www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζουν τις απεργίες οι φαρμακοποιοί

Τη συνέχιση πανελλαδικά της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.


Στη συνεδρίαση, όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση , που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν, είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά κράτησε πιο σκληρή

Υπεύθυνη για καρκίνους η ασπαρτάμη

Νέα πολεμική στον τομέα των τροφίμων άναψε στη Γαλλία, με αφορμή την επίσκεψη στο Παρίσι του Ιταλού καθηγητή Μοράντο Σοφρίτι που είναι επικεφαλής σειράς ερευνών για τον καρκίνο, στο Ινστιτούτο Ramazzini στην Μπολόνια.


Ο καθηγητής πρόκειται να παρουσιάσει στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Paris- Descartes στο Παρίσι τα συμπεράσματα των ερευνών του για την ασπαρτάμη, τη γλυκαντική ουσία που είναι παρούσα σε 6.000 τρόφιμα, 600 φάρμακα και χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη από 200 εκατομμύρια άτομα.

Τ' αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε αρσενικά ποντίκια είναι ανησυχητικά αφού η ασπαρτάμη αποδείχθηκε υπεύθυνη για καρκίνο του ύπατος και των πνευμόνων.

Η έρευνα του καθηγητή Σοφρίτι προστίθεται στην έρευνα Δανού ερευνητή σε 60.000 εγκύους σύμφωνα με την οποία η καθημερινή λήψη της ασπαρτάμης είτε μέσα από αναψυκτικά ή σε

Μάθετε για τις πολυκυστικές ωοθήκες και αντιμετωπίστε τις

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι η συχνότερη ορμονική πάθηση της σύγχρονης γυναίκας. Υπολογίζεται ότι περίπου μία στις δεκαπέντε Ελληνίδες μεταξύ 20 και 40 ετών έχει το σύνδρομο, ενώ μία στις τρεις γυναίκες εμφανίζει τουλάχιστον ένα από τα ορμονικά συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτό! Είναι σημαντική, λοιπόν, η ενημέρωση τόσο για τα συμπτώματα όσο και για την αντιμετώπισή τους.

Τα νεότερα δεδομένα γύρω από τη μυστηριώδη αυτή πάθηση, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ), έχουν πια οδηγήσει όλο και περισσότερες γυναίκες στην αναζήτηση ιατρικής συμβουλής και καθοδήγησης. Πέρα από τις ανεπιθύμητες αλλαγές που μπορεί να προκαλεί στην εμφάνιση (αυξημένη τριχοφυΐα, αυξημένο βάρος, ακμή), στην ορμονική λειτουργία (καθυστέρηση ή απώλεια περιόδου) και στη γονιμότητα της γυναίκας (δυσκολία επίτευξης εγκυμοσύνης), είναι πλέον

Ξεκινά το πατρινό καρναβάλι

Ξεκινούν το Σάββατο 22 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, με την καθιερωμένη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.


Εκπλήξεις, πυροτεχνήματα, και πολύ μουσική είναι τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν την τελετή έναρξης, μετατρέποντας ταυτόχρονα την πλατεία Γεωργίου σε μια τεράστια πίστα χορού.

Η κεντρική ιδέα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο δήμος, θα εξελιχθεί σε δύο σκηνές, μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».

Η δράση θα ξεκινήσει με τον τελάλη πάνω στο άρμα του να διαλαλεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ερχόμενος από το Δημαρχείο. Όταν θα φτάσει στην πλατεία Γεωργίου, θα σταματήσει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Εκείνη την στιγμή θα σβήσουν τα φώτα και θα ακουστεί ο ήχος από δυο ντραμς, που θα είναι τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου. Το

Καταργείται η σιδηροδρομική γραμμή Πύργου - Καλαμάτας

Για τελευταία φορά θα περάσει το τρένο σήμερα Κυριακή από την γραμμή Πύργου-Καλαμάτας.


Απο την Δευτέρα αναστέλλονται τα δρομολόγια.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής που καλείται να εφαρμόσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υλοποιώντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη διακοπή ζημιογόνων δρομολογίων,

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει για το εάν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ είπε ότι στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του συλλόγου θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Ωστόσο ζήτησε "ριζική αναμόρφωση των διατάξεων Λοβέρδου" διαφορετικά θα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις μέχρι να γίνει νόμος του κράτους και αν χρειαστεί θα προσφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από την πλευρά του χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία εάν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να

Ο καιρός στις 22.01.2011

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ενισχυμένους νότιους ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 8 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς. Μέτριοι

Τέλος το Skype από τον Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απενεργοποίηση του add-on που ενσωματώνεται στον Firefox όταν κάποιος εγκαθιστά το Skype στον υπολογιστή του. Ο λόγος είναι ότι το Skype add-on προκαλεί προβλήματα σε πολλούς χρήστες, οι οποίοι αναφέρουν από επιβράδυνση του browser, έως και συχνά crashes.


Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, η Mozilla κατέγραψε 33.000 crashes που οφείλονται στο add-on. Επίσης, δοκιμές έδειξαν ότι το add-on ευθύνεται για σημαντική δέσμευση πόρων, που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην απόδοση του Firefox.

Η Mozilla προχωρά στο λεγόμενο soft block του add-on. Αυτό σημαίνει ότι το πρόσθετο απενεργοποιείται αυτόματα, ο χρήστης όμως έχει τη δυνατότητα να το επαναφέρει αν θέλει. Το εμπάργκο θα ισχύσει μέχρι οι τεχνικοί του Skype να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις για να μην προκαλεί προβλήματα το add-on.

Tο συγκεκριμένο πρόσθετο ενσωματώνεται στον Firefox κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του Skype, δίχως να έχει επιλογή ο χρήστης για το αν θα εγκατασταθεί ή όχι. Το add-on σκανάρει όλες

Αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Παπούλια

Οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια κατά την επίσκεψη του Αρμενίου προέδρου στην Αθήνα “διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον ειπώθηκαν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

“Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις, που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν,

Προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Αλλαγές στη λειτουργία των εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών, προτείνει η Νέα Δημοκρατία, ύστερα από τις μεταρυθμίσεις στο νόμο περί ευθύνης υπουργών της κυβέρνησης.


Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει:

1. Την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής για τις εξεταστικές επιτροπές που διερευνούν πολιτικές ευθύνες και τις επιτροπές προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε η σύνθεσή τους να αποτελείται από ίσο αριθμό βουλευτών από κάθε κόμμα και το προεδρείο να εκλέγεται από τα μέλη της επιτροπής με μυστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το κόμμα έτσι κατοχυρώνεται άμεσα μέχρι την αναθεώρηση του Συντάγματος η

Λοβέρδος: Φάρμακα από το ΕΣΥ αν συνεχιστεί η απεργία

Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η κυβέρνηση στους φαρμακοποιούς εφόσον οι ίδιοι αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα κατά τις κινητοποιήσεις τους, προειδοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε επίσης ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.

“Υπάρχει μια προσχηματική διαφωνία επί μη υπαρκτού θέματος”, δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι για τον ίδιο αποτελεί “κόκκινη γραμμή” να μην

Από τις 25 Ιανουαρίου οι νέες τιμές στα διόδια της Ολυμπίας Οδού

Από τις 25 Ιανουαρίου θα ισχύουν οι νέες τιμές των διοδίων της Ολυμπίας Οδού.


Όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός η αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων τελών θα ισχύσει για όλους του χρήστες από τα εσάνυχτα της 24ης προς 25ης Ιανουαρίου 2011.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για κάθε ευρώ που εισπράττεται από τα διόδια, θα επενδύονται πέντε στην κατασκευή νέων

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, μετά τη χθεσινή οριστική διακοπή των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση για την υπογραφή της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατηγορεί τη διοίκηση ότι επέδειξε αδιαλλαξία. Σημειώνεται ότι η διοίκηση ζητάει διετές πάγωμα μισθών, συμπεριλαμβανομένης και της

Καταδίκη στην Ελλάδα για τη μεταχείριση μεταναστών

Υπό αίρεση βρίσκεται η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» για την επαναπροώθηση μεταναστών, έπειτα από την καταδικαστική για την Ελλάδα, αλλά και το Βέλγιο, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.


Η υπόθεση αφορούσε σε προσφυγή Αφγανού, ο οποίος είχε μπει στην Ε.Ε. από την Ελλάδα και στη συνέχεια είχε μεταβεί στο Βέλγιο, όπου και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο. Όπως κατήγγειλε, Αθήνα και Βρυξέλλες επεδίωξαν την απέλαση του άνδρα, χωρίς να εξετάσουν ενδελεχώς του λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την πατρίδα του.

Το δικαστήριο έκρινε την Ελλάδα ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, εξαιτίας των

Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το θέμα του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ

Προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν μπορεί ο ΟΠΑΠ να διατηρήσει το μονοπώλιο που έχει να διεξαγάγει μόνο αυτός τυχερά παιχνίδια (Προπό, Λόττο, Πρότο, Κίνο κ.λπ.).


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι βρετανικές εταιρείες Stanley Betinternational, William Hill Organisation και Sporitingbet και ζητάνε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να τους χορηγήσει άδεια για τη διενέργεια στοιχημάτων και τη λειτουργία δικτύου πρακτορείων στην Ελλάδα αντίστοιχων με εκείνων του ΟΠΑΠ.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι η απόφαση αντιβαίνει στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η οποία κατοχυρώνει την ελευθερία εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών, το αποκλειστικό δικαίωμα που

Ανακαλύφθηκε θηλυκός Πτερόσαυρος με το αυγό του

Ένας απολιθωμένος πτερόσαυρος, που ζούσε πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια, μαζί με το καλά διατηρημένο αυγό του, ανακαλύφθηκε στην Κίνα, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες στους παλαιοντολόγους.


Το αυγό υποδεικνύει ότι το αρχαίο αυτό ιπτάμενο ερπετό ήταν θηλυκό, επιτρέποντας στους επιστήμονες να αντιληφθούν τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων του πτερόσαυρου για πρώτη φορά. Μία από αυτές τις διαφορές είναι ότι μόνο τα αρσενικά είχαν στο κεφάλι τους πολύχρωμο λοφίο, προκειμένου με αυτό να προσελκύουν ερωτικά τα θηλυκά.

Ο παλαιοντολόγος – βιολόγος, David Unwin του Πανεπιστημίου του Leicester, που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε στο BBC ότι η ανακάλυψη ήταν εκπληκτική: "Αν κάποιος μου έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι θα κάναμε μια τέτοια ανακάλυψη, θα γελούσα και θα του έλεγα «ναι, καλά. Ίσως σε

Απόσυρση τσιπς καλαμποκιού από τον ΕΦΕΤ

Σε άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του προϊόντος τσιπς καλαμποκιού, με την ονομασία «Amaizin Chilli Cornrolls», προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από ενημέρωσή του, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει ίχνη σόγιας, αλλεργιογόνο συστατικό, το οποίο δεν αναφέρεται στην επισήμανση της συσκευασίας.


Το συγκεκριμένο προϊόν παρήχθη στην Ολλανδία και διακινήθηκε στην Ελλάδα, μέσω της επιχείρησης "ΣΕΒΙΣΕ ΑΕ", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία "Amaizin Chilli Cornrolls" (στα ελληνικά "Τορτίγια Ρολς με Τσίλι ΒΙΟ"), σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας 30195-0331 και ημερομηνία

Aπάτη 5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Στα χέρια του εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη, βρίσκονται τα στοιχεία-φωτιά για τη μεγάλη απάτη προς το ΙΚΑ, με τα συμπληρώματα διατροφής που χορηγούνταν στο Ηράκλειο ακόμα και σε... νεκρούς, από επιτήδειους με πλαστά βιβλιάρια. Η απάτη αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.


Ο διευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου Νίκος Ροκαδάκης πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας και παρέδωσε το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα, την ώρα που η έρευνα

Νεκρά ψάρια ξεβράζει ο ποταμός Ευρώτας

Νεκρά ψάρια ξεβράζονται τις τελευταίες ημέρες στις όχθες του Ευρώτα, εξαιτίας της ρύπανσης των νερών του ποταμού, σύμφωνα με το ψήφισμα διαμαρτυρίας εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης των παρόχθιων χωριών του Δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.


Στο ψήφισμα καταγγέλλουν ότι ο ποταμός Ευρώτας, το Δέλτα του οποίου "αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Νatura, έχει εγκαταλειφθεί και κινδυνεύει από την αδιαφορία των Αρχών και τα οικονομικά συμφέροντα", παρόλο που από τα νερά του ποταμού υδρεύονται οικισμοί και αρδεύεται ένα μεγάλο μέρος της καλλιεργήσιμης έκτασης στη Λακωνία.

"Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες, για άλλη μία φορά, του βιασμού του οικοσυστήματος του Ευρώτα. Εκατοντάδες ψάρια που ασφυκτιούσαν στα μολυσμένα - από τα λύματα ελαιοτριβείων και άλλων ρυπογόνων μονάδων - νερά του ποταμού, έβγαιναν από το νερό προσπαθώντας να επιβιώσουν'' αναφέρεται στο ψήφισμα. Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ζητούν άμεσα την ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να εντοπίσουν τις ρυπογόνες μονάδες και να λάβουν τα μέτρα που

Φινλανδικό «όχι» στην ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

Μετά την Γερμανία και τη Γαλλία εναντιώνεται και η Φινλανδία στην ένταξη της Βουλγαρίας στη συμφωνία του Σένγκεν.


Στην επίσημη ανακοίνωση, το Ελσίνκι παραδέχεται ότι τόσο η Σόφια όσο και το Βουκουρέστι έχουν κάνει πολλή δουλειά, αλλά απομένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν,