www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η απάντηση της Dell στο iPad λέγεται Streak

Η αμερικανική εταιρία Dell ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet) με την ονομασία Streak, που λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο, καθώς «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Το νέο προϊόν φιλοδοξεί να «κοντράρει» το iPad της Apple.

Το Streak, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, διαθέτει οθόνη αφής (multi-touch) πέντε ιντσών (12,5 εκατοστών περίπου) και μπορεί να μπει στην τσέπη του χρήστη, καθώς είναι αρκετά μικρότερο από το iPad, που διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών (24,6 εκατοστών). Ουσιαστικά το Streak βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο και σε ένα κανονικό tablet PC.


Το Streak συνδέεται με το διαδίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi ή δικτύων κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G).

Διαθέτει κάμερα υψηλής ανάλυσης (5 megapixel), σταθερή μνήμη για αποθήκευση 2 GB (ο

αποθηκευτικός χώρος θα επεκτείνεται με τη δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών καρτών), ενώ –αντίθετα με το iPad- «τρέχει» και το λογισμικό Flash της Adobe.

Το νέο tablet, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, υπόσχεται να προσφέρει στους χρήστες εν κινήσει διασκέδαση, εκτεταμένες δυνατότητες σύνδεσης και πλοήγησης. Θα κυκλοφορήσει σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες μέσα στον Ιούνιο και λίγο μετά στις ΗΠΑ.

Η Dell δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τις τιμές πώλησής του, από τις οποίες, σύμφωνα με τους αναλυτές, πολλά εξαρτηθούν, όσον αφορά το μέλλον του στην αγορά.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: