www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σαμαράς κατά Ρουσόπουλου-Βουλγαράκη


Τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη «άδειασε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις πρακτικές του παρελθόντος.

«Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν απολογούμαι για το χθες, δε θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας επισήμως την Επιτροπή Αξιολόγησης υποψηφίων του κόμματος.

«Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Απάντηση Ρουσόπουλου

Αμεση ήταν η απάντηση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. «Δεν ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να απολογηθεί για μένα», απάντησε ο πρώην υπουργός,

τονίζοντας πως προσδοκία του είναι να κριθεί από τη δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητες τους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως «είναι φανερό ότι ο ίδιος (ο κ. Σαμαράς) δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του».

«Δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα», τόνισε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, επισημαίνοντας πως η αλήθεια και το ήθος του δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις.

«Προσδοκώ να κριθώ από τη δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητες τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ρουσόπουλος.

ΝΔ: Εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή

Διεξάγονται την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη προέδρων των 71 νομαρχιακών οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των τοπικών και διαμερισματικών οργανώσεων του κόμματος.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των νομαρχιακών οργανώσεων (ΝΟΔΕ) και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου συνεδρίου στην Αθήνα το τριήμερο 25-27 Ιουνίου.

Την Κυριακή, οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε εκλογικά κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Πρόεδρος ΝΟΔΕ εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: