www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Digea: Ενημέρωση δήμων για το ψηφιακό σήμα

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησε η Digea εν όψει της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Αττική.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η εκπομπή ψηφιακού σήματος θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08. Στη μετάβαση δε συμμετέχει το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, το οποίο θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, πληροφορούνται ήδη για τις ενέργειες στις οποίες

πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού crawl στις οθόνες τους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι της Digea συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των δήμων Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Περάματος, περιοχές όπου μέρος των κατοίκων θα χρειαστεί να προσαρμοστεί άμεσα ώστε να λάβει ψηφιακό σήμα λόγω διακοπής του αναλογικού σήματος από την Αίγινα.

Επαφές πραγματοποιήθηκαν επίσης με φορείς των δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Ελληνικού, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα οφέλη και τις δυνατότητες της νέας ψηφιακής τεχνολογίας αφού οι δημότες τους, ενώ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα, θα μπορούν να επωφεληθούν με τη λήψη ψηφιακού σήματος μέσω του κέντρου εκπομπής της Αίγινας, προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα λήψης που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Digea, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υποδέχθηκαν εξαιρετικά θετικά την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης και συμφώνησαν να συνδράμουν στην ενημέρωση των δημοτών τους. Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες τόσο από τον Δήμο Βούλας, στις 31 Μαΐου 2010, όσο και από τον Δήμο Περάματος, στις 9 Ιουνίου 2010.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: