www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Siemens: Ποιους προτείνουν για παραπομπή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Ευθύνες σε πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens επιρρίπτουν τα μέλη της Εξεταστικής που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Αμιγώς «πράσινο» βλέπουν το σκάνδαλο οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βάζει στο κάδρο και τον ίδιο τον Κ. Σημίτη. Η επεξεργασία των πορισμάτων συνεχίζεται.


Τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η κυβερνητική αντιπολίτευση φέρεται να κάνουν λόγο για πολιτικές ευθύνες, αποφεύγοντας να μιλήσουν για ποινικές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για ανάγκη διερεύνησης και άλλων τυχόν ευθυνών, δηλαδή τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επιρρίπτει ευθύνες:

• Για τον ΟΤΕ στους Τάσο Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Γ.Παπαντωνίου και Νικ.Χριστοδουλάκη από το
ΠΑΣΟΚ και Μιχ.Λιάπη και Γ.Αλογοσκούφη από τη τη Ν.Δ.

• Για τον ΟΣΕ στους Χρ. Βερελή και Μιχ. Λιάπη

• Για το C4I στους Γ. Παπαντωνίου και Γ.Βουλγαράκη, Βυρ.Πολύδωρα, Πρ.Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη από τη Ν.Δ.

Από τη μεριά της, η Ν.Δ. φέρεται να καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρήστο Βερελή και Τάσο Μαντέλη, τον πρώην υφυπουργό Ευαγ. Μαλέσιο, αλλά και τους νυν υπουργούς Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή για τη φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ στο εξωτερικό.

Το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι υπουργοί της Ν.Δ. κλήθηκαν να υλοποιήσουν συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη Ρηγίλλης, οι βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην Εξεταστική εξετάζουν να ζητήσουν να παραπεμφθούν οι παραπάνω σε προκαταρκτική αν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην παραπομπή των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουν ότι τα στελέχη τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς, που κατηγορούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: