www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε η έκτη δόση από το ΔΝΤ

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε τρεις ώρες.

Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης, ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και αποδοκιμάστηκε από τους υπόλοιπους.

Το ποσό που αναλογεί στο ΔΝΤ για

ΥΠΟΙΚ: ΄Ελεγχοι σε πάνω από 3.000 τραπεζικούς λογαριασμούς


Να ανοίξουν πάνω από 3.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ζητήσει οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών το διάστημα 2010-2011, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο της νομιμότητας υψηλών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, εμβασμάτων προς το εξωτερικό, μετοχών και ομολόγων.

Ο κ. Οικονόμου διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι που ζητήθηκαν σε πλέον των 3.000 τραπεζικών λογαριασμών, ανήκουν σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ιατρούς, δικηγόρους,

ΝΔ για απόφαση Χάγης: Καμία υποχώρηση από τις «κόκκινες γραμμές»


Την ανάγκη να διατηρήσει η Ελλάδα τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν διακηρυχθεί και περιλαμβάνουν και το erga omnes, δηλαδή «μια ονομασία έναντι όλων, για κάθε χρήση» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα «μέσα σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας» στην επικοινωνιακή επίθεση του κ. Γκρούεφσκι, αναδεικνύοντας το πραγματικό περιεχόμενο της απόφασης.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης της ΝΔ, ήδη έχουν εκδηλωθεί οι πρώτες προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων να χρησιμοποιήσει την απόφαση αυτή «ως πρώτη ύλη για μια νέα επίθεση προπαγάνδας

Προθεσμία για τη διόρθωση λαθών στο Ε9

Προθεσμία ως τις 22 Δεκεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους για να μπορέσουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων, το γνωστό Ε9.

Με κατ΄ επείγουσα εγκύκλιο δίνονται οδηγίες και διευκρινίσεις για τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φορολογούμενων και επιχειρήσεων ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Ηλεία!

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Ηλείας, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοια φαινόμενα.

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του στην βουνοκορφή του Ερύμανθου και πιο συγκεκριμένα στα όρια της Δ.Ε

Νέα παρέμβαση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Νέο κείμενο θέσεων για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν την Τετάρτη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παραθύρης και Οδυσσέας Βουδούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, οι τρεις βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν την άμεση έναρξη διαδικασιών εκλογής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ με θεσμικό και συντεταγμένο

«Να βρούμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας»

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το όνομα των Σκοπίων πρότεινε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Γ. Καρατζαφέρης, την ώρα ακριβώς που ανακοινώθηκε η απόφαση του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης η οποία πάντως αφορά την ενδιάμεση συμφωνία κι όχι το όνομα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει θέσει εδώ και μέρες το θέμα του δημοψηφίσματος αλλά απορρίφθηκε μετ' επαίνων από το Μαξίμου.

Πρώτον γιατί δεν υπάρχει χρόνος, δεύτερο γιατί η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει επειγόντως την αποφυγή πιστωτικού γεγονότος ή άλλως την επίσημη χρεοκοπία και τρίτον γιατί μια τέτοια κίνηση θα ήταν τραγικό λάθος να προτρέχει η Ελλάδα και να κλείσει ένα θέμα που βρίσκεται σε

Εξώδικο στον Πάγκαλο

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, έκανε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, Κων/νος Λουράντος, λόγω της επίμαχης συνέντευξης του δεύτερου στην εκπομπή «Le monde en marche» του γαλλικού καναλιού France 5, όπου χαρακτήρισε τους Αγανακτισμένους «κομμουνιστές, φασίστες και μ...ς».

Σε αυτή τη συνέντευξη- όπως αναφέρει ο κ. Λουράντος- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τοποθετήθηκε αιχμηρά απέναντι σε όσους ζητούν να μην πληρώσει η χώρα το χρέος της και να εγκαταλείψει την Ε.Ε., χρησιμοποιώντας μάλιστα πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος όλων των πολιτών

Ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ζητεί ο Κ. Χατζηδάκης


Ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρεται πρώτον στην υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού ακόμα και για τα προς ενοικίαση διαμερίσματα και δεύτερον στη βεβαίωση πολεοδομικής νομιμότητας σε κάθε μορφής δικαιοπραξία

Altec: Ενέργειες για έξοδο από την κατηγορία της επιτήρησης


Μια σειρά ενεργειών για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τον περιορισμό των ζημιών, έτσι ώστε να αρθούν οι αιτίες που οδήγησαν την υπαγωγή των μετοχών της Altec στην κατηγορία της Επιτήρησης, έχει θέσει σε εφαρμογή η διοίκηση της Ομίλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών έχουν ήδη γίνει εμφανή με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και τη συρρίκνωση των ζημιογόνων αποτελεσμάτων σε ενοποιημένο και σε εταιρικό επίπεδο, όπως αυτά αποτυπώνονται στις Οικονομικές Καταστάσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Οι ενέργειες, στις οποίες έχει μέχρι στιγμής προβεί η εταιρεία, στην κατεύθυνση της άρσης της

Την Τετάρτη η απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»


Για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία καλύπτεται συνδικαλιστικά από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου

«Δεν είμαι σίγουρος πως θα αποφύγουμε τη χρεωκοπία»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρές πιθανότητες να χρεωκοπήσει εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, επισημαίνοντας πως βασική παράμετρος για τη χώρα είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αποφύγουμε τη χρεωκοπία» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «αν δεν πετύχει τους στόχους της η Ελλάδα, θα έχει διαρκή κίνδυνο χρεωκοπίας» προειδοποίησε και εκτίμησε: «Θα πάρουμε και την επόμενη δόση, το κρίσιμο είναι οι επόμενες».

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, χαρακτήρισε όμως τη νέα κυβέρνηση «συμβολαιογραφική». «Πρόκειται για κυβέρνηση συμβολαιογραφική, με 48

Δεκτή η προσφυγή της FYROM από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Με 14 ψήφους υπέρ και 2 κατά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη ότι η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία ασκώντας βέτο στο αίτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τα διεθνή μέσα. Όπως ανέφερε το Δικαστήριο, η Αθήνα δεν μπορεί να απορρίψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εφόσον η χώρα χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη και επιτρεπτή συνταγματικά ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τη Χάγη, έχει διαπιστωθεί

«Τους έκανα Σπαρτιάτες στα χέρια μου»

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου παιδεραστή στο Ρέθυμνο. Στην απολογία του, ο ίδιος υποστήριξε ότι πράγματι έχει πλησιάσει και ασελγήσει σε ανήλικους μαθητές του, ωστόσο «ήρθαν μαζί μου με τη δική τους συναίνεση», εξήγησε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα οι αρχές υποψιάζονται πως ο προπονητής δρούσε τα τελευταία δέκα χρόνια και τουλάχιστον 80 παιδιά είχαν πέσει στα δίχτυα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», ο 47χρονος, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του κατάφερε να φαντάζει ως θεός στα μάτια τους, ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους.

Τους παρουσίαζε μια ζωή όλο επιτυχία ως αθλητές του μπάσκετ όσο και στην προσωπική του ζωή, λέγοντας τους ότι θα

Ισότητα στις ασφάλειες

Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία καταργείται το φύλο ως κριτήριο τιμολόγησης ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Η απόφαση αυτή επιβάλει ενιαία τιμολόγηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων μεταξύ των δύο φύλων και αναμένεται να οδηγήσει σε αναδιανομή και ενδεχομένως αύξηση των ασφαλίστρων σε κάποιες περιπτώσεις και ανάλογα με τον κλάδο ασφάλισης. Η ευρωπαϊκή

Σύγκρουση της οικογένειας Παπανδρέου με τους δελφίνους και τους επικριτές του Γιώργου!


Βαθιά προσβεβλημένη αλλά και πολιτικά απαξιωμένη αισθάνεται η οικογένεια Παπανδρέου μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και από ορισμένες άκομψες πρωτοβουλίες πρωτοκλασάτων στελεχών. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε αργά χθες το βράδυ οικογενειακό συμβούλιο στο οποίο παρέστησαν -πέραν των μελών της οικογένειας- και δύο - τρείς έμπιστοι, στενοί του συνεργάτες.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και διατυπώθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για το τι ακριβώς θα πρέπει να πράξει από δω και πέρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά διάρκεια την πολύωρης συζήτησης κυριάρχησε η ανάλυση των όσων είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ ο κ. Παπανδρέου εξήγησε και φαίνεται να ξεκαθάρισε ότι «σε αυτή την φάση είναι εξόχως δύσκολο αλλά και επικίνδυνο να διαγραφεί ο υπουργός Ανάπτυξης για την προσβλητική του συμπεριφορά τόσο απέναντι στον ίδιο όσο και σε ολόκληρη την κυβέρνηση και το κίνημα».

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι αναζητήθηκε άλλος τρόπος να δοθεί απάντηση στον υπουργό ο οποίος- όπως επεσήμαναν πολλοί εκ των παρευρισκομένων- έχει 16 δισ. ευρώ στα συρτάρια του από το ΕΣΠΑ και δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως μέχρι σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα ευαίσθητα σημεία στο οποίο θα επικεντρώσουν όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Nέοι φόροι έρχονται στα ακίνητα το 2012


Μέσα στο 2012 εκατομμύρια νοικοκυριά μαζί με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για τα έτη 2011 και 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ συνολικά, για να εξοφλήσουν έως και έξι φόρους για την ακίνητη περιουσία τους, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν:

1) Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου του 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Από το ΕΤΑΚ του 2009 αναμένονται περίπου 150 εκατ. ευρώ.

2) Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Όσοι είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με τα

Σεισμική δόνηση αισθητή στη Μυτιλήνη

Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου 30 χλμ νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, νοτίως του Πλωμαρίου. Η δόνηση

Βάζουν φωτιά στα αυτοκίνητά τους για να εισπράξουν την ασφάλεια!

Με κάθε μέσο επιχειρούν να ξεφορτωθούν τα αυτοκίνητά τους πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα Νέα, πολλοί ιδιοκτήτες μην μπορώντας πλέον να τα συντηρήσουν -και με δεδομένο πως η αξία μεταπώλησής τους έχει πέσει στο ελάχιστο- προσπαθούν είτε μόνοι τους είτε προσλαμβάνοντας επαγγελματίες κλέφτες να τα ξεφορτωθούν για να εισπράξουν το αντίτιμο των ασφαλιστικών τους συμβολαίων.

«Οι περίεργες υποθέσεις ολικής καταστροφής πολυτελών ΙΧ έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Ειδικά από τον Οκτώβριο και ύστερα στην εταιρεία ασχολούμαστε με τουλάχιστον 10

Εισφορές και ακίνητα υποθηκεύει το ΙΚΑ για να εξασφαλίσει τις συντάξεις!

Τα Δώρα Χριστουγέννων των συνταξιούχων του ΙΚΑ εξαρτώνται από την εκταμίευση της 6ης δόσης και οι συντάξεις της επόμενης διετίας από ένα νέο δάνειο-μαμούθ 3 δισ. ευρώ με υποθήκη τα μελλοντικά έσοδα από τις εισφορές.

Οι αποδοχές στο 1,1 εκατ. συνταξιούχους και τους 650.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων στηρίχθηκαν φέτος στο επιπλέον 1 δισ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης (από το 1,4 δισ. που κατέβαλε περισσότερα φέτος το Δημόσιο στα ασφαλιστικά ταμεία). Απόκλιση η οποία καλύφθηκε από τα έκτακτα μέτρα του 2011, όπως την εισφορά στα ακίνητα-ΔΕΗ, τις περικοπές στις συντάξεις, την τρίτη περικοπή στους μισθούς των εν ενεργεία κ.ά.

Με δεδομένο ότι και το 2012:

α) θα συνεχιστεί -για πέμπτη συνεχή χρονιά- η ύφεση (-2,5% έως -2,8%), τα έσοδα του ΙΚΑ αναμένεται να μειωθούν κατά 12% ακόμη (μείον 1,44 δισ. ευρώ).

β) ο κρατικός προϋπολογισμός, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα

Σε τι μας ωφελεί η βιταμίνη C;

Η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ, είναι από τις πιο πολυσυζητημένες και γνωστές βιταμίνες, για τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι από τις ελάχιστες βιταμίνες που έχουν επηρεάσει την ιστορία.


Η έλλειψή της έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Πώς; Με τη μορφή της ασθένειας σκορβούτο, η οποία είναι το αποτέλεσμα έλλειψης βιταμίνης C.

Παρουσιαζόταν πιο συχνά σε ναύτες, που δεν είχαν πρόσβαση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η καθημερινή ποσότητα πρόσληψης βιταμίνης C που συνιστάται είναι 90 mg για τους άνδρες και 75 mg για τις γυναίκες. Για τους καπνιστές χρειάζονται 35 mg περισσότερα.

Τα τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C είναι:

Φρούτα:Αβοκάντο, ακτινίδια, καρπούζι, λεμόνι, μήλο, μούρα, μπανάνα, πεπόνι, πορτοκάλια, ροδάκινο, σταφύλια, φράουλες.

Λαχανικά:Αγγούρι, αγκινάρες, καλαμπόκι, καρότο, κόκκινη πιπεριά, κολοκύθι, κουνουπίδι, κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανός, μπιζέλια, μπρόκολο, ντομάτα, σπανάκι, σπαράγγι. Η πιο γνωστή

Σήμερα αποφασίζουν οι τράπεζες για την τύχη της Ελευθεροτυπίας

Σήμερα θα αποφασίσουν οι τράπεζες για το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας».

Οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» από την περασμένη Πέμπτη προχώρησαν σε 3ήμερη

Νέο σύστημα για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Την κατάργηση του ενιαίου τιμοκαταλόγου για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με το νέο σύστημα το κράτος, αντί να ορίζει το τιμολόγιο, θα αποφασίσει ένα συγκεκριμένο ύψος επιδότησης, σε ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κάθε κατηγορία δικαιούχων του ΚΟΤ. Την επιδότηση αυτή θα εισπράττουν οι προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και ανταγωνιστές), ως αποζημίωση για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές που εντάσσονται στο ΚΟΤ.

Η γνωμοδότηση έχει ήδη σταλεί στο ΥΠΕΚΑ και δεν αποκλείεται η νέα μέθοδος εφαρμογής του ΚΟΤ να ανακοινωθεί μαζί με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου. Η ΔΕΗ, υπενθυμίζεται, έχει ζητήσει αυξήσεις 19% επικαλούμενη την άνοδο του κόστους παραγωγής

Στους δρόμους σήμερα οι τυφλοί

Έξω από τα γραφεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Συνδέσμου Τυφλών στην οδό Βερανζέρου 31 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι τα άτομα με προβλήματα όρασης και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οι τυφλοί διαμαρτύρονται για τη χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών ύψους 25% σε όλους τους εργαζόμενους τυφλούς, καθώς και την αναγνώριση του επαγγέλματος του τηλεφωνητή ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται μισθολογικά και συνταξιοδοτικά.

Επίσης διαμαρτύρονται για την εξαίρεση των προσλήψεων για τους τυφλούς από τον περιορισμό

Οριστικοποιείται ο νέος κανονισμός για τους ανάπηρους

Ολοκληρώνεται ως το τέλος της εβδομάδας ο νέος Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η επιστημονική επιτροπή, προκειμένου να καταλήξει οριστικά στις αναγκαίες προσαρμογές.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τις Ομοσπονδίες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, και τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Ο νέος κανονισμός, καταρτίστηκε από επιτροπή ιατρών υψηλού κύρους, με βάση τις πιο σύγχρονες ιατρικές απόψεις, καθώς αναγνωρίσθηκαν από

Βλαβερά για τον εγκέφαλο τα βίαια βιντεοπαιχνίδια

Κατά καιρούς, τα βιντεοπαιχνίδια και ειδικά αυτά με σκηνές βίας, έχουν μπει στο στόχαστρο ειδικών και μη, για παρενέργειες που μπορεί να έχουν στην ανάπτυξη των νέων τόσο σε σωματικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο και για εθισμό. Σήμερα, επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ένα μέρος των ισχυρισμών αυτών.

Κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας κατά την οποία έγινε προσπάθεια να διαπιστωθούν οι συνέπειες των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών στην εγκεφαλική λειτουργία, με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, παρατηρήθηκαν ορατές διαφορές στην εγκεφαλική λειτουργία μεταξύ νέων ανθρώπων που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια και άλλων που δεν ασχολούνταν με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 22 νέων αντρών, ενώ εκτός των μαγνητικών τομογραφιών, χρησιμοποιήθηκαν και λεκτικά ψυχολογικά τεστ καθώς και ασκήσεις λογικής. Οι συμμετέχοντες

Οι Μάγια ποτέ δεν πρόβλεψαν οτι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2012


Αν ανησυχείτε για το τέλος του κόσμου που υποτίθεται ότι θα έρθει το 2012, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, χαλαρώστε: αργεί ακόμα. Αυτό λένε επιστήμονες ειδικευμένοι στους Μάγια, που θέλουν να διαλύσουν τις φήμες που κυκλοφορούν για επερχόμενη αποκάλυψη τον επόμενο χρόνο.

Το ημερολόγιο των Μάγια σημειώνει το τέλος ενός κύκλου 5.126 ετών γύρω στις 12 Δεκεμβρίου 2012. Σ' αυτό το χρονικό σημείο θα επιστρέψει ο Bolon Yokte, ένας θεός του πολέμου και της δημιουργίας. Ο συγγραφέας Jose Arguelles ονόμασε αυτή την ημερομηνία «το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε» και γέννησε μια στρατιά θεωρητικών που οι υποθέσεις τους για ένα κατακλυσμιαίο γεγονός που θα αφανίσει την ανθρωπότητα, αφθονούν στο διαδίκτυο.

Όμως ειδικοί επιστήμονες λένε ότι αυτή η ημερομηνία, απλώς επισημαίνει το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας άλλης. «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν υπάρχει καμία προφητεία για το

Ο καιρός στις 05.12.2011


Βροχές στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, λίγες βροχές στην δυτική Κρήτη και τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 ως 18 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι και τοπικά