www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

΄Ερχεται «ισχυρό πακέτο» αποκρατικοποιήσεων

«Ισχυρό πακέτο αποκρατικοποιήσεων» θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα σε υπουργικό συμβούλιο με τους αρμόδιους υπουργούς, σύμφωνα με οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης.


Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο θέμα των τιμών, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και η κατανάλωση εγχώριων προϊόντων.

Στο σημερινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο έγινε μια γενική συζήτηση για το θέμα.

Οι αποκρατικοποιήσεις θα αφορούν τους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού. Όπως ανέφεραν, δεν θα υιοθετηθεί παντού η ίδια πρακτική, καθώς, ανά τομέα και επιχείρηση, το δημόσιο θα κρατήσει πάνω ή κάτω από το 51%, αλλού θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής και

αλλού θα προχωρήσουν σε πωλήσεις.

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η ανταγωνιστικότητα θα ενισχυθεί μέσα από την ουσιαστική ποιότητα των προϊόντων, την ποιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό και τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, απορρίπτοντας τις προτάσεις για φθηνή εργασία και μείωση των συντάξεων.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στο θέμα των τιμών, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και η κατανάλωση εγχώριων προϊόντων. Πρόσθεσε ότι πρέπει να καταπολεμηθούν οι πρακτικές υποτιμολόγησης και υπερτιμολόγησης προϊόντων, αλλά και να ληφθούν κοινωνικά μέτρα στήριξης ανθρώπων, που είναι στο όριο της φτώχειας.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τα δύσκολα μέτρα που ελήφθησαν πρέπει να εξισορροπηθούν με την ανάπτυξη και τόνισε ότι πρέπει να εδραιωθεί η ευνομία, «χωρίς, όμως να υπάρχουν φαινόμενα ανθρωποφαγίας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμαότι και η Ευρώπη θα έπρεπε να στραφεί προς την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κεφάλαια διεθνώς που μπορούν να επενδυθούν, με τη διαφορά ότι αυτά θα έπρεπε να ελέγχονται ώστε να αποφεύγονται και φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ελέγχων των εφοριακών, κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν πως θα εξεταστούν όλες αυτές οι περιπτώσεις, χωρίς να δοθούν ονόματα, καθώς ενδέχεται να είναι και νόμιμες οι ακίνητες περιουσίες που εντοπίστηκαν. Συμπλήρωσαν πως θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα στο χώρο των Εφοριών και πως κάποιες ΔΟΥ θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: