www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ζητεί ο Κ. Χατζηδάκης


Ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρεται πρώτον στην υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού ακόμα και για τα προς ενοικίαση διαμερίσματα και δεύτερον στη βεβαίωση πολεοδομικής νομιμότητας σε κάθε μορφής δικαιοπραξία
που σχετίζεται με την έκδοσή της.

Αυτά τα μέτρα προστίθενται στον φόρο ακίνητης περιουσίας και την έκτακτη εισφορά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.


 Για το λόγο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης ζητεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος:

α) Να εξετάσει τη δυνατότητα περαιτέρω χρονικής παράτασης στην εφαρμογή της υποχρεωτικής έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού για τα προς μίσθωση διαμερίσματα και

β) Να μελετήσει την αντικατάσταση της βεβαίωσης για την πολεοδομική νομιμότητα από υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, και όχι αναγκαστικά από πολιτικό μηχανικό, έτσι ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση στους πολίτες που, ούτως ή άλλως, έχουν μπει στη διαδικασία δήλωσης αυθαιρέτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: