www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Φθηνότερες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις

Για φθηνότερες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κάνει λόγο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που προαναγγέλλει νέες μειώσεις στα βασικά τέλη που εφαρμόζουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.


Στους στόχους της για το 2011 η ρυθμιστική Αρχή περιλαμβάνει και νέες μειώσεις στο τέλος τερματισμού όχι μόνο για τις κλήσεις προς κινητά αλλά και για εκείνες προς σταθερά τηλέφωνα. Οπως περιγράφεται στις... προγραμματικές δηλώσεις της ΕΕΤΤ, εντός του τρέχοντος έτους θα αναλυθούν τα δεδομένα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και, βάσει των σχετικών αποφάσεων της Ε.Ε., θα εφαρμοστούν νέες μειώσεις στο τέλος τερματισμού.

Το τέλος τερματισμού είναι η βάση επί της οποίας υπολογίζεται το κόστος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας. Στην πράξη πρόκειται για το ποσό που εισπράττει η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στην οποία καταλήγει (δηλαδή, τερματίζει) μια κλήση, από την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία από το δίκτυο
της οποίας ξεκίνησε το τηλεφώνημα. Το τέλος αυτό μετακυλίεται στον συνδρομητή που πραγματοποιεί την κλήση. Οπως είναι εμφανές, όσο μειώνεται το τέλος τόσο φθηνότερη γίνεται η κλήση. Τα τελευταία χρόνια και με βάση αποφάσεις της ΕΕΤΤ το τέλος για τις κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα έχει μειωθεί δραστικά και από τα 20 ευρωλεπτά που ήταν προ ετών έχει πια υποχωρήσει στο επίπεδο των 5 ευρωλεπτών.

Σημειώνεται πως πρόθεση της Ε.Ε. είναι να περιορίσει δραστικά, ακόμα και να μηδενίσει, τις χρεώσεις περιαγωγής για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας όταν αυτοί κάνουν χρήση της σύνδεσής τους στο εξωτερικό. Για το θέμα αυτό, πάντως, η ΕΕΤΤ αναμένεται να περιμένει τις σχετικές πρωτοβουλίες από τις Βρυξέλλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: