www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πανελλαδικές «εξπρές» προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Θα έχουν μικρότερη διάρκεια και θα εμπλέκουν λιγότερους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι πανελλήνιες εξετάσεις από το 2013-2014.


Για διορθωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον σύστημα πανελλήνιων εξετάσεων που θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο έκαναν λόγο σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός, Γιάννης Πανάρετος.

Οι διορθωτικές παρεμβάσεις αφορούν στον περιορισμό τόσο όσων εμπλέκονται με τη διαδικασία των εξετάσεων όσο και της χρονικής τους διάρκειας. Σήμερα πάνω από 30.000 απασχολούνται σε διάφορες επιτροπές εξετάσεων, ενώ επί δύο μήνες ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας διατίθεται για τη
διεξαγωγή εξετάσεων.

Το νέο σύστημα εξετάσεων προβλέπεται να εφαρμοστεί το 2013-2014, αφορά δηλαδή τους μαθητές που θα φοιτήσουν του χρόνου στην πρώτη τάξη του Λυκείου.

Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι το υπουργείο προχωρεί σε αλλαγές σε βάθος, ενώ υπενθύμισε ότι το θέμα ετέθη χθες και στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει και το σχετικό κείμενο διαβούλευσης που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: