www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8.10 π.μ. ώρα Ελλάδας, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πλευρά της Τουρκίας, περίπου στα 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημίες.
naftemporiki

Τσεχία: Επανάληψη της ψηφοφορίας στις βουλευτικές εκλογές

Επαναλήφθηκε σήμερα στις 08.00 (τοπική ώρα, 09.00 ώρα Ελλάδας) η ψηφοφορία για την εκλογή των 200 βουλευτών της κάτω βουλής του κοινοβουλίου της Τσεχίας.


Οι κάλπες στα 14.760 εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 14.00 (τοπική ώρα).

Η πρώτη ημέρα της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, με τη συμμετοχή να πλησιάζει το 50%.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD) του Γίρι Πάρουμπεκ, πρωθυπουργού από το 2005 ως το

Γενική πρόγνωση καιρού

Ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας, περιμένουμε το Σάββατο 29 Μαΐου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 - 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 33 - 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 28 - 29 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, με εξαίρεση τα ανατολικά του τμήματα όπου τοπικά οι μέγιστες θα φτάσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό και στη Θάλασσα των Κυθήρων το δυτικό ρεύμα θα είναι ενισχυμένο στα επίπεδα των 6-7 μπ.

Λίγες νεφώσεις, κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η

ΟΟΣΑ: Δεν είναι απαραίτητες οι περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, αλλά εφαρμογή όσων έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, είπε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και επικεφαλής των μελετών για την Ελλάδα Κλοντ Τζορνό.


Ο κ. Τζορνό τόνισε ότι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι απαραίτητη, καθώς η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, που είναι και το ζητούμενο, μπορεί επίσης να επιτευχθεί με αύξηση της παραγωγικότητας. Ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ τάσσεται ωστόσο υπέρ της θέσπισης μισθού κάτω του κατώτατου, ώστε να εισέρχονται πιο εύκολα στην αγορά εργασίας κάποιες ομάδες, όπως οι νέοι. Ο κ. Τζορνό είπε επίσης ότι τα υψηλά επίπεδα του δημόσιου χρέους της χώρας μας σημαίνουν ότι ο στόχος για έλλειμμα 3% δεν είναι αρκετός για τη χώρα μας, η οποία θα πρέπει να στοχεύει σε μηδενικά ελλείμματα ή και πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, μέχρι το χρέος να φτάσει

Πως καταλαβαίνουμε το φύλο μιας μύγας;;;

Η σύζυγος μπαίνει στην κουζίνα και βρίσκει τον άνδρα της να κυνηγάει μύγες.

"Τι κάνεις εκεί;" ρωτάει αυτή.

"Κυνηγάω μύγες" απαντάει αυτός.

"Σκότωσες καμία;" ρωτάει αυτή.

"Αμέ, 3 αρσενικές και 2 θυλυκές" απαντάει αυτός.

Έκπληκτη αυτή ρωτάει. "Πως ξεχωρίζεις τις αρσενικές από τις θυλυκές;!"

Και αυτός απαντάει, "οι 3 ήταν στη μπύρα και οι 2 ήταν στο τηλέφωνο..."

Χοληστερίνη: Παρενέργειες φαρμάκων

Οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα με στατίνες για να ρίξουν την υψηλή χοληστερίνη τους, έχουν αυξημένο κίνδυνο για μια σειρά από παρενέργειες, όπως δυσλειτουργία του ήπατος, ζημιά στα νεφρά, μυική αδυναμία και καταρράκτη στα μάτια, γι΄ αυτό θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη της υγείας τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Η έρευνα, που μελέτησε πάνω από 2 εκατ. άτομα, έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, υπό τις καθηγήτριες Τζούλια Χιπίσλεϊ-Κοξ και Κάρολ Κούπλαντ, και δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal".

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι παρενέργειες που προκαλούν οι στατίνες, είναι χειρότερες κατά το πρώτο έτος της θεραπείας με αυτές. Η ανακάλυψη δεν είναι πάντως πιθανό να επηρεάσει την χρήση των δημοφιλών φαρμάκων με στατίνες, όπως το Lipitor της Pfizer και το Crestor της AstraZeneca, αλλά οι

Χάπια αντί ενέσεις για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Σε μορφή χαπιών, αντί για ενέσεις που χρησιμοποιούνται εδώ και 20 χρόνια, θα μπορούν να παίρνουν από το 2011 τα φάρμακά τους οι πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ). Οι ασθενείς αυτοί θα παίρνουν 5 χάπια για μία εβδομάδα ανά εξάμηνο, πράγμα που θα τους προσφέρει μια αλλαγή στην ποιότητα ζωής.


Ουσιαστικά τα χάπια θα επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις ενέσεις, δηλαδή επιβράδυνση της αναπηρίας από ΣΚΠ σε ποσοστό περίπου 30%, ενώ οι ασθενείς δεν θα είναι αναγκασμένοι να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες των ενέσεων, τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ακόμη και καθημερινά. Βραχυπρόθεσμα αναμένονται και άλλα σκευάσματα σε μορφή χαπιών, τα οποία θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επιβράδυνση της αναπηρίας της νόσου ΣΚΠ.

Οι νέες από στόματος θεραπείες της ΣΚΠ παρουσιάστηκαν στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου -καθηγητής νευρολογίας στο ΑΠΘ, Αναστάσιος Ωρολογάς, οι

Ζημίες εμφάνισε ο όμιλος MIG το πρώτο τρίμηνο

Τα 42,3 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ζημίες από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου της ΜΙG το πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 25% σε 457,7 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.


Σε εταιρικό επίπεδο η ζημία μετά από φόρους ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεδομένης της ισχυρής ρευστότητας και του ισολογισμού με καθαρή θέση 3,3 δισ. ευρώ, η οποία ενισχύθηκε με την πρόσφατη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, φέρνοντας μετρητά της εταιρείας στο επίπεδο των 634 εκατ. ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε στη Γενική Συνέλευση μετόχων την καταβολή τεκμαρτού μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Η Dubai Group επιβεβαίωσε την δέσμευσή της ως μακροπρόθεσμου μετόχου της εταιρείας με πλήρη

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την 1η έως τις 4 Ιουνίου

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της xώρας, που συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή στην Αθήνα, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημά τους από την Τρίτη 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 4 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
tanea

Δέσμευση λογαριασμού του Τ. Μαντέλη σε ελληνική τράπεζα

Την εντολή έδωσε ο αντιεισαγγελέας κ. Γκρόζος που προΐσταται της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Στη δέσμευση λογαριασμού του Τάσου Μαντέλη σε ελληνική τράπεζα (σύμφωνα με πληροφορίες στην Alpha Bank), προχώρησε η Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που κάνει έρευνα και στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.

Την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και φορολογικού απορρήτου του Τάσου Μαντέλη και των οικείων του ζητά η επιτροπή Οικονομικών των κομμάτων για να πραγματοποιήσει σε έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» από τότε που εισήλθε

Σαμαράς κατά Ρουσόπουλου-Βουλγαράκη


Τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη «άδειασε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις πρακτικές του παρελθόντος.

«Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν απολογούμαι για το χθες, δε θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας επισήμως την Επιτροπή Αξιολόγησης υποψηφίων του κόμματος.

«Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Απάντηση Ρουσόπουλου

Αμεση ήταν η απάντηση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. «Δεν ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να απολογηθεί για μένα», απάντησε ο πρώην υπουργός,

Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού μετά την επιχείρηση σφράγισής της με λάσπη, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής ναύαρχος Θαντ Αλεν.


Μιλώντας στο ABC, ο κ. Άλεν διευκρίνισε ότι οι επόμενες 12 με 18 ώρες είναι «πολύ κρίσιμες» για την επιχείρηση, ενώ άγνωστη παραμένει η έκταση της καταστροφής.

Aναφερόμενος στην πορεία της επιχείρησης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Τόνι Χέιγουαρντ είπε ότι «προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο» και ότι έχουν επίσης εγχύσει μέσα στην πετρελαιοπηγή, εκτός από λάσπη, λάστιχο και άλλα υλικά.

Αργότερα σήμερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την περιοχή για δεύτερη φορά από τότε που βυθίστηκε η εξέδρα.
tanea