www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Απαλλαγή Βγενόπουλου από τις κατηγορίες για το Ντυνάν


Έκλεισε οριστικά τις εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» ο επιχειρηματίας Αν. Βγενόπουλος ο οποίος απηλλάγη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας από κάθε ποινική εμπλοκή. Το δικαστικό συμβούλιο κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η σε βάρος του κατηγορία για την υπόθεση αυτή, αποφάσισε την απαλλαγή του και τη μη παραπομπή του σε δίκη.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, που εμφανίζεται δικαιωμένος ο κ. Βγενόπουλος στην αντιδικία του με το Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, αφού ανάλογη κρίση είχε διατυπώσει παλαιότερα και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ο οποίος είχε ζητήσει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Όλα ξεκίνησαν μετά τη μήνυση δια του μέχρι πρότινος προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη, κατά της Marfin Popular Bank και του Αν.Βγενόπουλου. Στη μήνυση γινόταν λόγος για «
καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του Ερρίκος Ντυνάν, αμέσως μετά τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ Α.Ε., χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας, με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων κλπ».

Με τη μήνυση το Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν κατηγορούσε την τράπεζα για αθέμιτο ανταγωνισμό με σκοπό «να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των μαιευτηρίων, που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων της» αλλά και για προσβολή του νομικού προσώπου του κοινωφελούς ιδρύματος. Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή τη μήνυση, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε την άποψη ότι πρέπει να μπει στο αρχείο, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκαν οι αξιόποινες πράξεις που καταγγέλλονταν. Ωστόσο, όταν η διάταξη αυτή εστάλη στον εισαγγελέα Εφετών Παντελή Σταγάλη για επικύρωση, εκείνος είχε διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και διαβίβασε εκ νέου την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την παραγγελία άσκησης δίωξης.

Έτσι, ασκήθηκε σε βάρος του κ. Βγενόπουλου ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης σε βάρος επιχείρησης και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν. Ακολούθησε νέος γύρος έρευνας ο οποίος ολοκληρώθηκε με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρ. Μπαρδάκη, αποφάσισε να μην παραπεμφθεί τελικά ο κ. Βγενόπουλος σε δίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: