www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΞΕ Η Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ

Στα ύψη η αντιπαράθεση για τον «Καλλικράτη»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και οι πολιτικοί αρχηγοί του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη».


«Παρούσα» ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή, μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «μεγάλο αυτοδιοικητικό θεσμικό εγχείρημα» που εισάγει την χώρα σε νέα εποχή και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική των εξαιρέσεων και να βάλει τέλος σε ένα πελατειακό καθεστώς, που έχει διαχρονικές ευθύνες, όπως είπε, και κατάστρεψε την Ελλάδα.

Στον αντίποδα, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Τσίπρας, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για εκλογικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από το

Βολές ΝΔ για την παραδοχή Τ. Μαντέλη

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη ότι είχε πάρει τα χρήματα από τη Siemens


«Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “Siemens”», τονίζει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα και μάλιστα «επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».
naftemporiki

Μίμης Ανδρουλάκης: Επιτακτική ανάγκη για ασφάλιση των ανέργων

Το ζήτημα της θωράκισης της απασχόλησης μέσω της αύξησης του κοινού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μίμης Ανδρουλάκης.


Ο κ. Ανδρουλάκης ζητεί εν όψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής να τεθεί το πρόβλημα του πανευρωπαϊκού σχήματος ασφάλισης ανέργων με κοινές αρχές, αλλά και με πρόσφορη μορφή σε κάθε χώρα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των μέτρων

΄Ομιλος Vivartia: Ζημίες 8,1 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Με ζημίες 8,1 εκατ. ευρώ έκλεισαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Vivartia για το πρώτο τρίμηνο του 2010, έναντι ζημιών 5,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μειωμένες κατά 2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, ήταν οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 303,7 εκατ. ευρώ.

Υποχώρηση κατά 21,3% παρουσίασαν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων  (EBITDA) της εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, τα οποία ανήλθαν σε 17,2 εκατ. ευρώ από 21,9 το ίδιο διάστημα του 2009.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, κ. Δ. Μαλαματίνας

΄Ερχεται «ισχυρό πακέτο» αποκρατικοποιήσεων

«Ισχυρό πακέτο αποκρατικοποιήσεων» θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα σε υπουργικό συμβούλιο με τους αρμόδιους υπουργούς, σύμφωνα με οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης.


Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο θέμα των τιμών, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και η κατανάλωση εγχώριων προϊόντων.

Στο σημερινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο έγινε μια γενική συζήτηση για το θέμα.

Οι αποκρατικοποιήσεις θα αφορούν τους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού. Όπως ανέφεραν, δεν θα υιοθετηθεί παντού η ίδια πρακτική, καθώς, ανά τομέα και επιχείρηση, το δημόσιο θα κρατήσει πάνω ή κάτω από το 51%, αλλού θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής και

Digea: Ενημέρωση δήμων για το ψηφιακό σήμα

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησε η Digea εν όψει της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Αττική.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η εκπομπή ψηφιακού σήματος θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08. Στη μετάβαση δε συμμετέχει το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, το οποίο θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, πληροφορούνται ήδη για τις ενέργειες στις οποίες

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι Έλληνες μεταφορείς

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι φορτηγατζήδες, καθώς, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) διαπιστώνουν ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ετοιμάζεται να καταθέσει στη βουλή, ένα εντελώς διαφορετικό νομοσχέδιο από εκείνο που συζητήθηκε στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».


Συγκεκριμένα, στο δελτίο αναφέρεται ότι το

Ανακαλούνται 2445 Opel Corsa στην Ελλάδα

Η ανάκληση αφορά οχήματα, παραγωγής 2010, στα οποία το εξάρτημα σύνδεσης της ντίζας bowden του χειρόφρενου, ενδέχεται να μετακινηθεί μέσα στο στήριγμά του, με συνέπεια την ενδεχόμενη απώλεια λειτουργίας του χειρόφρενου.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση δυσλειτουργίας που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που

ΝΔ: Στις 30 Μαΐου οι εκλογές για τους προέδρους των ΝΟΔΕ

Την Κυριακή 30 Μαΐου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των ΝΟΔΕ και των μελών των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα.


Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποστείλει επιστολή στους περίπου 965.000 εγγεγραμμένους στα μητρώα του κόμματος, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ για να εκλεγεί κάποιος πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό 40%.

Επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειαστεί, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, ενώγια περισσότερες πληροφορίες τα μέλη του κόμματος θα μπορούν να απευθύνονται στο 210-3354454.
naftemporiki

ΝΔ: Η κυβέρνηση βιάστηκε θα θεωρήσει λήξαν το θέμα με τη Θ. Τζάκρη

Τον έλεγχο των καταγγελιών κατά της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη αναφορικά με τη νομιμότητα διαγωνισμου για προσωπικό στο Μουσείο της Πέλλας ζητά από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης η ΝΔ.


Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στο «απαλλακτικό» πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνει πως λόγοι αρχής επιβάλλουν ο ελεγχόμενος να μην είναι και ελεγκτής.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βιάστηκε να θεωρήσει το θέμα λήξαν μετά την εσπευσμένη, όπως ανέφερε, αποστολή των

Νέες τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού

Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 του μηνός, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από την Ομόνοια έως τα Άνω Πατήσια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.


Για το τμήμα αυτό το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη γραμμή 2 του ΜΕΤΡΟ & για το τμήμα Αττική - Ανω Πατήσια και με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.

Επίσης ότι στο σταθμό Ν. Ιωνίας οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (άνοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση, όμως επαναλειτουργεί η αποβάθρα του ίδιου σταθμού με κατεύθυνση προς ΠΕΙΡΑΙΑ (κάθοδος).
naftemporiki

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του ΟΓΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εργασίας, ο διοικητής του ΟΓΑ Λευτέρης Ν. Παπαγεωργόπουλος.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργόπουλου:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να δεχθείτε την Παραίτησή μου από το αξίωμα του Διοικητού του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Για την Εμπιστοσύνη σας και την Πολύ Καλή Συνεργασία Ευχαριστώ Θερμά.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

Λευτέρης Ν. Παπαγεωργόπουλος
Διοικητής ΟΓΑ»

Νέα δήλωση Βαγγέλη Μαρινάκη για Ολυμπιακό

Με νέα του δήλωση για τον Ολυμπιακό επανέρχεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε αυτή εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει 2 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση προπονητή αξίας, εκφράζοντας προτίμηση για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ τονίζει πως οι εξελίξεις στον σύλλογο δεν μπορούν να περιμένουν.


Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μου σχετικά με τις κρίσιμες ώρες που περνά η ομάδα μας, θέλω να επανέλθω τονίζοντας την ανάγκη για γρήγορες ενέργειες προγραμματισμού που θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για την άμεση επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και την δημιουργία ενός Ολυμπιακού που θα

Σε απεργία καλούν ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ-ΠΟΕΠΤΥΜ

Σε απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης ΠΟΣΠΕΡΤ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ).


Συγκεκριμένα μετά τη συνάντησή τους στα γραφεία της Π.Ο.Ε.ΣΥ., οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ

Κλειστή η Αμαλίας από διαμαρτυρόμενους για τον Καλλικράτη



Μπροστά από την Βουλή οι διαδηλωτές. Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο.


Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και κάτοικοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας διαμαρτύρονται οι πρώτοι για τις μετατάξεις υπαλλήλων λόγω του σχεδίου “Καλλικράτης” και οι δεύτεροι για τις συγχωνεύσεις δήμων.

Εργαζόμενοι στο δήμο Ελληνικού αντέδρασαν έντονα όταν οι αστυνομικοί μπλόκαραν το δρόμο στα απορριματοφόρα ώστε να μην φτάσουν μπροστά από την βουλή.

Πριν από λίγο οι κάτοικοι του Ελληνικού αποχώρησαν. Στο σημείο παραμένουν κάτοικοι της Κύμης, της Ακράτας και από το Διακοφτό.

newsit

Δείτε, ποιά πόλη έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής...

Σε ποιά θέση είναι η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη...


Η Βιένη είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη.

Η Αθήνα έρχεται 75η ανάμεσα σε 221 πόλεις.

Μπροστά από τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, βρίσκεται πρώτη η Βιένη, ενώ η Αθήνα καταλαμβάνει την 75η θέση του σχετικού καταλόγου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού.

Το Βανκούβερ του Καναδά και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας μοιράζονται την τέταρτη θέση, της

Η απάντηση της Dell στο iPad λέγεται Streak

Η αμερικανική εταιρία Dell ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet) με την ονομασία Streak, που λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο, καθώς «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Το νέο προϊόν φιλοδοξεί να «κοντράρει» το iPad της Apple.

Το Streak, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, διαθέτει οθόνη αφής (multi-touch) πέντε ιντσών (12,5 εκατοστών περίπου) και μπορεί να μπει στην τσέπη του χρήστη, καθώς είναι αρκετά μικρότερο από το iPad, που διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών (24,6 εκατοστών). Ουσιαστικά το Streak βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο και σε ένα κανονικό tablet PC.


Το Streak συνδέεται με το διαδίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi ή δικτύων κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G).

Διαθέτει κάμερα υψηλής ανάλυσης (5 megapixel), σταθερή μνήμη για αποθήκευση 2 GB (ο

Απεργία και συγκέντρωση περιπτερούχων στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, έκαναν το πρωί περισσότεροι από 30 περιπτερούχοι, μέλη της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Ελλάδας, οι οποίοι ήρθαν στη Λάρισα από πολλές πόλεις της χώρας.


Επικεφαλής ο πρόεδρός τους Κων. Κόγιας, ο οποίος μάλιστα έστησε αντίσκηνο και άρχισε απεργία πείνας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση του κλάδου στον τρόπο

Στη Συγγρού συνεχίζεται το ξήλωμα των πινακίδων

Στην αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στη Λεωφόρο Συγγρού θα προχωρήσουν το πρωί της Πέμπτης συνεργεία του υπουργείου Υποδομών.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των πινακίδων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ξεκίνησε στις 26 Απριλίου, από τη λεωφόρο Κηφισίας. Αύριο, στις 10 το πρωί, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το χώρο μπροστά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Οι πολίτες μπορούν να κάνουν καταγγελία για παράνομες πινακίδες στην ιστοσελίδα illegalsigns.gr
enet


Siemens: Κατάθεση στην εξεταστική εμπλέκει τον Τ. Μαντέλη

O κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών παραδέχτηκε την ύπαρξη λογαριασμού στο εξωτερικό όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του έμπαιναν χρήματα από τη Siemens.


Την άμεση εμπλοκή του Τάσου Μαντέλη, πρώην υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη,με τα μαύρα ταμεία της Siemens ομολόγησε ευθέως ο στενός φίλος και κουμπάρος του πρώην υπουργού Γεώργιος Τσουγκράνης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Εξεταζόμενος από το βουλευτή του ΚΚΕ

Στη Ζάκυνθο η πρώτη πτήση της Easy Jet

Προσγειώθηκε και στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου η πρώτης πτήσης της «Easy Jet» για το νησί του Ιονίου φέροντας 160 επιβάτες, οι οποίοι έκλεισαν τα δωμάτιά τους μέσω του διαδικτύου και δεν ήρθαν σε επαφή με τους τουρ-οπερέϊτορς.


Το πλήρωμα του αεροπλάνου έτυχε θερμής υποδοχής από τους ξενοδόχους του νησιού, οι οποίοι τους έδωσαν παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά δώρα. Η «Easy Jet» θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα και υπολογίζεται πως θα φέρει γύρω στους 15.000 τουρίστες.

Οι πτήσεις του Απριλίου εγκαινίασαν την τουριστική σαιζόν για το νησί της Ζακύνθου, με τον αριθμό των τουριστών φέτος να είναι μειωμένος κατά 65%, σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο. Το φετινό Απρίλιο προσγειώθηκαν 3 αεροσκάφη, τα οποία μετέφεραν 461 επιβάτες, ενώ οι αντίστοιχες αφίξεις του 2008 ήταν 10 αεροσκάφη και 1324 επιβάτες.
kathimerini

Χιλιάδες βάτραχοι έκλεισαν την Εγνατία

Χιλιάδες βάτραχοι εισέβαλλαν στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού και διέκοψαν την κυκλοφορία για δύο ώρες, προκαλώντας τρία ατυχήματα.


Οι βάτραχοι εμφανίστηκαν λίγο πριν από τον οδικό κόμβο Προφήτη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η εμφάνιση των αμφίβιων στο οδόστρωμα προκάλεσε έκπληξη και πανικό σε οδηγούς διερχόμενων οχημάτων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τρία τροχαία ατυχήματα, με υλικές

ΟΟΣΑ: Ύφεση 3,7% και αύξηση της ανεργίας στο 14,3% προβλέπει για την Ελλάδα

«Βαθιά» ύφεση στην Ελλάδα και αύξηση της ανεργίας στο 14,3% μέχρι το τέλος του 2011 προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.


Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και τονίζει ότι η εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων είναι «επιτακτική ανάγκη», ενώ προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη αποτυχία στην υλοποίηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνηνόνιο ΕΕ-ΔΝΤ θα θέσει σε κίνδυνο τη

Η μεγαλύτερη τηλεόραση 3-D στον κόσμο έχει διάμετρο 84 ίντσες

Η κορεατική εταιρία LG εντυπωσίασε τους φίλους της τρισδιάστατης εικόνας, παρουσιάζοντας στη διεθνή συνδιάσκεψη «SID 2010» την μεγαλύτερη στον κόσμο τρισδιάστατη τηλεόραση, η οποία έχει οθόνη 84 ιντσών (διαγωνίως).

Πρόκειται για ένα μοντέλο «ultra high definition», που διαθέτει πολύ υψηλή ανάλυση 3.840Χ2.160 πίξελ, τετραπλάσια από την ανάλυση της τυπικής HD TV, που κυκλοφορεί στην αγορά.


Η LG επίσης προκάλεσε αίσθηση, καθώς παρουσίασε μια τρισδιάστατη τηλεόραση 47

Σημαντική μείωση τραπεζικών καταθέσεων

Σημαντική εκροή τραπεζικών καταθέσεων κατά 10,6 δισ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του 2010, καταγράφουν και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.


Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», η αβεβαιότητα των δημόσιων οικονομικών και η φημολογία περί χρεοκοπίας της χώρας, που ήταν ιδιαίτερα έντονη στους πρώτους μήνες του 2010, αλλά και η ύφεση που περιόρισε επιχειρηματικά κέρδη και εισοδήματα, οδήγησε σε μείωση των τραπεζικών καταθέσεων.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, το υπόλοιπο των τραπεζικών καταθέσεων, στο τέλος Μαρτίου, ανήλθε σε 227,2 δισ. ευρώ, από 237,8 δισ. ευρώ, που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 10,6 δισ. ευρώ ή κατά 4,5%.

Η τάση μείωσης ήταν ιδιαίτερα έντονη τον Ιανουάριο, όταν μειώθηκαν οι καταθέσεις κατά 5,1 δισ. ευρώ, το Φεβρουάριο μειώθηκαν επίσης κατά 3,3 δισ. ευρώ και το Μάρτιο η μείωση των καταθέσεων ανήλθε σε 2,2 δισ. ευρώ.
naftemporiki

Η όρεξη ανοίγει με... κεράσματα

Τα απαραίτητα «ρεφλέξ» του επιχειρηματικού κόσμου ενάντια στην οικονομική κρίση επιτέλους εμφανίζονται σιγά σιγά στην ελληνική αγορά.

Πολλές επιχειρήσεις που προέρχονται από τον προσφιλή χώρο της εστίασης προχωρούν σε μείωση τιμών, σε θέσπιση ειδικών προσφορών και σε απορρόφηση της έμμεσης φορολογίας χάριν της διατήρησης της πελατείας τους σε περίοδο οικονομικής καχεξίας.

΄Οπως παραδέχονται επιχειρηματίες, λίγα έχουν πια να χάσουν μέσα από μια νέα «επιθετική» πολιτική, καθώς στην παρούσα συγκυρία κυριαρχούν τρεις κλασικές διαπιστώσεις:

Πρώτον, ότι σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας το πρώτο πράγμα που σταματούν οι καταναλωτές είναι τα περιττά έξοδα.

Δεύτερον, ότι όποιος επιβιώσει μέσα στην κρίση θα βελτιώσει τη μελλοντική θέση του στην αγορά.

Και, τρίτον, ότι, κακά τα ψέματα, αν διατηρείς επιχείρηση για πολλά χρόνια- και δη καλή-, τότε η συνέχισή της καθίσταται αυτοσκοπός. Και αυτό διότι πρόκειται για έναν αγώνα επιβίωσης.
tovima

Ουρές για χρυσές λίρες

ΚΑΤΑ τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Βρετανοί έριξαν με αλεξίπτωτα χρυσές λίρες στην Ελλάδα για να χρηματοδοτήσουν την αντίσταση ενάντια στον γερμανό κατακτητή. Σήμερα, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια διαφορετική κρίση, οι ίδιες αυτές λίρες είναι ξανά το προτιμώμενο ξένο νόμισμα των Ελλήνων.


Ακόμη μία φορά προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας μέσα στην αβεβαιότητα. Τη δεκαετία του ΄40 ήταν το μοναδικό διαθέσιμο αξιόπιστο νόμισμα στη χώρα και μεγάλος αριθμός κατέληξε κρυμμένος σε μπαούλα, κάτω από πατώματα ή θαμμένος σε κήπους. Τώρα χρησιμοποιούνται ως μέσον οικονομικής αντασφάλισης ενάντια στον

Τηλεφώνημα για βόμβα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο έγινε σήμερα το πρωί στις 10:15 στην Ελευθεροτυπία.


Ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε ότι η βόμβα θα εκραγεί σε μισή ώρα, δηλαδή στις 10:45.
enet

Σπάει στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ

΄Ενα βήμα πριν από τη «διάσπαση» βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση του συμμαχικού φορέα της Αριστεράς, που ξεκίνησε πριν από περίπου έξι χρόνια με προσδοκίες και τώρα περνά τη μεγαλύτερη κρίση του. Την ίδια στιγμή στον ΣΥΝ γίνεται προετοιμασία για το έκτακτο συνέδριο, που θα ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη.

Τα δύο «στρατόπεδα» που συγκροτούν αυτή τη στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ιδιαίτερες ιδεολογικές διαφορές. Εκείνο που μπορεί να επισημάνει κάποιος είναι ότι οι εκπρόσωποί τους, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αλέκος Αλαβάνος, εκφράζονται με διαφορετικούς τόνους. Το σίγουρο είναι ότι μετά την απόφασή του να παραμείνει ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος κάνει προσπάθεια να επανακάμψει με δική του πολιτική πλατφόρμα και με τη στήριξη κάποιων συνιστωσών.


Ο Αλέκος Αλαβάνος προΐσταται του λεγόμενου Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης. Το «Μέτωπο» συγκροτούν οι συνιστώσες Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), Διεθνιστική Επαναστατική Αριστερά (ΔΕΑ), Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ), Κίνηση για την Ενότητα

Facebook: «Συγγνώμη, λάθος»

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έσφαλε στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Γι’ αυτό, όπως είπε, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις για τα περισσότερα από 400 εκατ. μέλη του ανά τον κόσμο, εν μέσω διευρυνόμενων διεθνώς ανησυχιών –και αντιδράσεων- από πολλούς φορείς και ιδιώτες που θεωρούν ότι το site πιέζει ουσιαστικά τους χρήστες να δημοσιοποιούν σε κοινή θέα όλο και περισσότερα προσωπικά δεδομένα τους.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» (ο πρόεδρος της οποίας Ντόναλντ Γκράχαμ

Ανακαλύφθηκε νέο υλικό κατάλληλο για φθηνό «σούπερ DVD»

Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ένα καινοτομικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός φθηνού «σούπερ-δίσκου» με αποθηκευτική χωρητικότητα χιλιάδες φορές μεγαλύτερη σε σχέση με ένα κοινό DVD.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τόκιο υπό τον καθηγητή χημείας Σιν-ίτσι Οκόσι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature Chemistry”, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.


Το επαναστατικό υλικό μπορεί να μετασχηματίζεται από ένα μαύρου χρώματος μέταλλο που είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, σε έναν καφέ χρώματος ημιαγωγό, όταν προσπίπτει φως πάνω του.

Το υλικό αποτελείται βασικά από οξείδιο του τιτανίου και μπορεί γρήγορα να μεταμορφωθεί από την μια κατάσταση (του μετάλλου) στην άλλη (του ημιαγωγού) και αντίστροφα, σε συνθήκες δωματίου, όταν εκτίθεται στο φως, δημιουργώντας έτσι τις δυνατότητες για ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με τον Οκόσι, αποτελεί «ένα πολλά υποσχόμενο υλικό για την επόμενης γενιάς συσκευή οπτικής αποθήκευσης». Ένα υλικό που αλλάζει χρώμα με το φως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για

Στάση εργασίας την Πέμπτη στα αστικά λεωφορεία

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν τα δρομολόγια στο λεκανοπέδιο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Σερβίας 1-3/6

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει από 1η έως 3η Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Boris Tadić, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
naftemporiki

Σε Αρχαία Ελληνικά και Φυσική εξετάζονται οι υποψήφιοι

Στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και της Φυσικής (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Στα ίδια μαθήματα εξετάζονται την Πέμπτη, οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ.

Γιώργος Αλκαίος - OPA - Eurovision 2010



Καλή επιτυχία!

Στον τελικό της Eurovision θα τραγουδήσει OPA ο Γιώργος Αλκαίος

Τη συμμετοχή τους στον τελικό της Eurovision 2010 εξασφάλισαν για λογαριασμό της Ελλάδας οι Γιώργος Αλκαίος & Friends, οι οποίοι με το τραγούδι OPA κατέκτησαν ένα από τα δέκα εισιτήρια του πρώτου ημιτελικού, που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στην Telenor Arena του Όσλο.


Η ελληνική συμμετοχή διαγωνίσθηκε στην 13η θέση, με αντιπάλους - κατά σειρά εμφάνισης- τις: 1.Μολδαβία, 2.Ρωσία, 3.Εσθονία, 4.Σλοβακία, 5.Φινλανδία, 6.Λετονία, 7.Σερβία, 8.Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 9.Πολωνία, 10.Βέλγιο, 11.Μάλτα, 12.Αλβανία, 14.Πορτογαλία, 15.ΠΓΔΜ, 16.Λευκορωσία και 17.Ισλανδία.

Από τις 17 χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό, μόνο οι 10 πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού.

Ο δεύτερος ημιτελικός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαΐου και το Σάββατο 29 Μαΐου θα διεξαθεί ο τελικός.
tanea

Δεν θα καταθέσει στην Εξεταστική για το Βατοπέδι ο Κ. Καραμανλής

Απερρίφθη το αίτημα του ΛΑΟΣ, με το οποίο ζητούσε την κλήση του Κώστα Καραμανλή, στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ο ΛΑΟΣ είχε ζητήσει να καταθέσει ο τέως πρωθυπουργός, δεδομένου ότι τόσο ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας όσο και η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, έχουν εμπλέξει στην υπόθεση τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Γιάννη Αγγέλου.


Νωρίτερα, οι βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να συναινέσουν στην κλήση του τέως πρωθυπουργού, λέγοντας ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Είχαν χαρακτηρίσει τη Σταματίνα Μαντέλη αναξιόπιστη, ζητώντας να μη ληφθεί υπόχη η απολογία της.
enet

Τρεις τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της United Airlines

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας United Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Λος Άντζελες, και κατευθύνθηκε επειγόντως στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Boeing 777, έπεσε σε σοβαρές αναταράξεις πάνω από τον Ατλαντικό, δήλωσε εκπρόσωπος της United Airlines, χωρίς να διευκρινίσει την κατάσταση των θυμάτων, ενός μέλους του πληρώματος και δύο επιβατών.

Νωρίς το απόγευμα, το αεροσκάφος ήταν ακόμη στο Μόντρεαλ και η εταιρεία καταβάλει προσπάθειες για να οργανώσει τη μεταφορά των επιβατών της πτήσης 935 στον τελικό προορισμό τους, το Λος Άντζελες.
naftemporiki

Άγνοια για τη φραγή στο τηλέφωνο του Πρωθυπουργού δήλωσε ο Π. Βουρλούμης

Με τις καταθέσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ελεγκτικής εταιρείας Price Waterhouse Coopers Μάριου Ψάλτη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ  Παναγή Βουρλούμη συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ψάλτης κατέθεσε ότι το Μάιο 2005, επί προεδρίας στον ΟΤΕ του Παναγή Βουρλούμη, ανατέθηκε στην εταιρεία του ο κοστολογικός έλεγχος δύο εκτελεστών παραγγελιών του οργανισμού, των υπ. αριθμ. 5 και 6, ύψους 114 εκ. ευρώ για προμήθεια τηλεπικοινωνιακού υλικού, που συνιστούν μόλις το 5% του συνολικού τζίρου των προγραμματικών συμφωνιών του 1997.

Ο έλεγχος όμως, όπως είπε, που διενήργησε η εταιρεία ήταν απλώς να υπολογίσει και συγκρίνει τα μεικτό περιθώριο κέρδους που προέκυπτε από τις συγκεκριμένες παραγγελίες (29%) με το μεικτό

Σε αποχή καλεί τους βαθμολογητές των Πανελληνίων η ΟΛΜΕ

Κάλεσμα στους βαθμολογητές των Πανελληνίων Εξετάσεων να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 28 Μαΐου απευθύνει η ΟΛΜΕ

Με την ενέργεια αυτή, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας διαμαρτύρεται γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό, για την αποζημίωση των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική της ανακοίνωση, ακόμα δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει το συνολικό ποσό το οποίο θα διατεθεί για την αποζημίωση των εκπαιδευτικών.

Τονίζει επίσης ότι πέρσι τα σχετικά χρηματικά εντάλματα προπληρωμής είχαν εκδοθεί την 19η Μαΐου και γι' αυτό το λόγο θεωρεί ότι οι αμοιβές είναι επισφαλείς. Σημειώνει τέλος ότι αύριο πρόκειται να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
naftemporiki

Ε. Μπαγίς: Υπό εξέταση το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης

«Mελετάμε όλες τις δυνατότητες για να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης», επανέλαβε ο Τούρκος υπoυργός επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟK Μαριλένας Κοππά.

«Και εμείς έχουμε ένα ζήτημα με τη Δυτική Θράκη, όμως δεν το θέτουμε ως θέμα αμοιβαιότητας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαγίς και εκτίμησε πως «με τους σημερινούς πρωθυπουργούς οι όποιες διαφορές με την Ελλάδα θα ξεπεραστούν».

Η κ. Κοππά και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένουν να συμμετάσχουν στη συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας.
naftemporiki

Ντ. Μπακογιάννη: Η νέα ηγεσία της ΝΔ αναζητούσε έναν λόγο για να με αποκλείσει

Πεπεισμένη πως και αυτή τη φορά η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, εμφανίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «όλα πρέπει να αλλάξουν, το δημοσιονομικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα, η συμπεριφορά μας, γιατί στην Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο».

Αναφερόμενη στην ελληνική οικονομία, σημειώνει ότι η κατάσταση χειροτέρεψε στη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008 και η αιτία για το διψήφιο ποσοστό στο έλλειμμα του 2009 ήταν «η μείωση των κρατικών εσόδων μαζί με τα προβλήματα των δομών της ελληνικής οικονομίας», ενώ η κρίση, όπως λέει, ήταν στην πραγματικότητα μεγαλύτερη απ΄ό,τι η ίδια φοβόταν και γι' αυτό ευθύνη, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, έχει συνολικά το πολιτικό σύστημα.

Χαρακτηρίζει δε ελλιπές το πρόγραμμα λιτότητας, που εξήγγειλε πριν τις εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ, το οποίο κρίνει μάλιστα ότι καθυστέρησε. Εκτιμά δε πως το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο μεγάλος φόβος για το πολιτικό κόστος, αλλά με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζει, πλήρωσε

Βουλή: Ανοίγει ο φάκελος των υποκλοπών

Το φάκελο των υποκλοπών ανοίγει την επόμενη Τρίτη η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε πρώτη φάση έχουν κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ μαζί με τους δύο εμπειρογνώμονες που είχαν οριστεί, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με την αξιολόγηση των στοιχείων των δύο φακέλων της ΕΥΠ και της Δικαιοσύνης, που δεν είχαν λάβει γνώση οι βουλευτές.


Αντίθετος στην κλήση της ΑΔΑΕ είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ζητά την άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Πριν το Βατοπέδιο και τη Siemens και όλα τα άλλα, προηγείται η ίδια η Δημοκρατία. Είναι μείζον θέμα αν σήμερα στην Ελλάδα μπορούν να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του καθενός και έρχεται δεύτερο για μένα ποιος κλέβει και ποιος δεν κλέβει», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. «Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προτείνουμε να μετατραπεί η