www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου


Ο παγετός θα αναγκάσει πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, τα σχολεία του δήμου Εορδαίας, «Με απόφαση της δημάρχου Εορδαίας, Παρασκευής Βρυζίδου, την Τρίτη 17/01/2012, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Εορδαίας (Πτολεμαΐδα και τοπικές κοινότητες) δεν θα λειτουργήσουν, λόγω παγετού».

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου τα σχολεία στο δήμο Φλώρινας θα

Έκτακτες ρυθμίσεις κυκλοφορίας λόγω παγετού


Δείτε τον ανανεωμένα πίνακα της Τροχαίας για τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας που επικρατούν στις οδικές αρτηρίες της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ
Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Διάβαση του ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου).

Β΄ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ
Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ

Απαλλαγή Βγενόπουλου από τις κατηγορίες για το Ντυνάν


Έκλεισε οριστικά τις εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» ο επιχειρηματίας Αν. Βγενόπουλος ο οποίος απηλλάγη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας από κάθε ποινική εμπλοκή. Το δικαστικό συμβούλιο κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η σε βάρος του κατηγορία για την υπόθεση αυτή, αποφάσισε την απαλλαγή του και τη μη παραπομπή του σε δίκη.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, που εμφανίζεται δικαιωμένος ο κ. Βγενόπουλος στην αντιδικία του με το Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, αφού ανάλογη κρίση είχε διατυπώσει παλαιότερα και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ο οποίος είχε ζητήσει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Όλα ξεκίνησαν μετά τη μήνυση δια του μέχρι πρότινος προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη, κατά της Marfin Popular Bank και του Αν.Βγενόπουλου. Στη μήνυση γινόταν λόγος για «

ΣΕΒ: Μονόδρομος η στήριξη της κυβέρνησης για την αποφυγή χρεοκοπίας


Μοναδικός δρόμος για να αποφύγει η Ελλάδα το σενάριο της επίσημης χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή είναι να στηριχθεί ειλικρινά η κυβέρνηση από τα συμβαλλόμενα κόμματα, ώστε να θέσει την οικονομία σε τροχιά ανασυγκρότησης, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο κ. Δασκαλόπουλος προειδοποίησε ότι η επιτυχία του PSI δεν είναι εγγυημένη αλλά, όπως είπε, ακόμη κι αν όλα πάνε καλά με το PSI και δοθεί το νέο δάνειο, οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μάς έχουν καταστήσει σαφές ότι από εδώ και στο εξής θα χρηματοδοτούν μόνον το υφιστάμενο εξωτερικό μας χρέος.

«Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα μέσα από τη δραστική μείωση του όγκου και των δαπανών του κράτους, καθώς και την προώθηση των διαρθρωτικών

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεων συνέχεια για το ειδικό τέλος ακινήτων


Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρόκειται να διακοπεί σε κανέναν που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, επαναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, σε νεότερη ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, απαντώντας σε όσους επιχειρούν όπως υποστηρίζει, να δημιουργήσουν «μια αλλοιωμένη εικόνα» για το τι συμβαίνει γύρω από το ειδικό τέλος ακινήτων, «το πάρα πολύ υψηλό ποσοστό εξόφλησης δείχνει πως τα νοικοκυριά, παρά τις δυσκολίες τους, αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα το μέτρο».

Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι οι εντολές που έχει δώσει ο κ. Βενιζέλος στην διοίκηση της ΔΕΗ είναι «αυστηρές και σαφείς», επιμένοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία διακοπή ηλεκτρικού

Σε ανάκληση των αιτήσεων συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος


Την ανάκληση των αιτήσεων συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ από τα μέλη του, διότι «αμφίβολο παραμένει εάν και πώς πρόκειται να αμειφθούν τα πολυϊατρεία, τα ατομικά διαγνωστικά κέντρα καθώς και οι γιατροί που εντάχθηκαν με μία απλή δήλωσή τους, μέσω φαξ, στον Φορέα».

Ο Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει ακόμη πως το τοπίο παραμένει θολό όσο η συνεργασία τους γίνεται χωρίς την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Παράλληλα, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Εθνικού Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Γεράσιμο Βουδούρη, ζητά να

Στη Βουλή το ν/σ για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων


Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Βασικές κατευθύνσεις του προωθούμενου πλαισίου είναι ο διαχωρισμός και η διάκριση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία μέχρι τώρα είχαν τις σχετικές αρμοδιότητες. Στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων συμμετέχουν στο μεν πρωτοβάθμιο δύο δικαστικοί λειτουργοί ή μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες με το βαθμό του Διευθυντή με τη θέσπιση «ασυμβιβάστων». Δεν συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό καθήκοντα Προέδρου ασκεί ένας Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως γινόταν και μέχρι τώρα, και συμμετέχουν τέσσερα μέλη του ΝΣΚ

«Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σύντομα»

Μετά από το μπαράζ υποβαθμίσεων αρκετών χωρών της ευρωζώνης που προχώρησε την Παρασκευή η S&P, οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης ξαναχτυπούν θεωρώντας ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα κηρύξει χρεοκοπία.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις στο δίκτυο Bloomberg, ο αναλυτής της S&P κ. Kraemer «Ελλάδα και

Στη φυλακή παραμένει ο Δ. Καπράνος


Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, κατηγορούμενος στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Ο δημοσιογράφος κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Νοέμβριο, για την υπόθεση της αγοράς τον Ιούλιο του 2006 από το ΤΣΠΕΑΘ, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από πολύωρη απολογία ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Γιώργου

Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε πλοίο στην Αίγινα


Από πλωτό σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σβήστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου μεταφοράς νερού «Αίγινα 2», με 7 άτομα πλήρωμα, στην περιοχή Λαγούσες Αίγινας.

Από τη φωτιά δεν κινδύνεψε κανείς, ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στην περιοχή έσπευσαν για παροχή βοήθειας δύο σκάφη του

Φωτιά σε υδροφόρα κοντά στην Αίγινα

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε φωτιά στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου μεταφοράς νερού «Αίγινα 2» με επταμελές πλήρωμα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Λαγούσες Αίγινας.

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος, η φωτιά δεν μπόρεσε να τεθεί υπό έλεγχο και ζητήθηκε η

Ιταλία: Αρχισαν εκ νέου οι έρευνες στο ναυάγιο


Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου στα ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας, μετά την προσωρινή τους διακοπή νωρίτερα σήμερα καθώς το πλοίο άρχισε να μετακινείται στο βράχο όπου έχει προσαράξει.

Εκπρόσωπος των πυροσβεστών δήλωσε ότι παρατηρούνται πολύ μικρές κινήσεις που δεν θεωρούνται

Αντιπαράθεση ΥΠΟΙΚ-ΝΔ για τα περί εντολών διακοπής ρεύματος


Για «πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας το θέμα των εντολών διακοπής ρεύματος λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

«Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

Κατηγόρησε παράλληλα το οικονομικό επιτελείο ότι «αγνοεί ακόμη και την ευρωπαϊκή οδηγία», που υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους

Επίκαιρη ερώτηση ΔΗΣΥ για δανειακή σύμβαση και PSI


Ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση, ζητεί με επίκαιρη ερώτησή της προς τον Πρωθυπουργό, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη τονίζει την ανάγκη να κατατεθούν από ελληνικής πλευράς συγκεκριμένες προτάσεις,

Με προβλήματα αύριο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν αύριο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω συμμετοχής στη 24ωρη παννατική απεργία, πέντε ναυτεργατικών σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μη συμμετάσχει στην

Αντήλλαξαν πυρά διακινητές και αστυνομικοί στον Έβρο

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τραύμα από σφαίρα στο πόδι νοσηλεύεται ο ένας από τους δυο Τούρκους διακινητές που συνελήφθησαν από αστυνομικούς, στην περιοχή Γεμιστής Έβρου, ενώ επιχειρούσαν να περάσουν με φουσκωτή λέμβο στη χώρα μας.

Οι δύο διακινητές στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, άνοιξαν πυρ με κυνηγητικές καραμπίνες εναντίον αστυνομικών, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι οποίοι και

Σταμάτησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Costa Concordia

Άγνωστο είναι αν και πότε θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που πριν λίγο γλίστρησε από τον ύφαλο στον οποίο είχε προσαράξει, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.

«Το πλοίο μετακινήθηκε κατά εννέα εκατοστά κάθετα και κατά 1,5 οριζόντια. Απομακρυνθήκαμε άμεσα. Αυτό είναι κάτι που μας προκαλεί

Προεξοφλούν ελληνική αποτυχία οι Γερμανοί

Κατακλυσμός αρνητικών δημοσιευμάτων όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας κατακλύζουν τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες, στα οποία εκφράζεται η άποψη ότι η χώρα μας δύσκολα θα γλιτώσει τη χρεοκοπία ενώ εκφράζεται αμφιβολία για την έκβαση του PSI.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» η εφημερίδα Handelsblatt κάνει λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι σκληραίνουν τη στάση τους.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times παρατηρεί ότι «πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει

Πέφτει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή πτώση σημειώνει στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,06 % και διαμορφώνεται στα 1,2672 δολάρια, δηλαδή κοντά στα χαμηλά των τελευταίων 17 μηνών με το αμερικανικό νόμισμα.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 97,33 γεν, στο 0,8277 με τη στερλίνα και στο 1,2075 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου

Παρέλαση το Μάρτιο με προσκλήσεις

Τα έκτροπα που σημειώθηκαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα το περιστατικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, χτύπησαν «καμπανάκι» στο στρατιωτικό επιτελείο.

Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, σχεδόν δύο μήνες πριν από τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση!

Mε κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις οικογένειες τους.

Το έγγραφο που αποκαλύπτει το onalert.gr, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011, εστάλη από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της ΑΣΔΥΣ προς τους άμεσα ενδιαφερομένους,

Συνάντηση Άννας Διαμαντοπούλου με Ντόρα Μπακογιάννη

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

Μετά το τέλος της συνάντησης κ. Διαμαντοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσουμε σε όλα τα

Χένρι Κίσινγκερ: Ετοιμαστείτε για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο!

Την πεποίθησή του ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών εξέφρασε ο γνωστός διπλωμάτης Χένρο Κίσινγκερ. Ο Κίσινγκερ περιέγραψε με μελανά χρώματα ένα ζοφερό μέλλον όπου οι ΗΠΑ θα κονταροχτυπηθούν με την Κίνα και τη Ρωσία με αφορμή το Ιράν και θα επικρατήσουν γιατί είναι απλά καλύτερες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ.

Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά

Πρόσκληση για χορήγηση προσωρινών αδειών ενεργειακών επιθεωρητών


Νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση προσωρινών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι με το Ν. 4030/2011 δόθηκε παράταση ενός έτους για τη διάρκεια ισχύος των προσωρινών αδειών που έχουν ήδη χορηγηθεί (δηλαδή έως 6.10.2012).

Η πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε μηχανικούς, διπλωματούχους ή πτυχιούχους τεχνολογικής εκπαίδευσης ή σε μηχανικούς με αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα στη χώρα μας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον πενταετή αποδεδειγμένη

Λ. Παπαδήμος: Δεν αποτελεί επιλογή η έξοδος από το ευρώ


Η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στο CNBC.

Δήλωσε, παράλληλα, αισιόδοξος ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία το Μάρτιο. «Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις δύο διαδικασίες και επίσης να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε στο παρελθόν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το καταφέρουμε αυτό», είπε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους (PSI), οι οποίες διεκόπησαν την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Παπαδήμος εκτίμησε ότι «είναι απαραίτητη περισσότερη σκέψη για το πώς θα συγκεραστούν όλα τα

Τι θα δούμε σήμερα στον Πειρασμό

Η Μπιχτέρ μαθαίνει ότι η Νιχάλ σχεδιάζει μια έκπληξη στον Μπεχλούλ για τα γενέθλιά του και προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Η Φιρντέβς αναστατώνεται με την επαναπροσέγγιση του Μπεχλούλ και της Μπιχτέρ, γεγονός που βάζει σε υποψίες και τη Νιχάλ, που αποφασίζει να εκφράσει τα ερωτηματικά της στον Μπεχλούλ.

Όμως, μετά την έντονη αντίδρασή του, αναγκάζεται να υποχωρήσει.

Ο Μπεχλούλ μετανιώνει για τη στιγμιαία αδυναμία που έδειξε στη Μπιχτέρ και τρέχει στην αγκαλιά

Ζητείται συµφωνία για το νέο Λύκειο

Παλεύουν εκ νέου για τη... συναίνεση στο υπουργείο Παιδείας το ΠαΣΟΚ και η Νέα ∆ηµοκρατία. Το νοµοσχέδιο για το νέο Λύκειο που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή µένει αναγκαστικά πίσω και δεν αναµένεται να δοθεί στη δηµοσιότητα επισήµως αν δεν συνδεθεί µε πολιτική συµφωνία για το νέο εξεταστικό σύστηµα και δεν συµφωνήσουν απολύτως τα δύο κόµµατα στο περιεχόµενό του. Με δεδοµένο λοιπόν ότι η Ν∆ δεν έχει λόγο να αποδεχθεί και δεύτερη µεγάλη εκπαιδευτική µεταρρύθµιση από το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά στον χώρο των σχολείων, η συµφωνία των δύο κοµµάτων βασίζεται τώρα σε µία λεπτή ισορροπία. «Μα αν συµφωνήσουµε σε ένα σχέδιο µεταρρυθµίσεων στα σχολεία που ούτε καν έχει λάβει υπόψη του το πόρισµα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, τι θα µείνει για εµάς;» σχολίαζε ανώτατο στέλεχος της Ν∆ σε συζήτηση που έγινε πρόσφατα στους διαδρόµους της Βουλής.

Αλλάζει, στη βάση αναζήτησης µιας πρώτης συµφωνίας µεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν∆, ο σχεδιασµός που είχε διαρρεύσει για το νέο εξεταστικό σύστηµα. Στη συζήτηση επανέρχεται το πόρισµα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, ουσιαστικά η πρόταση που φέρει την υπογραφή του καθηγητή και

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Σε τρίωρη στάση εργασίας -από τις 9:00-12:00- προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο νομό Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο δημαρχείο του Λαγκαδά.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προσπάθειες εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

«Η οργανωμένη-δυναμική αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού

Στάσεις εργασίας αύριο στα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν αύριο οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην παναττική απεργία της ΓΣΕΕ.

Το προσωπικό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου προσανατολίζεται να κάνει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στο τραμ οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιάς τους μέχρι τις 8 το πρωί και

Δέκα με δεκαπέντε ημέρες θα χρειαστούν για την ανάσυρση του Concordia

Ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος, Κοράντο Κλίνι, δήλωσε ότι θα γίνουν όλες οι πρέπουσες κινήσεις ώστε το κρουαζιερόπλοιο Concordia, που προσέκρουσε σε ύφαλο, κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιο, να μην προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδημόνων θα χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε ημέρες, για να ανασυρθεί το μισοβυθισμένο, τεράστιο σκάφος, από την θαλάσσια περιοχή στην οποία προσάραξε.

Πριν ξεκινήσουν οι ενέργειες για να απορροφηθούν οι 2.380 τόνοι καύσιμα του πλοίου, θα πρέπει να εκτιμηθεί με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει, πλέον ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, και να διακοπούν, κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι πυροσβέστες και οι δύτες, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τονίζουν ότι «όσο μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, να ψάχνουμε στις καμπίνες και στις γέφυρες αν έχουν εγκλωβιστεί

«Είστε χοντροί και τεμπέληδες των 500 ευρώ»

Θύμα τροχαίου αλλά και της συμπεριφοράς του Κίμωνα Κουλούρη έπεσε ο 25χρονος ειδικός φρουρός, όταν με μια στραβοτιμονιά, η μπροστινή ρόδα της μαύρης mercedes που οδηγούσε, πάτησε το αριστερό πόδι του.

Κατά τον Κίμωνα Κουλούρη βέβαια, τον νεαρό δεν ακούμπησε ούτε καν ο προφυλακτήρας της λιμουζίνας του.

Όπως αναφέρει μάλιστα η Realnews, σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων της ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό, τους φώναξε απαξιωτικά: «Είστε όλοι χοντροί και τεμπέληδες των 500 ευρώ».

Η εφημερίδα αναζήτησε τον 25χρονο και στο πρόσωπο του βρήκε έναν καλλιεργημένο ειδικό φρουρό που «διαβατήριο» του για την αστυνομία δεν έγινε μόνο η ιδιότητα του ως πρώην πεζοναύτης, αλλά

Απεργούν μέχρι αύριο οι δικηγόροι

Μέχρι αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι όλης της χώρας σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των προέδρων της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ενώ αύριο αναμένεται να

Τελευταία ημέρα προθεσμίας για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Μέχρι και σήμερα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η παράταση δόθηκε με απόφαση του αναπληρωτή

Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα στη Φλώρινα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο, χιόνια και παγετό.

Στα Γρεβενά τα σχολεία θα ανοίξουν

Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις


Ξεκινούν επισήμως από σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Επ' ευκαιρία της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ απέστειλε πρόσφατα οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη τη χώρα, ζητώντας τους να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί

Ο καιρός στις 16.01.2012


Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα περισσότερο αυξημένες στο Αιγαίο με λίγες βροχές στα πεδινά των νησιών και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 5 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το