www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ντ. Μπακογιάννη: Η νέα ηγεσία της ΝΔ αναζητούσε έναν λόγο για να με αποκλείσει

Πεπεισμένη πως και αυτή τη φορά η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, εμφανίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «όλα πρέπει να αλλάξουν, το δημοσιονομικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα, η συμπεριφορά μας, γιατί στην Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο».

Αναφερόμενη στην ελληνική οικονομία, σημειώνει ότι η κατάσταση χειροτέρεψε στη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008 και η αιτία για το διψήφιο ποσοστό στο έλλειμμα του 2009 ήταν «η μείωση των κρατικών εσόδων μαζί με τα προβλήματα των δομών της ελληνικής οικονομίας», ενώ η κρίση, όπως λέει, ήταν στην πραγματικότητα μεγαλύτερη απ΄ό,τι η ίδια φοβόταν και γι' αυτό ευθύνη, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, έχει συνολικά το πολιτικό σύστημα.

Χαρακτηρίζει δε ελλιπές το πρόγραμμα λιτότητας, που εξήγγειλε πριν τις εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ, το οποίο κρίνει μάλιστα ότι καθυστέρησε. Εκτιμά δε πως το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο μεγάλος φόβος για το πολιτικό κόστος, αλλά με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζει, πλήρωσε

πολύ ακριβότερα, χάνοντας τις εκλογές και αφήνοντας τη χώρα σε δυσκολίες.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη διαγραφή της από το κόμμα, η κ. Μπακογιάννη τονίζει πως ανέμενε ότι «η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται δεξιότερα απ΄ό,τι ποτέ, θα αναζητούσε έναν λόγο για να την αποκλείσει από το κόμμα, ως φιλελεύθερη, και αυτή η ευκαιρία βρέθηκε όταν υπερψήφισε το πακέτο διάσωσης».

Επαναλαμβάνει ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα έπρεπε να απορρίψει εκείνο, για το οποίο έπρεπε να δώσουν σκληρούς αγώνες στα δικά τους Κοινοβούλια οι κοινοτικοί εταίροι της Ελλάδας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: