www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Από 13 έως 30/9 οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από τις 13 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να εγγράφονται οι επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

Φέτος όλοι οι επιτυχόντες στα ΤΕΙ θα εισαχθούν στο Α΄ εξάμηνο και δεν θα υπάρξει το φαινόμενο των προηγούμενων ετών, όπου υπήρχαν φοιτητές που ξεκινούσαν τη χρονιά από το Β' εξάμηνο.

Όσον αφορά στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής

Τι χρειάζεται για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Στην έγκριση των ειδικών όρων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε κτήρια και περιοχές εντός και εκτός σχεδίου πόλεως προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αναφορικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτήρια εντός σχεδίου, προβλέπεται ότι:

• Επιτρέπεται σε δώματα, στέγες, σκίαστρα, προσόψεις, αλλά και σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου.

• Αν έχουν ισχύ μικρότερη ή ίση των 10 κιλοβατωρών θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το Ειδικό Πρόγραμμα για τα κτήρια.

• Αν έχουν ισχύ μεταξύ 10 και 100 κιλοβατωρών θα πρέπει να γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες

• Αν έχουν ισχύ ίση ή μεγαλύτερη των 100 κιλοβατωρών θα απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης

Στις Σπέτσες τελέστηκε ο γάμος του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαου

Τελέστηκε στη Μονή του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες ο γάμος του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ.


Παρόντες περισσότεροι από 370 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, όπως η βασίλισσα της Ισπανίας και αδελφή του έκπτωτου μονάρχη Σοφία, καθώς και πολλά

Προστατευόμενο «μνημείο» η χωριάτικη σαλάτα!


Η χωριάτικη σαλάτα θα κατοχυρωθεί σύντομα ως «μνημείο» προστατευόμενο από την UΝΕSCΟ; Δεν αποκλείεται, αν ψηφιστεί, να συμπεριληφθεί η μεσογειακή διατροφή στη λίστα με την Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία περιλαμβάνει ήδη παραδόσεις, μορφές τέχνης και γιορτές από όλον τον κόσμο.
Η πρόταση για την αναγνώριση της μεσογειακής διατροφής ως παγκόσμιου μνημείου κατατέθηκε από κοινού από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και το Μαρόκο πριν από έναν χρόνο και η τύχη της θα κριθεί από τα μέλη της UΝΕSCΟ τον Νοέμβριο στο Ναϊρόμπι. Ο ιταλός υπουργός Γεωργίας Τζιανκάρλο Γκαλάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πολιτιστικό όργανο του ΟΗΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση, την οποία οι χώρες αυτές είχαν υποβάλει και πριν από τέσσερα χρόνια αλλά είχε απορριφθεί.

Αυτήν τη φορά τόνισαν περισσότερο την παραδοσιακή διάσταση της μεσογειακής δίαιτας η οποία βασίζεται «στην γνώση που περνά από γενιά σε γενιά» και αποτελεί «κάτι το μοναδικό στον κόσμο το

Μην πιεις από το «αθάνατο νερό»

Αθάνατα, μαγικά ή μήπως μολυσμένα και δηλητηριώδη; Τα ύδατα της Στυγός- όπως ονομάζονται οι πηγές του ποταμού Κράθη στο όρος Χελμός της Αχαΐας- ξεπερνούν τα όρια της αρχαιοελληνικής μυθολογίας. Απασχολούν αρχαιολόγους, φιλολόγους, ως και... τοξικολόγους, θέλγουν τολμηρούς ορειβάτες, διχάζουν τους ιστορικούς και τροφοδοτούν τις λαϊκές διηγήσεις με θρύλους. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, αυτά τα νερά «ενοχοποιήθηκαν» ακόμη και για τη δολοφονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Σύμφωνα με την ιστορικό κυρία Αντριέν Μέιτζορ και την τοξικολόγο κυρία Αντουανέτ Χέις, ερευνήτριες από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, η φήμη ότι το «αθάνατο νερό» ήταν δηλητηριώδες (η οποία αναφέρεται ήδη στα κείμενα του Παυσανία και του Ησιόδου) πιθανώς να διαθέτει δόσεις αλήθειας.

Γνωστό και με τη λαϊκή ονομασία «μαυρονέρι», το νερό περιέχει ένα βακτήριο ονόματι «Μicromonospora echinospora», που παράγει την ουσία καλιχεαμυκίνη. Αυτή, σύμφωνα με την Αντριέν Μέιτζορ, προξενεί βλάβες στο DΝΑ, με αρχικά συμπτώματα αίσθημα αδυναμίας, κόπωσης και πόνοι, και εν συνεχεία κατάρρευση των εσωτερικών οργάνων και του νευρικού συστήματος του ανθρώπου. Καθώς τα εν λόγω συμπτώματα ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτά που εμφάνισε ο Μέγας Αλέξανδρος πριν από τον θάνατό του, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το νερό που

Τρέχουν να προλάβουν τη βία στα γήπεδα

Τρεις ώρες κράτησε η ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αθλητική βία και την αντιμετώπισή της, η οποία έγινε με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και οι υφυπουργοί των δύο υπουργείων.


Σκοπός ήταν να τεθούν επί τάπητος ακανθώδη ζητήματα που σχετίζονται με τη βία στα γήπεδα, ενώ αποφασίστηκε η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας.

Επισημαίνεται ότι πολλά ζητήματα και προαναγγελθείσες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στη

Ικανοποίηση ΠΣΕ για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που θα προβλέπει σαφή κίνητρα υπέρ της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και ειδικές ενισχύσεις για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό χαιρετίζει ο ΠΣΕ.


Με τη λήξη της περιόδου Δημόσιας Διαβούλευσης, η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, χαιρέτησε την υιοθέτηση των προτάσεων του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο του "Συμβολαίου Στήριξης υπέρ των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων", που συνυπέγραψε με το ΥΠΟΙΑΝ, αλλά και ως επίσημος συνομιλητής της κυβέρνησης σε θέματα Αναπτυξιακών Δράσεων, ο ΠΣΕ κατέθεσε μια σειρά από κωδικοποιημένες και συστηματικοποιημένες προτάσεις:

Α) Ειδικά κριτήρια που να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση στη χώρα, ώστε να μην αποκλείονται ως μη επιλέξιμες επιχειρήσεις, ειδικά μικρομεσαίες, που συγκυριακά επλήγησαν από τη

Στήριξη στην υποψηφιότητά του ζητεί ο Γ. Μπουτάρης

Έκκληση σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, εκτός του Κώστα Γκιουλέκα, να κουβεντιάσουν και να συμπαραταχθούν με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», απηύθυνε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας ότι είναι η παράταξη που ενώνει και κερδίζει.


«Με υποψήφιο εμένα, που κατά γενική ομολογία και κατά γενική μέτρηση, είμαι μια προσωπικότητα που ενώνει και κερδίζει, να πάμε να ανατρέψουμε το σύστημα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Το να βγω εγώ δήμαρχος δεν είναι αυτοσκοπός. Είμαι, όμως, μια προσωπικότητα που ενώνει και κερδίζει. Αν δεν μπορέσουμε όλοι μαζί

Μείωση ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούνιο

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας τον Ιούνιο του 2010 κατέγραψε μείωση της τάξης του 43,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Το έλλειμμα στο α' εξάμηνο υποχώρησε κατά 27,5%.


Αναλυτικότερα, κατά το α' εξάμηνο φέτος το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας ανήλθε σε 10,91 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 27,5%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Τον Ιούνιο φέτος, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 1,56 δισ. ευρώ έναντι 2,75 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2009.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, το έλλειμμα, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, υποχώρησε κατά 34,3% σε σχέση με πέρυσι.

Εισαγωγές - εξαγωγές

Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων τον Ιούνιο φέτος ανήλθε σε 2,96 δισ. ευρώ, έναντι 3,99 δισ.

Πανελλαδικές «εξπρές» προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Θα έχουν μικρότερη διάρκεια και θα εμπλέκουν λιγότερους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι πανελλήνιες εξετάσεις από το 2013-2014.


Για διορθωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον σύστημα πανελλήνιων εξετάσεων που θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο έκαναν λόγο σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός, Γιάννης Πανάρετος.

Οι διορθωτικές παρεμβάσεις αφορούν στον περιορισμό τόσο όσων εμπλέκονται με τη διαδικασία των εξετάσεων όσο και της χρονικής τους διάρκειας. Σήμερα πάνω από 30.000 απασχολούνται σε διάφορες επιτροπές εξετάσεων, ενώ επί δύο μήνες ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας διατίθεται για τη

Παραιτήθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη Γ. Καμίνης

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης. Όπως τόνισε, θεωρεί ότι έχει συμπληρώσει το έργο του ενώ υπογράμμισε ότι συζητά την πρόταση που του έγινε από τον Φώτη Κουβέλη να κατέβει ως υπερκομματικός υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση παραίτησης του Γ. Καμίνη:

Τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνω οκτώ χρόνια, δηλαδή δύο πλήρεις θητείες στο αξίωμα του Συνήγορου του Πολίτη, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στην ίδια αρχή από τη θέση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη. Βασική μέριμνά μου από την πρώτη στιγμή ήταν η προάσπιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της αρχής. Όλα αυτά τα χρόνια, από κοινού με τους άμεσους συνεργάτες μου και το προσωπικό, προσπαθήσαμε συστηματικά να εμφυσήσουμε στη δημόσια διοίκηση δύο αρχές θεμελιώδεις για ένα σύγχρονο κράτους δικαίου :

Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας

Στην εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ ετησίως από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων στοχεύει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρουσίασε σήμερα το σχετικό μηχανισμό.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η συνολική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων κατά το 2009 για τις φαρμακευτικές δαπάνες ανήλθε σε 5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% της κρατικής επιχορήγησης που έλαβαν τα ταμεία στη διάρκεια του ίδιου έτους.

Οπως προκύπτει, επίσης, στην περίοδο Μαϊου - Ιουλίου 2010 και σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς, δαπιστώνεται μείωση της δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων που

«Σκούπα» για τους μικροπωλητές της παραλίας της Θεσσαλονίκης

Eπιχείρηση... «καθαρισμού» της παραλίας από παράνομους μικροπωλητές και καντίνες, πραγματοποίησαν νωρίτερα άνδρες της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη.


Το μικτό κλιμάκιο προχώρησε σε κατασχέσεις προϊόντων από τους μικροπωλητές, κυρίως απομιμήσεις γνήσιων, αλλά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, όπως γυαλιά, αρώματα, τσάντες και παιγνίδια.

Από το πλακόστρωτο της παραλίας απομακρύνθηκαν και πολλές

Στο Καραϊσκάκη θα παίξει η ΑΕΚ με τη Νταντί

Στο γήπεδο Καραϊσκάκη θα διεξαχθεί (εκτός απροόπτου) ο αγώνας ΑΕΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ την Πέμπτη το βράδυ στις 9. Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης κρίθηκε ακατάλληλο από την UEFA, μετά τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς του Πανιωνίου. Για λόγους ασφαλείας και υπό τον φόβο ότι θα δημιουργηθούν επεισόδια η διοίκηση της ΑΕΚ ενημέρωσε την UEFA ότι δεν μπορεί να γίνει ματς στο γήπεδο του Πανιώνιου.


Συνεργεία δούλευαν όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση των ζημιών στο γήπεδο της Ν.Σμύρνης και σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα διορθώθηκε. Ωστόσο ύστερα από ώριμη σκέψη κρίθηκε σκόπιμο και αναγκαίο από την ΑΕΚ να καταφύγει στη λύση του Καραϊσκάκη και να μη διακινδυνεύσει τα χειρότερα στη Ν.Σμύρνη. Η βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΑΕΚ και Πανιώνιου, πιθανόν να είχε συνέχεια (με αντίποινα) το βράδυ της

Σχεδιάζουν απολύσεις τρεις στις δέκα μικρές επιχειρήσεις

Δύσκολο φθινόπωρο αναμένουν επτά στις δέκα μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Marc που διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Οκτώ στις δέκα δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους και δύο στις δέκα αναφέρουν ότι προχώρησαν σε μείωση των θέσεων εργασίας από την αρχή του έτους. Τρεις στις δέκα θεωρούν πιθανή την περαιτέρω μείωσή τους, με τη ΓΣΕΒΕΕ να εκτιμά ότι μπορεί να χαθούν περισσότερες από 200.000 δουλειές φέτος.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην προηγούμενη έρευνα, το Φεβρουάριο, επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης περίμενε το 55,4% των επιχειρήσεων, παρατηρείται δηλαδή επιδείνωση του κλίματος μέσα στους τελευταίους μήνες.

Ενδεικτικό της ανασφάλειας είναι το γεγονός ότι το 44,4% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό ακόμη και το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο στο επόμενο διάστημα. Για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται

Διακοπή νερού αύριο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Οχτώ ώρες χωρίς νερό θα μείνουν αύριο οι κάτοικοι της περιοχής του δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών επισκευής σε αγωγό ύδρευσης στην οδό Ιμβρου, όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης.


Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, πρόβλημα ομαλής υδροδότησης θα αντιμετωπίσουν οι οδοί Ιμβρου, Βότση, Καλλικράτειας, Ελ. Βενιζέλου, Παπανδρέου, Τσαλδάρη και όλες οι παρακείμενες σε αυτές οδοί. του δήμου Νεάπολης.

Ψηφιακές γίνονται οι δικογραφίες

Τέλος στο «χαρτομάνι» των δικαστηρίων επιχειρει να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας.


Ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Καστανίδης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι προωθείται η υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος Εθνικού Ποινικού Μητρώου των πολιτών, πρόγραμμα για την ηλεκτρονική κατάθεση και παρακολούθηση δικογράφων , η ψηφιακή καταγραφή , αποθήκευση και απομαγνητοφώνηση πρακτικών σε όλα τα δικαστήρια της χώρας

Το Σεπτέμβριο οι ρυθμίσεις για τις δίκες-εξπρές φοροφυγάδων

Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκονται οι ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των φορολογικών δικών, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Όπως είπε ο υπουργός, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ.Μενουδάκος επεξεργάζεται τις σχετικές προτάσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Οι ρυθμίσεις αναμένεται να είναι έτοιμες τον επόμενο μήνα και θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης.

Στο ελληνικό δίκαιο εντάσσονται τα εγκλήματα πολέμου

Νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία των διατάξεων του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για πρώτη φορά θα αναγνωρίζονται τα εγκλήματα της γενοκτονίας, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου κατά προσωπικών αγαθών και τα εγκλήματα κατά ειρηνευτικών συμβόλων και προσπαθειών. Θα προβλέπονται ποινές που θα

Ψάχνουν 500 συνταξιούχους-μαθουσάλες

Κανένα νέο μέτρο δεν θα ληφθεί στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας τόνισε ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνέντευξη τύπου για τη συνταγογράφηση. Πρόσθεσε ότι δεν θα επέλθει καμία αλλαγή στα επιδόματα ανεργίας. Από τις έρευνες του υπουργείου Εργασίας, προέκυψε ότι 500 άτομα συνεχίζουν να εισπράττουν συντάξεις παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται να έχουν ξεπεράσει το 110ο έτος της ηλικίας τους.


"Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί κανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων" ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως "δεν υπάρχει καμία περίπτωση περικοπής ή αναδιάρθρωσης των επιδομάτων ανεργίας".

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το υπουργείο τήρησε όλα τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε το μνημόνιο λαμβάνοντας εγκαίρως όλα τα μέτρα. "Τις αλλαγές τις είχαμε δρομολογήσει πριν το μνημόνιο

Αυτοψία για τις εργασίες στην Πάρνηθα

Μετά από καταγγελία για εργασίες που εκτελούνται στο χώρο του Καζίνο Πάρνηθας, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος προέβησαν σε αυτοψία, την Παρασκευή 20 Αυγούστου, προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με τη νομιμότητα των εργασιών, καθώς και τα καταγγελλόμενα περί υποβάθμισης του περιβάλλοντος και παράνομων παρεμβάσεων στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Πάρνηθας.


Διαπιστώθηκε, καταρχήν, ότι οι εκτελούμενες εργασίες από την ΚΑΖΙΝΟ Α.Ε. αφορούν κυρίως στην κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού, καθώς και ελικοδρομίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης για τις οποίες έχει εκδοθεί η 124923/2781/14-09-2009 ΚΥΑ περί "Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ανακατασκευή, εκσυγχρονισμό και λειτουργία του υφιστάμενου τουριστικού συγκροτήματος MONT

Ελέγχους σε τράπεζες πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Ελέγχους σε τράπεζες πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά από πρόσφατες καταγγελίες καταναλωτών, περί πιστωτικών ιδρυμάτων που προβαίνουν μονομερώς σε μερική ή πλήρη ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται στους τηρούμενους σε αυτά λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων, για την εξόφληση οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.


Όπως καταγγέλουν καταναλωτές, η ανάληψη γίνεται χωρίς να υπάρχει ειδική εντολή του κατόχου του λογαριασμού, συνήθως αμέσως μόλις κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο καταναλωτής να εισπράξει και να διαχειριστεί όλο το ποσόν του μισθού του ή της σύνταξής του για

Ανακαλύφθηκε μοναδικό σύστημα εξωπλανητών

Πλανητικό σύστημα που αποτελείται από πέντε εξωπλανήτες οι οποίοι βρίσκονται γύρω από την τροχιά ενός αστεριού που μοιάζει με τον Ήλιο, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστροφυσικών, όπως μεταδίδει το BBC.

Το αστέρι αυτό βρίσκεται 127 έτη φωτός μακριά μας και πήρε το όνομα HD 10180.


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο προκειμένου να ελέγξουν το φως που διαχέεται από το σύστημα αυτό ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τους πλανήτες και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Πράγματι, πρόκειται για το "πληρέστερο" σύστημα εξωπλανητών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί έξω από το

Στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα για τις πανελλαδικές

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν το πρωί της Τετάρτης τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του υπουργείου Παιδείας http://www.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό.


Επίσης, θα μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500.

Οι πίνακες με τα αποτελέσματα θα δοθούν και στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αναρτηθούν στα λύκεια.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για αυξομειώσεις στις βάσεις

Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ.


Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ υποστήριξαν πως το νομοσχέδιο δεν συνιστά ουσιαστική άρση του υφιστάμενου καθεστώτος, αλλά απλή αδειοδότηση με προϋποθέσεις που δεν καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική επιχειρηματικά. "Το νομοσχέδιο έρχεται, αλλά το καμποτάζ δεν φεύγει" σχολίασε από πλευράς της Ν.Δ. ο εισηγητής της, Γ. Πλακιωτάκης.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της Αριστεράς έκαναν λόγο για προβλήματα που εγκυμονεί το νομοσχέδιο όσον αφορά στα δικαιώματα των ναυτεργατών χωρίς ουσιαστική στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Ως "ακόμα ένα δώρο στους κεφαλαιοκράτες και εφοπλιστές" χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), τονίζοντας ότι "τα πλοία θα κυκλοφορούν χωρίς κανόνες για

Ο καιρός σήμερα 25.08.2010

Καλοκαιρία με λίγες νεφώσεις κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 - 34 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 23 έως 28 - 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 32 βαθμούς και στις νότιες ακτές της Κρήτης τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ στα ανατολικά και νότια πελάγη η έντασή τους θα φτάνει και τα 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί