www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Δέσμευση λογαριασμού του Τ. Μαντέλη σε ελληνική τράπεζα

Την εντολή έδωσε ο αντιεισαγγελέας κ. Γκρόζος που προΐσταται της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Στη δέσμευση λογαριασμού του Τάσου Μαντέλη σε ελληνική τράπεζα (σύμφωνα με πληροφορίες στην Alpha Bank), προχώρησε η Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που κάνει έρευνα και στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.

Την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και φορολογικού απορρήτου του Τάσου Μαντέλη και των οικείων του ζητά η επιτροπή Οικονομικών των κομμάτων για να πραγματοποιήσει σε έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» από τότε που εισήλθε

στην πολιτική.

Έλεγχος και στον Θ. Τσουκάτο

Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε να ελεγχθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» και του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Τσουκάτου, παρ' ότι δεν έχει κληθεί ακόμη από την εξεταστική.

Διαψεύδει δέσμευση λογαριασμών του Μαντέλη η Ελληνική Τράπεζα

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με τη δέσμευση λογαριασμού του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας: «Τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε λογαριασμούς που διατηρούσε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, είναι απολύτως αναληθή».

«Προσεχώς» το κατηγορητήριο για τον Τ. Μαντέλη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συντάξουν και να αποστείλουν κατηγορητήριο στον Τάσο Μαντέλη, οι Ειδικοί Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης της Siemens, Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης, προκειμένου ο πρώην υπουργός να λογοδοτήσει για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι Εφέτες μελετούν τα στοιχεία των καταθέσεων, που έδωσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός, όσο και ο επιχειρηματίας κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, για τον οποίο, επίσης, θα συνταχθεί ανάλογο κατηγορητήριο.

Στο πρόσωπο του κ. Τσουγκράνη ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα με το όνομα «Α RΟΚΟS», στον οποίο έχουν εμβαστεί ποσά από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, με αποδέκτη τον κ. Μαντέλη. Παράλληλα, στο Εφετείο μελετώνται και διασταυρώνονται και τα δεδομένα που έχουν αποστείλει οι Ελβετικές Αρχές για την υπόθεση, τα οποία παρελήφθησαν αμετάφραστα τον περασμένο Ιανουάριο και μεταφρασμένα στα τέλη Απριλίου.

Οι δύο Εφέτες έχουν ήδη ζητήσει επιβεβαίωση των ισχυρισμών Τσουγκράνη περί μεταφοράς ποσών από τον λογαριασμό «Α RΟΚΟS» -τον οποίο υποστήριξε ότι έκλεισε το 2007- σε ελληνική τράπεζα, απ΄όπου θα ζητήσουν άρση απορρήτου, ώστε να δουν την κίνηση του λογαριασμού του επιχειρηματία.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: