την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, ενώ καθιερώνεται το δικαίωμα αποζημίωσης των πολιτών σε περίπτωση καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης από

Ανάκληση 105 αυτοκινήτων Ford Fiesta

Την ανάκληση 105 αυτοκινήτων Ford Fiesta με πετρελαιοκινητήρα, λόγω ενδεχόμενου προβλήματος στην τάπα ασφάλισης του συστήματος εξαγωγής, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Πρόκειται για οχήματα που έχουν παραχθεί από 21-7-2011 έως 2-11-2011 στο εργοστάσιο κατασκευής της Ford Motor Company στην Κολωνία και από 22-8-2011 έως 28-10-2011 στο εργοστάσιο κατασκευής της Ford Motor Company στην Βαλένθια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε ορισμένα από αυτά

Ο τρόπος ζωής συνδέεται με τον καρκίνο

Έρευνα που έγινε στη Βρετανία δείχνει ότι ο τρόπος ζωής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές διάφοροι παράγοντες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και η ανθυγιεινή διατροφή προκαλούν καρκίνο. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το 40% των ασθενών θα είχαν αποφύγει την ασθένεια αν ακολουθούσαν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Τα ευρήματα

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Cancer Research, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού και ερευνητικού ιδρύματος σχετικά με τον καρκίνο στη Βρετανία. Πρώτο στη λίστα είναι το κάπνισμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για το 23% των καρκίνων στους άνδρες και το 15.6% στις γυναίκες.

Στην δεύτερη θέση επικινδυνότητας για ανάπτυξη καρκίνου όσον αφορά τους άνδρες είναι η έλλειψη φρούτων και λαχανικών από το διαιτολόγιο τους. Για τις γυναίκες δεύτερος πιο

Το DNA αποκαλύπτει το χρώμα των ματιών

Σύντομα οι αστυνομικές αρχές θα μπορούν να προβλέπουν το χρώμα των ματιών των υπόπτων αναλύοντας DNA από τον τόπο του εγκλήματος, χάρη σε ένα γενετικό τεστ που ανέπτυξαν ολλανδοί επιστήμονες.

Το επαναστατικό «εργαλείο» ονόματι IrisPlex αναπτύχθηκε από τους ειδικούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Εράσμους στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τους επινοητές του μάλιστα, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων της πρωτοποριακής ανάλυσης γενετικού υλικού αγγίζει το 94%.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες το νέο κιτ θα λάβει την πολυαναμενόμενη έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ολλανδίας. Όπως εξηγούν, τότε θα πρόκειται για το πρώτο εγκεκριμένο κιτ το οποίο θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά της εμφάνισης του υπόπτου.

Το γενετικό υλικό ανοίγει τα μάτια των αρχών


Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου το DNA που συλλέγεται στον τόπο του εγκλήματος δεν ταυτοποιείται με τα δείγματα DNA που υπάρχουν την τράπεζα

Διαζύγια- εξπρές με ιδιωτικό συμφωνητικό

Λύση γάμου με ιδιωτικό συμφωνητικό, εκδίκαση κακουργημάτων απο μονομελή εφετεία, επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, κατάργηση της υποχρεωτικότητας της προκαταρκτικής εξέτασης στα πλημμελήματα και περιορισμός των αναβολών των δικών είναι μόνο μερικά από τα 80 μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων απονομής της δικαιοσύνης, που φτάνουν στα όρια της αρνησιδικίας.

«Η Δικαιοσύνη βουλιάζει» επανέλαβε ο υπουργός παρουσιάζοντας στοιχεία για τις καθυστερήσεις που ζαλίζουν, όπως ότι στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εκκρεμούν 6 χιλιάδες κακουργήματα, σε όλη την Ελλάδα 750.000 εγκλήσεις και ότι έχουμε πληρώσει από το 1997 ως σήμερα 8.420.822 ευρώ σε χρηματικές αποζημιώσεις και ηθική ικανοποίηση με αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, είναι η τέταρτη χώρα μεταξύ των 47 κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συστηματικά και κατ΄επανάληψη παραβιάζει τον εύλογο

«Μαύρη λίστα» για τους παραβάτες των υγειονομικών διατάξεων

Αυστηρότερες κυρώσεις για τους παραβάτες θα επιβάλλει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου και Τροφίμων, ο οποίος θα καταχωρεί σε "μαύρη λίστα" (Black List) τις επιχειρήσεις που συστηματικά αγνοούν τις υγειονομικές διατάξεις, ενώ θα εισηγηθεί και στη Βουλή να μην μπορούν να μετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε τα στοιχεία ελέγχων του Φορέα. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, το 2011 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της παραβατικότητας επιχειρήσεων. Καταγράφηκαν 1.232 παραβάσεις που αφορούσαν 529 επιχειρήσεις. Οι συνηθέστερες παραβάσεις έχουν να κάνουν με την ποιότητα των τροφίμων και με τη μη καταλληλότητα τους.

Ο αριθμός των ελέγχων είναι 7.720 και εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου στις 9.200 ελέγχους στο τέλος του χρόνου, αυξημένος κατά 23% από την περσινή περίοδο. Υπεβλήθησαν 487 πρόστιμα ύψους 3.813.000.000 ευρώ και έχει κατατεθεί στον ΕΦΕΤ το 55% με 60% για τα προηγούμενα

You'll never walk alone




Ρίγος... Το νήμα της ζωής ενός Ολλανδού που θα κοπεί σύντομα και το μίσος που ξεχάστηκε μπροστά στο ανθρώπινο δράμα! O 60χρονος που νίκησε για λίγες ώρες τον καρκίνο...


Η διάγνωση ήταν... καρκίνος του παχέος εντέρου. Ο Ντιέι φαν Σουιλέκομ μπήκε στο χειρουργικό κρεβάτι, ωστόσο οι γιατροί έπειτα από λίγη ώρα και με κατεβασμένο κεφάλι έδωσαν το... τελειωτικό χτύπημα στη σύζυγο του 60χρονου «Απομένουν μόλις έξι εβδομάδες ζωής...».
Είναι στιγμές που ο άνθρωπος λυγίζει, το νήμα της ζωής κόβεται αργά, βασανιστικά και η ελπίδα

Η τρόικα προτείνει μείωση του ΦΠΑ και ευνοϊκές αλλαγές στη φορολόγηση!

Την πλήρη κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα, της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς έως 300 ευρώ, την αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων με αξίες που θα ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και η μείωση του ΦΠΑ στο 19% προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες σε έκθεση για τον εκσυγχρονισμό της φορολογίας που έχει παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

· Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ για το 2012. Σήμερα για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνονται υποψιν όλοι οι ηλεκτροδοτουμενοι χώροι ανεξαρτήτως χρήσης (γκαράζ, αποθήκες κλπ).

· Την κατάργηση της πληρωμής των εισφορών για το τμήμα του μισθού έως τα 300 ευρώ.

· Την κατάργηση των 3 συντελεστών και την καθιέρωση 2 συντελεστών 9% και 19%. Το 9% προτείνεται να ισχύσει για τα τουριστικά πακέτα τα ξενοδοχεία κλπ. Προτείνεται να καταργηθεί ο

Μειωμένες κατά 3,7% οι τραπεζικές καταθέσεις τον Οκτώβριο


Μείωση 3,7% σε μηνιαία βάση παρουσίασαν τον Οκτώβριο οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 176,4 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο από 183,2 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Η υποχώρηση των καταθέσεων επιβαρύνει τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες εξαρτώνται από την ΕΚΤ για την χρηματοδότησή τους, καθώς

Λαγκάρντ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για την αντιμετώπιση της κρίσης


«Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και θα πρέπει αυτή να είναι συντονισμένη, να είναι αποφασιστική», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η κ.

Αντ. Σαμαράς: Ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη


Τη δημιουργία ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς εν όψει της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργία αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ και επανέλαβε ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίζονται σε

Μέρκελ: Οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες, αλλά θα βρούμε λύσεις


Αισιόδοξη για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. «Θα βρούμε καλές λύσεις, είμαι πεπεισμένη ότι θα βρούμε μια λύση για όλα τα ζητήματα» ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Μασαλία. Αναγνώρισε πάντως ότι οι συνομιλίες «θα είναι δύσκολες».

«Ζητώ την κατανόηση αυτών που δεν είναι στο ευρώ. Οφείλουμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό. Τα λόγια μόνο δεν αρκούν, μας χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση, μας χρειάζεται μια

Η μυστική συνταγή της Coca Cola!


Η μυστική συνταγή του διάσημου αναψυκτικού μετακινήθηκε, για πρώτη φορά εδώ και 86 χρόνια, από ένα χρηματοκιβώτιο σε μια θωρακισμένη βιτρίνα.

Η νέα αυτή θωρακισμένη βιτρίνα βρίσκεται στο μουσείο της εταιρείας στην Ατλάντα. Σε σημείο που θα μπορούν να δουν οι επισκέπτες αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό της.

Εκεί, θα βρίσκεται καλά κρυμμένη η μυστική συνταγή, που χρονολογείται από το 1886.

H Coca Cola διευκρινίζει ότι η μετακίνηση της μυστικής

Απάντηση Παπαδήμου στον Γκρούεφκσι


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έστειλε απαντητική επιστολή στον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία εκφράζει τη σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο πριν από περίπου δέκα ημέρες και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη

Αποκαλύψεις για το σχέδιο «εξόντωσης» Καραμανλή


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σχέδιο «εξόντωσης» του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή περιλαμβάνει δημοσίευμα του περιοδικού Crash με τον τίτλο «242 μέρες ομηρίας του Κ. Καραμανλή».

Ο Γιώργος Τράγκας, μετά από πολύμηνη έρευνα, αξιοποιεί μία σειρά στοιχείων από τα Wikileaks, καθώς και μαρτυρίες και έγραφα μυστικών υπηρεσιών, μέσα από τα οποία αποκαλύπτει το σχέδιο κέντρων εξουσίας «να κόψουν κάθε ψυχική αντίσταση του Καραμανλή».

Στην έρευνα αναφέρεται η περίπτωση με το όπλο που βρέθηκε να σημαδεύει το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και μία

Αυτή η φωτογραφία κάνει το γύρo του facebook!

Τον γύρο του… facebook κάνει η εν λόγω συγκλονιστική φωτογραφία, που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων στην χώρα μας.

Νέοι «αγανακτισμένοι» με καλυμμένα πρόσωπα τα «σπάνε» και ένας άστεγος, τρομαγμένος από τα επεισόδια που συμβαίνουν γύρω του, βαστιέται από την τζαμαρία ενός

Έρχεται αύξηση-σοκ στην τιμή των τσιγάρων!


Να αυξήσει την τιμή των τσιγάρων κατά 20% προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος.

Η αύξηση θα είναι κλιμακωτή, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανέβει πάνω από 20% η τιμή του καπνού, με δεδομένο ότι όλο και περισσότερο καπνιστές επιλέγουν τα λεγόμενα στριφτά.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αφού ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να απαγορεύσει την πώλησή τους!

Η σχετική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτης

Αιχμηρή απάντηση Χρ. Παπουτσή στα πυρά της Φ. Πιπιλή


Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στη Φωτεινή Πιπιλή μετά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα η βουλευτής της Ν.Δ.

Ο υπουργός την κατηγόρησε - στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσια Τάξης και Δικαιοσύνης - ότι παραποιεί την αλήθεια μέσω προσωπικών επιθέσεων ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η κ. Πιπιλή αντί της Βουλής και του κοινοβουλευτικού διαλόγου, επιλέγει

Σαρκοζί: Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία


Αν δεν υπάρξει συμφωνία αύριο στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μασσαλία στη σύνοδο του ΕΛΚ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας με κάθε τρόπο την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερος ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρώπης. «Ποτέ η Ευρώπη δεν ήταν πιο αναγκαία. Ποτέ δεν βρισκόταν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Ποτέ τόσες πολλές χώρες δεν ήθελαν να μπουν στην Ευρώπη. Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλος ο κίνδυνος διάσπασης. Η Ευρώπη

Ενίσταται η Φινλανδία στα περί ειδικής πλειοψηφίας για το Ταμείο Διάσωσης


Η Φινλανδία δεν θα μπορούσε να δεχθεί αλλαγή στον κανόνα της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ αν οι βουλευτές δεν ενέκριναν προηγουμένως κάτι τέτοιο με πλειοψηφία δύο τρίτων, δήλωσε εκπρόσωπος αρμόδιας επιτροπής του φινλανδικού κοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως το γαλλογερμανικό σχέδιο ζητεί οι αποφάσεις για το

Χωρίς κοινοτική χρηματοδότηση η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο


Με κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα προχωρήσει η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο, όπως δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Επιπλέον, αιτιολόγησε την απόφαση της ΕΕ να μη χορηγήσει σχετικά κονδύλια, λέγοντας πως η ανήσυχία της είναι «μήπως θελήσουν και άλλα κράτη με μεγάλα σύνορα που

ΔΗΣΥ: Η εφεδρεία πρέπει να καταργηθεί άμεσα


Αποτυχημένη χαρακτήρισε την εφαρμογή της εφεδρείας η Δημοκρατική Συμμαχία με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εφεδρεία συμβάλλει στην περαιτέρω διάλυση της δημόσιας διοίκησης καθώς εφαρμόζεται χωρίς κριτήρια και αξιολόγηση αλλά βάσει ισοπεδωτικών

«΄Οχι» στη συμμετοχή αστυνομικών στις επιτροπές για το τέλος ακινήτων


«Όχι» στη συμμετοχή αστυνομικών στις επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν στις Δ.Ο.Υ. της χώρας για το τέλος ακινήτων, λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι έργο των επιτροπών θα είναι η εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από πολίτες και αφορούν στην αναστολή του μέτρου της διακοπής της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο αναφέρει τα ακόλουθα:

α. η συμμετοχή αστυνομικού στις εν λόγω επιτροπές είναι έργο ξένο προς την αποστολή της

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία την Παρασκευή


Σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 10:00 π.μ. προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και μετά θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η ΓΣΕΕ

«Όχι» ΟΒΕ στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο


Κατά της εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης τάχθηκε σήμερα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, ζητώντας να μην προχωρήσει το μέτρο. Ζήτησε ακόμη τη μείωση των φόρων στα καύσιμα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, περιορισμό των εσόδων του κράτους αντί για αύξηση, ένταση του λαθρεμπορίου, κλείσιμο πρατηρίων και στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικά καύσιμα αλλά και στη λαθραία υλοτόμηση.

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μ. Κιούσης, ανέφερε χαρακτηριστικά οτι στο Νευροκόπι τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης έχουν μειωθεί από 650 σε 10, ενώ η μείωση της κατανάλωσης

Χ.Παπουτσής: Προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι

Στο αίτημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας για παραίτησή του απάντησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αθ. Μερεντίτη, για την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

«Προσωπικά», είπε ο κ. Παπουτσής, «προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά

Μ. Βορίδης: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για τους οδικούς άξονες


Δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, τη διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους για την υπέρβαση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και «παγώσει» τα έργα των αυτοκινητόδρομων.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το ζήτημα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει απεμπλοκή στη χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουν τα έργα, διευκρινίζοντας ωσ΄τόσο ότι «αυτό δεν εξαρτάται από την βούληση του Δημοσίου».

«Είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να διακινδυνεύουμε τίποτα και ιδανικά θα θέλαμε οι συνθήκες εργασίας να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στις αρχικές συμβάσεις», πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε: «Από

Αστήρ Παλάς: Εναντι 43 εκατ. η εκμίσθωση της Μαρίνας Βουλιαγμένης


Προσωρινή ανάδοχος του διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την 40ετή μίσθωση του Τουριστικού Λιμένα Βουλιαγμένης ανακηρύχθηκε η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, σύμφωνα με την από 7.12.2011 απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.


Την εν λόγω δραστηριότητα θα αναλάβει εταιρεία αποκλειστικού σκοπού, θυγατρική της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης. Η εταιρεία που θα συσταθεί θα έχει την ευθύνη για τη

Αυξάνεται ραγδαία η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί η συνεχώς αυξανόμενη υπογεννητικότητα, με το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στην Ευρώπη να έχει μειωθεί, μόνο το 2003, στις 1,47 γεννήσεις ανά γυναίκα.

Η έκθεση παρουσιάστηκε σε εκδήλωση από τον καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Ταρλατζή, ο οποίος κι εξήγησε τα αίτια της έξαρσης του φαινομένου και συζήτησε τρόπους για την αντιμετώπισής του.

Στην ανάπτυξη της υπογονιμότητας, πέραν από ιατρικούς λόγους, συντελεί και το φαινόμενο επιβράδυνσης της αναπαραγωγής, σημείωσε ο καθηγητής. Όπως εξήγησε, οι γυναίκες περιμένουν να φτάσουν σε μεγαλύτερη ηλικία για να αποκτήσουν παιδί και -σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης- μόνο το ένα τρίτο από τις γυναίκες άνω των 40 χρόνων θα μείνει έγκυος μετά από τρία χρόνια σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των φαινομένων υπογεννητικότητα παίζει η Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Παραγωγή – MAR, με τη βοήθεια της οποίας έχουν γεννηθεί 3,75 εκατ. μωρά σε χρονικό διάστημα

Στις 22/12 αναμένεται η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ


Στις 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και στις 16 του μηνός το δώρο, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης.
«Υπήρχε μια παράδοση ως προς την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 14-15 Δεκεμβρίου. Το πιο πιθανό φέτος είναι ότι θα πληρωθεί στις 16 το δώρο και στις 22 οι συντάξεις», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM και διαβεβαίωσε: «Παρακολουθούμε το θέμα, γίνονται όπως και κάθε μήνα συσκέψεις με όλα τα ταμεία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το ΙΚΑ και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει».


Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ταμεία, οφείλονται στη μείωση των εσόδων λόγω της αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των αποδοχών, καθώς και της

Στο 2,9% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο


Στο 2,9% υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού το Νοέμβριο από 3% που ήταν τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Νοεμβρίου 2011 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2010 προκύπτει αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 4,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο Γενικός Δείκτης το Νοέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2011,

Στο 17,5% η ανεργία το Σεπτέμβριο


Στο 17,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο του 2011, από 12,6% που ήταν το Σεπτέμβριο του 2010 και 18,4% τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 857.656 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 229.941 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (+36,6%) και μείωση κατά 50.297 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (-5,5%).

Εν τω μεταξύ, το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.051.109 άτομα. Έτσι, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 315.386 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (μείωση 7,2%) και αυξήθηκαν κατά 16.572 άτομα σε σχέση με τον

Διευκρινίσεις για τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank


Έως τη λήξη της κατ' άρθρο 8 παρ. 6 ν. 3959/2011 προθεσμίας ενδέχεται να διαρκέσει η φάση ΙΙ, στην οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε τη συγχώνευση μεταξύ της Alpha Bank και της EFG Eurobank Ergasias.

Αυτό αναφέρουν οι δύο τράπεζες σε σημερινές ανακοινώσεις που εξέδωσαν, κατόπιν της από 07.12.2011 επιστολής της Επιτροπής

Κάλεσμα Α. Γεωργιάδη στις εταιρείες κρουαζιέρας


Πρόσκληση στις εταιρείες κρουαζιέρας να έρθουν στη χώρα μας και να πραγματοποιήσουν ταξίδια περιήγησης με αφετηρίες τα ελληνικά λιμάνια, μετά και την πλήρη άρση του καμποτάζ, απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης, σε διεθνή συνάντηση επιχειρηματιών του κλάδου, στην Κωνσταντινούπολη.

«Το μήνυμα της Ελλάδας είναι εξαιρετικά σαφές και καθαρό στις εταιρείες κρουαζιέρας: ελάτε στην Ελλάδα για δουλειές, καθιστώντας τα

Μ.Καρχιμάκης: Μήπως επιχειρούν να καλύψουν κάποιους στη ΝΔ;


Την άρνηση της ΝΔ να υπάρξει ατομική εξουσιοδότηση από τους βουλευτές για άνοιγμα λογαριασμών που ενδεχομένως τηρούν στην Ελβετία, στηλίτευσε εκ νέου ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης.

«Η ΝΔ αποκαλύπτεται καθημερινά», παρατήρησε χαρακτηριστικά με αφορμή τις απαντήσεις του κ. Μιχελάκη για το θέμα. «Με την επίμονη άρνηση της , οι βουλευτές της να μην παράσχουν εξουσιοδότηση ανοίγματος λογαριασμών προς τις ελβετικές τράπεζες, ένα και μόνο

΄Εναρξη ενταξιακών για την ΠΓΔΜ ζήτησε ο Ν. Γκρούεφσκι


Την έγκριση της σύστασης της Κομισιόν για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να κινείται προς τα εμπρός και όταν μιλάμε γι αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι ο καταλύτης προς τη θετική αυτή κατεύθυνση είναι η πρόοδος κάθε μέλους της "οικογένειας" των ευρωπαϊκών εθνών. Στο πνεύμα αυτό θα πρέπει να επιτραπεί στη χώρα μου να κάνει ένα βήμα εμπρός στον τομέα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού

Εντολή για εντατικούς ελέγχους στα ενεχυροδανειστήρια


Τη διενέργεια εντατικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων, έχει ζητήσει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναφέρεται στην Αστυνομική Διάταξη που εκδόθηκε το 2011 για την «ʼσκηση του επαγγέλματος των αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και ασχολούμενων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών».

Σκοπός της συγκεκριμένης κανονιστικής πράξης, όπως αναφέρει ο κ. Παπουτσής, είναι η πρόληψη

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο


Επτά σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 21 αεροσκάφη, τα τέσσερα εκ των οποίων οπλισμένα, πραγματοποίησαν χθες στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο 13 παραβάσεις και 10 παραβιάσεις.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους

Και επισήμως η έναρξη του διαγωνισμού για το Ελληνικό


Tην έναρξη του διαγωνισμού για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό ΑΕ., ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνικό Α.Ε. θα επιδιώξει την αξιοποίηση της έκτασης 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων του Ελληνικού, μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσει ο επιλεγμένος επενδυτής και θα περιλαμβάνει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης και ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων. «Η συνολική έκταση», σημειώνεται, «βρίσκεται στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αττικής, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, με άμεση πρόσβαση στα ελληνικά νησιά και σε κοντινή απόσταση με το αεροπλάνο από άλλους

Στην εφεδρεία 4.929 δημόσιοι υπάλληλοι


Συνολικά 4.929 υπάλληλοι αποχωρούν από το Δημόσιο, στο πλαίσιο του πρώτου «κύματος» της εφεδρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δημόσιων φορέων μέχρι τα μεσάνυχτα της 6/12 και δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Εξ αυτών, 1.917 είναι υπάλληλοι υπουργείων και 1.170 υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Επιπλέον από τους Δήμους

ΣτΕ: Δικαίωση εταιρείας για καταστροφή αυτοκινήτου της από κουκουλοφόρους


Δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ εταιρεία για την καταστροφή του αυτοκινήτου της σε επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου το 1995, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρξε αποτελεσματική επέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για την προστασία της περιουσίας των πολιτών.

Στις 5 Απριλίου 1995 η εταιρεία, η οποία διατηρεί κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών επί της οδού Στουρνάρη, είχε σταθμευμένο μπροστά στο κατάστημά της το φορτηγό αυτοκίνητό της φορτωμένο με εμπορεύματα για να τα παραδώσει σε πελάτη της την επόμενη μέρα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας περίπου 100 κουκουλοφόροι, με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές στο Πολυτεχνείο, δημιούργησαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή του