www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Οργανώνεται Ομάδα Εφήβων Συμβούλων από το Συνήγορο του Παιδιού

Ο Συνήγορος του Παιδιού καλεί μαθητές, γεννημένους από το 1994 έως το 1997 να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011.


Η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων θα απαρτίζεται από 20 κορίτσια και αγόρια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα συναντιέται με τον Συνήγορο τρεις φορές τον χρόνο και ενδιάμεσα θα επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού φόρουμ.

Η Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων θα αποτελείται από όλους τους εφήβους που θα αποστείλουν τη σχετική αίτηση. Τα μέλη της θα συζητάνε και θα καταθέτουν τις απόψεις τους μέσω του ηλεκτρονικού φόρουμ. Οι ομάδες θα συγκροτηθούν τον Φεβρουάριο του 2011 και η λειτουργία τους θα έχει διάρκεια δύο χρόνων.

Στην ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Παιδιού (www.0-18.gr) έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, ενώ έχει δημιουργηθεί και σχετικό ραδιοφωνικό σποτ, το οποίο μεταδίδεται σε ραδιοσταθμούς, ύστερα από έγκριση του ΕΣΡ για τη μετάδοσή του ως κοινωνικού

Φόβους για κοινωνικές αντιδράσεις εξέφρασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Τους φόβους του για πιθανές κοινωνικές αναταραχές, παρόλο που εκτίμησε ότι δε θα έρθουν σε μεγάλη έκταση, εξέφρασε σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δε θα σημειωθούν μεγάλες απεργίες ή κοινωνικές αντιδράσεις, παρόλο που υποστήριξε ότι αυτές αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης. Υπογράμμισε ότι τα κρούσματα βίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια άσχημη εικόνα για την χώρα και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμη ότι μέσω του νεοσύστατου Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ) θα δοθούν δάνεια και εγγυήσεις ύψους 5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια για

Ξεκίνησε ο έλεγχος των οικονομικών του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά

Σε έλεγχο των οικονομικών του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά «Κανάλι 1» προχώρησαν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.


Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περίπου τέσσερις μήνες.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί την άμεση κίνηση των διαδικασιών για τη πραγματοποίηση

Ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου των νεφρών

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, που περιλάμβανε ερευνητές από τρεις χώρες (Βρετανία, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη), εντόπισε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο υπάρχει στο ένα τρίτο περίπου των ασθενών με καρκίνο των νεφρών. Η ανακάλυψη χαρακτηρίστηκε η πιο σημαντική των τελευταίων 20 ετών, καθώς είναι το δεύτερο σημαντικό γονίδιο που συνδέεται με τη συγκεκριμένη νόσο. Το επίτευγμα ελπίζεται ότι θα ανοίξει νέους δρόμους για την φαρμακευτική αντιμετώπισή της.


Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Μάικ Στράτον του βρετανικού Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το ΒΒC και την «Τέλεγκραφ», ανέφεραν ότι η νέα έρευνα παρέχει πλέον μια καλύτερη γενετική εικόνα για το πώς σχηματίζεται ο καρκίνος στα νεφρά.

Το συγκεκριμένο γονίδιο που βρέθηκε είναι το PBRM1 (επίσης γνωστό ως Baf180), στο χρωμόσωμα 3, ενώ είχε προηγηθεί πριν μια εικοσαετία η ανακάλυψη του ακόμα πιο συχνού γονιδίου VHL, που εμφανίζει μετάλλαξη σε οκτώ στους δέκα ασθενείς με τη συγκεκριμένη πάθηση. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακόμα την ακριβή αιτία που το PBRM1 απενεργοποιείται (μεταλλάσσεται), με συνέπεια να προκαλείται αφύσικη ανάπτυξη των κυττάρων και σχηματισμός όγκου.

Ο καρκίνος των νεφρών αποφεύγει την έγκαιρη διάγνωση, καθώς στις μισές περίπου περιπτώσεις οι ασθενείς δεν έχουν καθόλου συμπτώματα στα νεφρά τους. Είναι η έβδομη συχνότερη μορφή καρκίνου

Μεγάλη αντίσταση των κοριών στα εντομοκτόνα

Ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να διαβάσουν το πλήρες γονιδίωμα (DNA) του κοριού, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ρίξουν φως στο γιατί τα μικροσκοπικά έντομα έχουν κάνει για τα καλά την επανεμφάνισή τους στα κρεβάτια πολλών χωρών και μάλιστα των πιο ανεπτυγμένων πόλεων, όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι.


Η πρώτη ανάγνωση του γενετικού χάρτη του κοριού δείχνει ότι πιθανότατα έχει αποκτήσει αυξημένη αντίσταση στην χρήση (και κατάχρηση) των εντομοκτόνων όλα αυτά τα χρόνια. Οι κοριοί έγιναν "διάσημοι" κυρίως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πράγμα που οδήγησε στην ευρεία χρήση ισχυρών αλλά επικίνδυνων εντομοκτόνων όπως το DDT, το οποίο αργότερα απαγορεύτηκε.

H αποκωδικοποίηση του γενετικού υλικού του κοριού έγινε από ερευνητές του Τμήματος Εντομολογίας του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο, υπό τον Ομπρακάς Μιταπάλι, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "PLoS ONE", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό. "Η επανεμφάνιση των κοριών στα κρεβάτια συνιστά επείγουσα κατάσταση, καθώς οι πληθυσμοί τους αναπτύσσονται ραγδαία σε

Νέα θεραπεία σώζει έμβρυα από γενετικές νόσους

Μια «θαυματουργή» θεραπεία βλαστικών κυττάρων η οποία αντιμετωπίζει θανατηφόρες ασθένειες του αίματος ενόσω το έμβρυο βρίσκεται ακόμη στη μήτρα αναπτύχθηκε από αμερικανούς ερευνητές. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο αναφέρουν μάλιστα ότι το πείραμά τους, το οποίο διεξήχθη σε ποντίκια, είναι το πρώτο που αφορά επιτυχημένη μεταμόσχευση των βλαστικών κυττάρων της μητέρας στο έμβρυο που κυοφορεί.

Οι ειδικοί έλαβαν κύτταρα του μυελού των οστών από θηλυκά ποντίκια που κυοφορούσαν και τα ενέχυσαν στα αναπτυσσόμενα έμβρυά τους. Οπως φάνηκε, τα κύτταρα που προέρχονταν από τις μητέρες έγιναν καλά αποδεκτά από το αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα των εμβρύων χωρίς να χρειάζεται η λήψη φαρμάκων προκειμένου να μην απορριφθούν. Εκτιμάται ότι η νέα τεχνική, η οποία παρουσιάζεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Clinical Ιnvestigation», θα μπορεί να εφαρμοστεί μελλοντικά για τη θεραπεία διαφορετικών γενετικών νόσων, όπως η θαλασσαιμία, η δρεπανοκυτταρική αναιμία ή το σύνδρομο των παιδιών «σε γυάλα» (πρόκειται για διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος η οποία

Με πληρωμή τέλους η αίτηση φοροαπαλλαγής για ευρεσιτεχνίες

Με τέλος προς τον “Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)” θα συνοδεύεται η σχετική αίτηση για τις επιχειρήσεις που έχουν έσοδα από ευρεσιτεχνίες, προκειμένου να απαλλαχθούν του φόρου.


Υπενθυμίζεται πως στο νέο φορολογικό νόμο η σχετική διάταξη αναφέρει πως τα κέρδη από ευρεσιτεχνίες (από 1/1/2010) δεν φορολογούνται για τρείς συνεχόμενες χρήσεις.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προϋποθέσεις για την φοροαπαλλαγή είναι η ευρεσιτεχνία να έχει ένα από τα αποδεκτά διπλώματα και να ισχύει τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ημέρα της χρήσης για την οποία απαλλάσονται τα κέρδη. Τα διπλώματα είναι:

α) Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας που χορηγείται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office “EPO”) και έχει κατοχυρωθεί στην Ελλάδα

β) Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας κατοχυρωμένο στον Ο.Β.Ι (αποκλειομένων των Πιστοποιητικών Υποδείγματος Χρησιμότητας (Π.Υ.Χ.) το οποίο έχει επίσης κατοχυρωθεί σε ένα ακόμη κράτος

α) που έχει προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPC) ή συνεργάζεται

Siemens: Ποιους προτείνουν για παραπομπή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Ευθύνες σε πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens επιρρίπτουν τα μέλη της Εξεταστικής που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Αμιγώς «πράσινο» βλέπουν το σκάνδαλο οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βάζει στο κάδρο και τον ίδιο τον Κ. Σημίτη. Η επεξεργασία των πορισμάτων συνεχίζεται.


Τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η κυβερνητική αντιπολίτευση φέρεται να κάνουν λόγο για πολιτικές ευθύνες, αποφεύγοντας να μιλήσουν για ποινικές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για ανάγκη διερεύνησης και άλλων τυχόν ευθυνών, δηλαδή τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επιρρίπτει ευθύνες:

• Για τον ΟΤΕ στους Τάσο Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Γ.Παπαντωνίου και Νικ.Χριστοδουλάκη από το

Συλλήψεις μεταναστών σε Σάμο - Ιθάκη

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο Καρλόβασι της Σάμου, από λιμενικούς, 6 αλλοδαποί (5 άνδρες και 1 γυναίκα). Ολοι, κατά την επιβίβασή τους, σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.


Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ενώ κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με φουσκωτό, το οποίο κατέστρεψαν κατά την αποβίβασή τους. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.

Στην Ιθάκη συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος «DIDEM-2» με σημαίας Τουρκίας, στο εσωτερικό του οποίου

Ώρες λειτουργίας Μουσείου Ακροπόλεως

Από την επόμενη εβδομάδα και κάθε Παρασκευή, το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμένει ανοιχτό έως τις 10.00 μ.μ. Ανακοινώθηκε, επίσης η εφαρμογή προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί μέσα στο χώρο του μουσείου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν.

Περιλαμβάνει τον καθαρισμό από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με χρήση τεχνολογίας λέιζερ, την απομάκρυνση των φθοροποιών παραγόντων, τη στερέωση των επισφαλών περιοχών του μαρμάρου, τη δομική αποκατάσταση και την τεκμηρίωση της διατήρησης των γλυπτών.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στις 8 μ.μ., ο

Φθηνότερες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις

Για φθηνότερες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κάνει λόγο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που προαναγγέλλει νέες μειώσεις στα βασικά τέλη που εφαρμόζουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.


Στους στόχους της για το 2011 η ρυθμιστική Αρχή περιλαμβάνει και νέες μειώσεις στο τέλος τερματισμού όχι μόνο για τις κλήσεις προς κινητά αλλά και για εκείνες προς σταθερά τηλέφωνα. Οπως περιγράφεται στις... προγραμματικές δηλώσεις της ΕΕΤΤ, εντός του τρέχοντος έτους θα αναλυθούν τα δεδομένα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και, βάσει των σχετικών αποφάσεων της Ε.Ε., θα εφαρμοστούν νέες μειώσεις στο τέλος τερματισμού.

Το τέλος τερματισμού είναι η βάση επί της οποίας υπολογίζεται το κόστος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας. Στην πράξη πρόκειται για το ποσό που εισπράττει η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στην οποία καταλήγει (δηλαδή, τερματίζει) μια κλήση, από την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία από το δίκτυο

Αντιπροσώπους των μαρτυρικών πόλεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δέχτηκε ο Παπούλιας

Αντιπροσωπεία του Δικτύου των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, της περιόδου 1940-45, δέχτηκε σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η αντιπροσωπεία του παρέδωσε λεύκωμα με τίτλο «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945».


Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε "χρέος"του να συναντηθεί με τους ανθρώπους των τόπων αυτών "και μάλιστα σε επίκαιρη στιγμή" και υπενθύμισε ότι το 1995, ως υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει από τον τότε πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία να επιδώσει ρηματική διακοίνωση, με την οποία η ελληνική πλευρά δήλωνε ότι απαιτεί όλες τις αποζημιώσεις και ιδιαίτερα αυτές των μαρτυρικών πόλεων.

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Παπούλια για τα όσα έχει κάνει για το Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και του παρέδωσε λεύκωμα με τίτλο "Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-45", στο

ΟΗΕ : το 2010 ήταν το πιο ζεστό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ) του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2010 ήταν το πιο ζεστό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, επιβεβαιώνοντας την μακροπρόθεσμη τάση ανόδου της θερμοκρασίας και τονίζοντας ότι οι αρκτικοί πάγοι ήταν λιγότεροι παρά ποτέ το Δεκέμβριο.


Το 2010 "ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ, μαζί με το 2005 και το 1998", διευκρίνισε ο ΠΜΟ, επικυρώνοντας μια προκαταρκτική έκθεση βασισμένη σε μια περίοδο δέκα μηνών που δημοσιεύτηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, κατά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στην Κανκούν του Μεξικού.

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΜΟ Μισέλ Ζαρό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου "τα δεδομένα του 2010

Συνεχίζει τον «πόλεμο» με το ΥΠΕΣ ο Νικ. Κακλαμάνης

Ένα ακόμη επεισόδιο στην αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, έγραψε ο τέως δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.


Με αφορμή την εκδίκαση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου της υπόθεσης των συμβασιούχων του Δημοσίου, η παράταξή του επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας πως "εξελίσσεται στον ηθικό αυτουργό για τη δημιουργία νέας στρατιάς ανέργων".

Ζήτησε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δήμου και νομοθετική ρύθμιση για διετή

Πώς θα επιβάλονται τα πρόστιμα στους εργοδότες από το ΣΕΠΕ

Η σοβαρότητα της παράβασης, ο αριθμός των εργαζόμενων της επιχείρησης, η «ροπή» του εργοδότη στο να υποπίπτει σε παραβάσεις καθώς και ο αριθμός των απασχολούμενων που πλήττονται από την εκάστοτε παράβαση είναι, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, οι βασικές παράμετροι με βάση τις οποίες θα υπολογίζονται τα πρόστιμα που θα επιβάλει από δω και στο εξής το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.


Συγκεκριμένα, τα κριτήρια για τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από τους Κοινωνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και αφορούν παραβάσεις των εργασιακών σχέσεων, είναι:

►Σοβαρότητα της παράβασης

►Αριθμός εργαζομένων της επιχείρησης

►Υποτροπή της επιχείρησης. Η παράμετρος αυτή επηρεάζεται από τον βαθμό συνεργασίας της επιχείρησης. Αρνητικά προσμετράται η μη συμμόρφωση σε προηγούμενες υποδείξεις ή συστάσεις του ΣΕΠΕ, ο βαθμός ευθύνης του εργοδότη, η τυχόν παρεμπόδιση του ελέγχου του Επιθεωρητή, η

ΝΔ: Νέο σήμα, νέα έδρα, νέο portal

Την αρχή μιας νέας εποχής για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί η εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη στα νέα γραφεία του κόμματος, επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου παρουσιάστηκαν η νέα έδρα, το νέο σήμα και το νέο λογότυπο, που αποτελεί τη μετεξέλιξη του πυρσού.


Το νέο σήμα αποτελείται από τον τίτλο του κόμματος "Νέα Δημοκρατία", που αναγράφεται με μπλε και γαλάζια γράμματα και συμπληρώνεται από δύο γραμμές, σε χρώμα πορτοκαλί και πράσινο, για να επισημάνει και την περιβαλλοντική κατεύθυνση που υιοθετεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Το νέο σήμα, με την απλότητα αλλά και με τις αναφορές του στην ιστορία μας και το μέλλον, με εκφράζει και προσωπικά, ίσως γιατί καταφέρνει να ισορροπήσει αυτά τα δύο. Να κρατάει την ανάμνηση από τις καλές στιγμές, αλλά και να τις προβάλλει στο μέλλον" είπε ο πρέοδρος της ΝΔ

Πιστώσεις 357 εκατ. ευρώ για τα μετρό Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Πίστωση ύψους 357.675.000 ευρώ για τη μερική χρηματοδότηση του προγράμματος κατασκευών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εγκρίθηκε από τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.


Όπως έγινε γνωστό για την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης και σταθμών μετεπιβίβασης, εγκρίθηκε πίστωση 163,0 εκατ. ευρώ., ενώ για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό Αθήνας (τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς) εγκρίθηκε πίστωση 41,3 εκατ. ευρώ, για το τμήμα Αιγάλεω Χαϊδάρι (σταθμός μετεπιβίβασης «Χαϊδάρι» και αμαξοστάσιο «Ελαιώνα») εγκρίθηκε πίστωση 75,375 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον για σταθμούς και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στην επέκταση της γραμμής 3 του

Επικίνδυνη όσο το ποτό η νύστα στο τιμόνι

Η νυχτερινή οδήγηση για δύο έως το πολύ τρεις συνεχόμενες ώρες είναι εξίσου επικίνδυνη με το να οδηγεί κανείς μεθυσμένος δείχνει μια νέα ολλανδο-γαλλική επιστημονική έρευνα.


Τα συμπεράσματα της έρευνας των πανεπιστημίων της Ουτρέχτης και του Μπορντό που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό για θέματα ύπνου "Journal of Sleep Research", βασίστηκαν σε πειράματα που έγιναν σε δεκατέσσερις υγιείς οδηγούς 21 - 25 ετών.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι εθελοντές οδηγούσαν βράδυ υπό την εποπτεία επιτηρητή για δύο έως οκτώ ώρες με ταχύτητα 130 χλμ την ώρα στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Όπως έδειξαν τα ευρήματα της έρευνας μετά από το δύο ώρες στο τιμόνι οι οδηγοί έκαναν τα ίδια λάθη με αυτά που θα έκαναν αν η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους ήταν στο 0,05%. Στις τρεις ώρες η απόδοση τους

Από «κόσκινο» οι δικαιούχοι του ΚΟΤ της ΔΕΗ

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα διαβιβάζονται τα στοιχεία όσων έκαναν αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος έτσι ώστε να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων τους και να διαπιστώνεται εάν όντως εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ένταξή τους σε αυτό.


Επρόκειτο για κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη.

Επίσης, όσοι αιτούνται να ενταχθούν στο ΚΟΤ λόγω ανεργίας, τα στοιχεία τους θα διασταυρώνονται με το αρχείο του ΟΑΕΔ.

Το ΚΟΤ έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και προβλέπει έκπτωση 20 - 30 % στο

Εκτός Σένγκεν θέλει την Ελλάδα Γερμανός χριστιανοδημοκράτης

Εκτός Σένγκεν θέλει να «πετάξει» την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, Γκίντερ Κρινγκς, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της.


"Οι Έλληνες πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια να εγκαταλείψουν το χώρο του Σένγκεν σήμερα και όχι αύριο, αφού δεν είναι πρόθυμοι ή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά του", δήλωσε ο Γκίντερ Κρινγκς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post” (Ράινισε Ποστ, 20.01.11). Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορεί να βλέπει απαθής "πως οι Έλληνες καταπατούν τους νομικούς

19χιλ. ευρώ «έπιασε» σε δημοπρασία μια μασέλα του Τσόρτσιλ

Προς 19.000 ευρώ πωλήθηκε χθες μια τεχνητή οδοντοστοιχία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε δημοπρασία του οίκοι Bonhams στο Λονδίνο.


Η αρχική αξίας της οδοντοστοιχίας είχε υπολογιστεί στα 9,5 χιλ. ευρώ και είχε σχεδιαστεί ειδικά για τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος είχε από τότε που ήταν παιδί οδοντικό πρόβλημα και δυσκολίες άρθρωσης.

Ο Τσόρτσιλ δεν αποχωριζόταν ποτέ από πάνω του τα δύο έξτρα ζευγάρια τεχνητής οδοντοστοιχίας που κουβαλούσε σε περίπτωση... ανάγκης. Φήμες μάλιστα λένε ότι είχε απαλλάξει από τις μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τον προσωπικό του οδοντίατρο.

Πρόκειται για τη δεύτερη μασέλα του Βρετανού πρωθυπουργού που δημοπρατείται. Η πρώτη είχε

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βλέπει η Goldman Sachs

Απίθανη θεωρεί την πιθανότητα μιας πλήρους και έγκαιρης αποπληρωμής των κατόχων ελληνικών ομολόγων ο επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Goldman Sachs Group Inc., Andrew Wilson και εκτιμά ότι η χώρα θα προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους.


"Εκτός και εάν έχουμε μία δραματική αλλαγή στη δομή των επιτοκίων, ιδίως για μία χώρα σαν την Ελλάδα, νομίζω πως κάποια μορφή αναδιάρθρωσης αποτελεί ενδεχόμενο υψηλής πιθανότητας για μετά το 2011" δήλωσε ο Wilson στο Bloomberg Television. Η μείωση του κόστους δανεισμού "μπορεί να γίνει μέσω του χρόνου και της δημοσιονομικής λιτότητας - κάτι για το οποίο οι αγορές δεν δείχνουν ιδιαίτερη υπομονή - ή μέσω κάποιας άμεσης παρέμβασης" τόνισε. "Αυτό ακριβώς περιμένουμε : πρόκειται η ΕΚΤ να προσφέρει κάποια λύση ;

" Στο μεταξύ η Γερμανία εξετάζει ένα πλάνο βοήθειας προς την Ελλάδα για τη μείωση του βάρους του χρέους αφήνοντάς την να επαναγοράσει ομόλογα με κεφάλαια από τα 440 δισ. ευρώ του

Τα κριτήρια για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων

Για 4 ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις νέων σχολείων.


Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε σε διαβούλευση κριτήρια για τη συνένωση σχολείων αποτελούν οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης.

Όπως τονίζει το υπουργείο σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών (έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια), ενώ θα εκτιμάται και η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο και θα εκτιμάται η συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες και η διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο. Η διάρκεια της διαδρομής, στις δύσκολες και

Εισβολή από επικίνδυνα ψάρια στο Αιγαίο

Λαγοκέφαλοι - γίγαντες έχουν κατακλύσει το Αιγαίο! Τα επικίνδυνα - τοξικά – ψάρια πρωτοεµφανίστηκαν στη Ρόδο το 2003 και εξαπλώθηκαν γρήγορα, φθάνοντας ακόµη και στο Βόρειο Αιγαίο.


Τον τελευταίο καιρό αλιεύονται λαγοκέφαλοι που φθάνουν ακόµη και τα πέντε κιλά βάρος καιτο ένα µέτρο µήκος. Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξητης ταχύτατης εξάπλωσής τους και της κυριαρχίας τους έναντι άλλων ειδών στις ελληνικές θάλασσες.

Εως πρότινος οι λαγοκέφαλοι που έπιαναν µε τα δίχτυα τους οι ψαράδεςδεν ξεπερνούσαν τα 200 γραµµάρια και είχαν µήκος περίπου 12 εκατοστά. Οµως, µόλις προχθές, στη Λέρο ο ερασιτέχνης ψαράς Νίκος Καστής έπιασε λαγοκέφαλο βάρους 3 κιλών και µήκους 60 εκατοστών και, όπως είπε, «αµέσως το πέταξα γιατί όλοι πλέον γνωρίζουµε ότι το ψάρι αυτό είναι επικίνδυνο και µπορεί να

Ε.Ε.: «Δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους η Ελλάδα»

Απορρίπτει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους, που κυκλοφόρησαν χθες, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους.


Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk επισήμανε ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται να διευρυνθεί το ταμείο. "Η άποψη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προβεί σε αναδιάρθρωση του

Πανελλαδική απεργία γιατρών

Αντιδρούν στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας» οι γιατροί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι σήμερα προχωρούν σε πανελλαδική απεργία.


Οι γιατροί αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε υποβάθμιση τον τομέα της υγείας και σε πλήρη εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο.

Στην Πανιατρική απεργία συμμετέχουν και 15.000 οδοντίατροι σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της Οδοντιατρικής Κοινότητας, από

Αναγκαία η αναγέννηση του δάσους Πρεβέλης

Μαύρη γη άφησε πίσω της η περσινή φωτιά στο φοινικόδασος της Πρέβελης και μια σειρά μέτρων είχε εξαγγελθεί στην περιοχή μετά την καταστροφή με σκοπό να «επουλωθούν» οι πληγές.


Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου έχουν δρομολογηθεί μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα, ειδική περιβαλλοντική μελέτη βιότοπου, σύστημα πυρόσβεσης και μελέτη για τη φύλαξη και τον καθαρισμό του βιότοπου, οι οποίες

Στάση εργασίας για ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Κλειστά τα φαρμακεία

Από τις 8:30-12:30 έχει εξαγγείλει στάση εργασίας η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαραστέκονται στους συμβασιούχους συναδέλφους τους με συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο όπου συζητείται η υπόθεσή τους.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι συνδικαλιστές ζητούν την κατάργηση της 12μηνης σύμβασης εργασίας, καθώς και την απαγόρευση της απασχόλησης και

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Χειρόφρενο τραβούν και σήμερα τα μέσα μεταφοράς καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών.


Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 έως τις 15:30 και στα τρόλεϊ από τις 11 έως τις

Ο καιρός στις 20.01.2011

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν, δίνοντας τις απογευματινές – βραδινές ώρες βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, περιμένουμε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 2 έως 14 στη Δυτική Ελλάδα, από 0 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 στη Νότια Ελλάδα, και από 6 έως 16 - 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι το βράδυ τοπικά σε ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν, περιορσμένη τοπικά ορατότητα και ψύχρα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 - 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν