www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Να βρούμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας»

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το όνομα των Σκοπίων πρότεινε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Γ. Καρατζαφέρης, την ώρα ακριβώς που ανακοινώθηκε η απόφαση του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης η οποία πάντως αφορά την ενδιάμεση συμφωνία κι όχι το όνομα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει θέσει εδώ και μέρες το θέμα του δημοψηφίσματος αλλά απορρίφθηκε μετ' επαίνων από το Μαξίμου.

Πρώτον γιατί δεν υπάρχει χρόνος, δεύτερο γιατί η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει επειγόντως την αποφυγή πιστωτικού γεγονότος ή άλλως την επίσημη χρεοκοπία και τρίτον γιατί μια τέτοια κίνηση θα ήταν τραγικό λάθος να προτρέχει η Ελλάδα και να κλείσει ένα θέμα που βρίσκεται σε
διαπραγμάτευση.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον real fm, επέρριψε ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα για το Σκοπιανό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε μια ήττα που οφείλεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» και τόνισε ότι για το θέμα της ονομασίας θα πρέπει «να βρούμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας».

Παράλληλα, τάχθηκε ενάντια σε σύνθετη ονομασία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι αν υπάρχει όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, δεν μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την απουσία του από το πρόγραμμα των συναντήσεων του Αμερικάνου Αντιπρόεδρου, Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, είπε ότι «δεν είμαι στο πελατολόγιο» και πρόσθεσε: «Φρόντισα να βγάλω εαυτόν έξω από το πελατολόγιο. Εγώ δεν πηγαίνω και δεν ήθελα να πάω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: