www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει για το εάν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ είπε ότι στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του συλλόγου θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Ωστόσο ζήτησε "ριζική αναμόρφωση των διατάξεων Λοβέρδου" διαφορετικά θα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις μέχρι να γίνει νόμος του κράτους και αν χρειαστεί θα προσφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από την πλευρά του χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία εάν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να
πωλήσουν φάρμακα κατά τις κινητοποιήσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε επίσης ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.

“Υπάρχει μια προσχηματική διαφωνία επί μη υπαρκτού θέματος”, δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι για τον ίδιο αποτελεί “κόκκινη γραμμή” να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίγει φαρμακείο παρά μόνο οι πτυχιούχοι και όσοι έχουν άδεια.

Κάλεσε δε τους φαρμακοποιούς να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι "δεν οδηγούν πουθενά" και πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες είναι για επιμέρους θέματα και όχι για βασικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: