www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μίμης Ανδρουλάκης: Επιτακτική ανάγκη για ασφάλιση των ανέργων

Το ζήτημα της θωράκισης της απασχόλησης μέσω της αύξησης του κοινού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μίμης Ανδρουλάκης.


Ο κ. Ανδρουλάκης ζητεί εν όψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής να τεθεί το πρόβλημα του πανευρωπαϊκού σχήματος ασφάλισης ανέργων με κοινές αρχές, αλλά και με πρόσφορη μορφή σε κάθε χώρα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των μέτρων
περιορισμού των ελλειμμάτων στην ανάκαμψη και την απασχόληση.

«Ισχυρό ευρώ και ισχυρή νομισματική ένωση δε σημαίνει μόνο νομισματική και δημοσιονομική ορθοδοξία, αλλά ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και της κοινωνικής συνοχής», υπογραμμίζει, ενώ ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να αναδείξει την ανάγκη να υπάρξει άμεση συζήτηση του κοινοτικού προϋπολογισμού, για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού σχήματος ασφάλισης έναντι της ανεργίας.

«Αυτή η καθοριστική θωράκιση των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων του κόσμου της εργασίας θα στηρίξει και θα εμψυχώσει το ιστορικής σημασίας κοινό ευρωπαϊκό εγχείρημα», καταλήγει ο βουλευτής.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: