www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πώς τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς

Την ικανότητα να προβλέπουν σεισμούς έχουν, σύμφωνα με αμερικανούς και βρετανούς επιστήμονες τα ζώα, τα οποία είναι σε θέση να διαισθάνονται τις χημικές μεταβολές που πραγματοποιούνται στα υπόγεια ύδατα λίγο πριν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ειδικοί από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας άρχισαν να ερευνούν την επίδραση των χημικών μεταβολών των υπογείων υδάτων στα ζώα, όταν το 2009 και λίγες μόλις μέρες πριν από τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην περιοχή Λ’Άκουιλα, στην Ιταλία, παρατήρησαν ότι μια αποικία φρύνων προχώρησε στην εγκατάλειψη της λίμνης στην οποία κατοικούσε.

Εξετάζοντας τα ανεξήγητα

Όπως εξηγούν οι ερευνητές με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «International Journal of Environmental Research and Public Health», η συγκεκριμένη συμπεριφορά θα μπορούσε να σηματοδοτεί την πρόβλεψη της επερχόμενης σεισμικής δόνησης.

Περιγράφουν ακόμα, έναν μηχανισμό που λαμβάνει χώρα πριν τον σεισμό. Σύμφωνα με αυτόν, από

Γονιδιακή θεραπεία προλαμβάνει το AIDS


Αμερικανοί ερευνητές επέτυχαν να προλάβουν τη μόλυνση ποντικών με τον ιό HIV του AIDS χρησιμοποιώντας γονιδιακή θεραπεία. Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature» ότι μια και μόνο έγχυση γονιδίων που κωδικοποιούν για την παραγωγή αντισωμάτων τα οποία εξουδετερώνουν τον HIV, ήταν αρκετή για να προστατεύσει τα ποντίκια από τον ιό και να δείξει το σήμα του… απαγορευτικού στο AIDS.

Ιικό όχημα μεταφοράς


Συγκεκριμένα οι ειδικοί με επικεφαλής τον ιολόγο Ντέιβιντ Μπάλτιμορ χρησιμοποίησαν έναν γενετικώς τροποποιημένο αδενοϊό ως «όχημα μεταφοράς» γονιδίων τα οποία κωδικοποιούν για την παραγωγή ισχυρών αντισωμάτων ενάντια στον HIV. Στη συνέχεια ο τροποποιημένος αδενοϊός «μόλυνε» τους μυς των κάτω άκρων ποντικών και το γενετικό υλικό που «κουβαλούσε» προγραμμάτισε τα μυϊκά κύτταρα ώστε να παραγάγουν τα αντισώματα τα οποία εκλύθηκαν στην

Σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη ο Γ. Σουφλιάς

Σε μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη σήμερα το πρωί στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς.

Δότρια του οργάνου είναι η αδελφή του. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και έγινε απο τον διευθυντή - συντονιστή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του νοσοκομείου Γεώργιο Ζαββό μαζί με τον

Τη συνδρομή των δήμων για το τέλος ακινήτων ζητεί ο ΥΠΟΙΚ


Τη βοήθεια των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκσης για την αποτελεσματική εφαρμογή των ρυθμίσεων για το ειδικό τέλος ακινήτων ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των Δήμων στην προσπάθεια να συμπληρωθούν και να διορθωθούν τα αρχεία της ΔΕΗ, τα οποία κατά τον τρόπο αυτό θα καταστούν κοινά αρχεία της ΔΕΗ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΓΓΠΣ, προκειμένου να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις ως προς το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, την παλαιότητα και τα άλλα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου.

Κάλεσε παράλληλα τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθήσουν ώστε να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες πως «κανένα νοικοκυριό που έχει πραγματική αδυναμία, δεν θα βρεθεί

Ένας «κατάσκοπος» στα κινητά καταγράφει κάθε δραστηριότητά μας


Ο ερευνητής ασφαλείας Trevor Eckhart ανακάλυψε μία καλά κρυμμένη εφαρμογή σε smartphone, η οποία καταγράφει κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιεί ο χρήστης. Το λογισμικό ονομάζεται Carrier IQ και βρίσκεται εγκατεστημένο στις συσκευές δίχως τη γνώση ή τη συγκατάθεση του χρήστη.

Μπορεί να βρεθεί σε συσκευές (τόσο smartphone, όσο και κανονικά κινητά) Android, BlackBerry και Nokia. Ο ερευνητής μάλιστα δημοσιοποίησε σχετικό βίντεο στο youtube, το οποίο και ακολουθεί, όπου και αποδεικνύει την ύπαρξη του λογισμικού στην συσκευή HTC EVO 3D. Τα κουμπιά που πατάμε, γραπτά μηνύματα, αναζητήσεις στο διαδίκτυο ακόμη και από ασφαλείς συνδέσεις, καταγράφονται από το λογισμικό.

Ο Trevor Eckhart, αποκαλεί το πρόγραμμα αυτό «rootkit», δηλαδή κακόβουλο λογισμικό που λειτουργεί χωρίς ο ιδιοκτήτης μίας συσκευής να το γνωρίζει, δίνοντας πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Το Carrier IQ αφού καταγράψει όλα αυτά τα δεδομένα, στην συνέχεια τα αποστέλλει μυστικά στους σέρβερ της εταιρείας που το κατασκευάζει. Σύμφωνα με δηλώσεις της τελευταίας σε τεχνολογικό

Εύκολος στόχος των χάκερ οι υπολογιστές με μη ενημερωμένες εκδόσεις Java


Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνουν οι επιθέσεις που εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στην Java της Oracle σύμφωνα με αναφορά της Microsoft. Συνολικά, το λογισμικό προστασίας της Microsoft, έχει αποτρέψει 27 εκατομμύρια επιθέσεις από τα μέσα του 2010 μέχρι και τα μέσα του 2011!

Πέραν όμως του εντυπωσιακού αριθμού των επιθέσεων, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι για τα περισσότερα κενά ασφαλείας, έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι διορθώσεις που τα έκλειναν.

Απλούστατα, οι χρήστες δεν προχώρησαν στην αναβάθμιση του λογισμικού τους με αποτέλεσμα τα κενά ασφαλείας να παραμείνουν.

Μάλιστα, η πιο συνηθισμένη επίθεση που σημειώθηκε το πρώτο μισό του 2011, με πάνω από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα, αφορούσε σε ένα bug που ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2010 και

Επίθεση Γ. Μιχελάκη στον Δ. Ρέππα


Την αντίδραση του Γ. Μιχελάκη προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία η ηγεσία του υπουργείου χαρακτήριζε «φανασιώσεις» της ΝΔ τις καταγγελίες περί κομματικών μεθοδεύσεων κατά την εφαρμογή της εφεδρείας.

«Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι.

Σε κάθε περίπτωση κάνει τεράστιο λάθος ο κ. Ρέππας, εάν νομίζει πως μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε οποιουσδήποτε άλλους», αντιτείνει ο κ. Μιχελάκης.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ αφού παραβίασε τους νόμους που ψήφισε έκανε παράνομες προσλήψεις, οι οποίες όπως είπε, «είναι μια από τις αιτίες για τα πρόσθετα επώδυνα μέτρα και τις απολύσεις που μόνοι τους αποφάσισαν, μόνοι τους ψήφισαν και μόνοι τους εκτελούν με το μανδύα

Την Παρασκευή η ορκωμοσία του Π. Καψή

Την Παρασκευή στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ενώπιον του Προέδρου της

Κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη «βλέπει» το ΔΝΤ


Αυξανόμενους κινδύνους για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης «βλέπει» το ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις δήλωσε συγκεκριμένα πως είναι πιθανόν το Ταμείο να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον Ιανουάριο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012, λόγω της «επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας» στην Ευρώπη και αλλού.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείσει πόρους στο ΔΝΤ με σκοπό αυτό με τη σειρά του να δανείζει κράτη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό νομικά, πρόσθεσε όμως ότι προς το παρόν δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς τι περιμένει το ΔΝΤ από την Ευρώπη ως τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 8 και τις 9

ΣτΕ: Δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων


Οι κενές οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων δεν μπορούν να καταργηθούν έκρινε το υπηρεσιακό συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Μαίρης Σάρπ.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015) προκύπτει ότι στις καταργούμενες κενές οργανικές θέσεις δεν περιλαμβάνονται «οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων».

Επισημαίνουν επίσης ότι από το πλέγμα διατάξεων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου (Ν. 4024/2011), αλλά και από τη γραμματική διατύπωση του νόμου προκύπτει ότι στις καταργούμενες οργανικές

Αποφάσεις Αντ. Σαμαρά για το εσωτερικό της ΝΔ


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:


- Ο κ. Γιώργος Μουρούτης ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου σε αντικατάσταση της κας Βασιλικής Τζότζολα και του κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου.

- Ο κ. Αντώνης Οικονόμου ως αναπληρωτής γραμματέας στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.

- Ο κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος ως αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Αμυνας.

- Ο κ. Δημήτρης Τσάμης ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

- Ο κ. Δημήτρης Πτωχός ως γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας.

- Ο κ. Αρης Τσορώνης ως αναπληρωτής γραμματέας στη Γραμματεία Εθελοντισμού και Μη

Πλήρης απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα


Τη κατάθεση, την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, του νομοσχεδίου για το θαλάσσιο τουρισμό, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ενώ η Ελλάδα αποτελεί, μέχρι σήμερα, τον πιο δημοφιλή προορισμό για όλους τους τουρίστες του κόσμου μέσα από τα κρουαζιερόπλοια, δυστυχώς δεν έχουμε σχεδόν καθόλου αφίξεις στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χάνουμε χρήματα και συνάλλαγμα αλλά και να διώχνουμε τουρίστες, εξαιτίας διατάξεων που εμποδίζουν ουσιαστικά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι, με την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, θα δημιουργηθούν υποδομές στα λιμάνια και την ξηρά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, προκειμένου, όπως ανέφερε, η χώρα μας να εισπράξει αυτό που θέλει, δηλαδή ανάπτυξη του τουρισμού, περισσότερους επιβάτες και τουρίστες, αλλά και δουλειές για τους εστιάτορες, του ξενοδόχους και τους εμπόρους.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη τουριστική πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και με τη σύγχρονη

Παράταση για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις


Την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων παρελθόντων ετών έως τις 30 Δεκεμβρίου καθώς και της προθεσμίας υπαγωγής στην περαίωση ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έκανε γνωστό πως από τη Δευτέρα 5

Προς επιτάχυνση του νομοθετικού έργου


Την κατάργηση της δεύτερης ανάγνωσης των νομοσχεδίων, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του νομοθετικού έργου, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει η κυβερνητική επιτροπή στον πρόεδρο της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους, μετά την συνεδρίαση της επιτροπής, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε πως η διαπραγμάτευση

Χορηγούσαν παράνομα διπλώματα οδήγησης


Στο φως ήρθε υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης σε 86 τουλάχιστον υποψηφίους στη Θεσαλονίκη, που είτε δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις είτε συμμετείχαν και απορρίφθηκαν.


Ειδικότερα, η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος προχώρησε σε αιφνίδιο έλεγχο φακέλου υποψηφίου στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετά από ανώνυμη καταγγελία για χορήγηση διπλώματος χωρίς ο να έχει πετύχει στις εξετάσεις.

Ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, από τη διασταύρωση των στοιχείων με το αντίστοιχο αρχείο των εξετάσεων, προέκυψε ότι ουδέποτε είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση.

Με βάση τα ευρήματα αυτά, οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν παντελώς

Αντίθετος στην εργασιακή εφεδρεία ο πρόεδρος του ΔΣΑ


Κοινωνικά άδικο κρίνει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος, «η ολοκλήρωση του πρώτου κύματος του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας εισάγει πλέον και σε πρακτικό επίπεδο τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία, όπως ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ομολογούν, προέκυψε ως αποτέλεσμα εκβιαστικών διλημμάτων εκ μέρους της τρόικας υπό την απειλή μη εκταμίευσης της περιβόητης έκτης δόσης».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ εκτιμά ότι παρά «τις μεγαλόπνοες εξαγγελίες των εμπνευστών του», ο θεσμός δεν αναμένεται «να αποφέρει σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών πέραν των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό αναμφισβήτητα δυσανάλογο τόσο των πραγματικών αναγκών της εθνικής οικονομίας όσο και της κοινωνικής αναστάτωσης που θα επιφέρει η εφαρμογή του».

«Οι χρόνιες παθογένειες του τομέα της δημόσιας

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Α. Γεροντόπουλος

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της NET, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Γεροντόπουλος, ανακοίνωσε ότι παραιτείται των καθηκόντων του δηλώντας ότι ήρθε πλέον ο καιρός να θέσει υποψήφιότητα για βουλευτής.

Ο κ. Γεροντόπουλος πάντως ανακοίνωσε απροειδοποίητα και με δική του πρωτοβουλία στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομή του ραδιοφώνου της ΝΕΤ- καθότι είθισται οι πολιτικοί να μην ανακοινώνουν απευθείας στα Μέσα τέτοιου είδους

Αμφισβητούν τον Παπανδρέου με επιστολή τους έξι «βενιζελικοί» βουλευτές

Άμεσα, και προφανώς πριν τις εθνικές εκλογές, να ξεκινήσει μία συντεταγμένη και καταστατικά κατοχυρωμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σε ιδέες και σε πρόσωπα, ζητούν με κείμενό τους 6 βουλευτές οι οποίοι θεωρούνται του «κλίματος Βενιζέλου».

Πρόκειται για τους Κώστα Καρτάλη, Παναγιώτη Ρήγα, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Καρύδη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, οι οποίοι μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «δημοκρατία έχει ανάγκη από ισχυρά κόμματα. Ιδίως σε περιόδους κρίσης» Σημειώνεται ότι και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει να δρομολογηθούν οι αλλαγές με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου «οπωσδήποτε πριν τις εκλογές».

Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής των «6»:

10+1 ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ για το ΠΑΣΟΚ των ΝΕΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ και των ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ

Άρθρο - Παρέμβαση των Κώστα Καρτάλη, Παναγιώτη Ρήγα, Σοφίας Γιαννακά, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Καρύδη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

1. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα προοδευτικό αλλά και πολυσυλλεκτικό. Όμως τα δύο τελευταία χρόνια υπέπεσε σε ένα διπλό λάθος: προσάρμοσε το πολιτικό του πρόγραμμα στο μνημόνιο (αντί δηλαδή

Αντίθετοι οι δικαστικοί υπάλληλοι στην παράταση του ωραρίου

Την πλήρη αντίθεσή της στην παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων επαναλαμβάνει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) με σημερινή ανακοίνωσή της, ενώ θεωρεί «απαράδεκτο την ώρα που πετσοκόβονται οι αποδοχές μας και στενάζουν τα δικαστήρια από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και ουσιαστικής μηχανοργάνωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης να επαναφέρει το θέμα επιμήκυνσης του ωραρίου των ακροατηρίων».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός να δρομολογούνται, θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μας και να

SKAG: Ενημέρωση προς το καταναλωτικό κοινό

Στις 29.11.2011 ανακοινώθηκε σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ότι επιχειρηματίας, ο οποίος εκμεταλλεύεται χαρτοβιομηχανία παραγωγής σχολικών τετραδίων στο Κρυονέρι Αττικής, συνελήφθη για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Οι ανακοινώσεις αυτές δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την εταιρεία «Θ. Κ.. ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ» και ούτε βέβαι συνελήφθη οιοσδήποτε υπεύθυνοςτης εταιρείας για οιαδήποτε αιτία και μάλιστα για χρέη προς το Δημόσιο.
Για τις ως άνω ανακοινώσεις η

ΕΦΕΤ :Ανάκληση χυμού ΟΛΥΜΠΟΣ


Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση φυσικού χυμού στον οποίο διαπιστώθηκε η ανάπτυξη μυκήτων στο στόμιο της πλαστικής φιάλης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΟΛΥΜΠΟΣ 100% Ελληνικός Φυσικός Χυμός, μήλο, πορτοκάλι, καρότο», σε συσκευασία των 500ml, με ημερομηνία λήξης 15/12/11.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ», η οποία εδρεύει στο 16ο χλμ Ε.Ο.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κονσέρβας ψαριού


Την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την αγορά κονσέρβας ψαριού σε λάδι, προέλευσης Λιθουανίαας, στην οποία ανιχνεύτηκε η χημική ένωση βενζοπυρένιο, σε συγκέντρωση υψηλότερη των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων, ζήτησε ο ΕΦΕΤ.


Πρόκειται για κονσέρβα ψαριού, με

Γ. Καρατζαφέρης: «Όχι» στην υπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων


Την αντίθεσή του στην «υπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της ΕΡΤ.


Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «ποδηγέτηση» όσον αφορά στην ελεύθερη επικοινωνία και «μέγα λάθος για τη λειτουργία της ΕΡΤ». «Ο δημοσιογράφος δεν έχει ωράριο. Ο δημοσιογράφος είναι παρών και στις 5 το πρωί που θα σκάσει μια βόμβα, και

Απορρίπτει τα περί «κομματικών μεθοδεύσεων» στην εφεδρεία ο Μ. Βορίδης


Τις καταγγελίες της ΝΔ περί κομματικών μεθοδεύσεων στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας  απέρριψε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Στη δική μου αντίληψη δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο. Τελεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι το έργο που έχει να εκτελέσει ο ίδιος ως υπουργός της κυβέρνησης δεν είναι να αναθεωρήσει, όπως είπε, το σύνολο

Για ασέλγεια ανηλίκων κατηγορείται καθηγητής γυμνασίου


Για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, έναντι χρηματικής αμοιβής, κατηγορείται 52χρονος καθηγητής γυμνασίου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Χαλάνδρι, όταν ο καθηγητής συνελήφθη μαζί με 17χρονο μαθητή, επειδή σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του ανήλικου ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 3,6 γραμμαρίων.

Στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν, ο 17χρονος κατέθεσε ότι λίγο πριν είχαν μεταβεί στην οικία του

Να κατατεθεί στη Βουλή η πρώτη δανειακή σύμβαση ζητεί ο Σ.Βαλυράκης


Την άμεση κατάθεση στη Βουλή της πρώτης δανειακής σύμβασης, την οποία είχε υπογράψει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Σημειώνοντας ότι έχουν περάσει 18 μήνες και ακόμα το οριστικό κείμενο δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, ο κ. Βαλυράκης επικαλείται πρόσφατη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με την οποία θα καταβληθεί στο δικηγορικό γραφείο «Cleary Gottlieb Steen & Hamilton» δαπάνη ύψους έξι εκατ. ευρώ, για την νομική υποστήριξη των αποφάσεων της 21/07/2011, εφόσον το έργο έχει ολοκληρωθεί

Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών

Μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των

Συνελήφθησαν μέλη διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών


Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί υπήκοοι Μαυροβουνίου, μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το 2005, ναύλωνε πλοία για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση σύλληψής τους έγινε την Τρίτη το απόγευμα στη Βούλα, μετά από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο παραγγελίας για προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα, επίσης υπήκοοι Μαυροβουνίου, που φέρονται ως

Olympic Air: Νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Τίρανα


Η Olympic Air ενισχύει περαιτέρω την αεροπορική σύνδεση της Βορείου Ελλάδος με τις Βαλκανικές πρωτεύουσες, εντάσσοντας την πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα, στους προορισμούς των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Οι πτήσεις ξεκινούν αύριο 2 Δεκεμβρίου 2011 με ειδική τελετή στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το δρομολόγιο που συνδέει τις δυο

΄Αμεση διόρθωση του χάρτη της ευρωζώνης από τον οποίο είχε παραλειφθεί το Καστελόριζο


Τη διόρθωση του χάρτη της Ευρωζώνης, από τον οποίο είχε παραλειφθεί το Καστελόριζο, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν έπειτα από σχετική επιστολή της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ε.Ε..

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από χθεσινή επιστολή της κ. Δαμανάκη προς την Γενική Διεύθυνση «Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις» (ECFIN) της Ε.Ε., με την οποία ζητούσε την αποκατάσταση του χάρτη που είχε εκδοθεί από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, παραλείποντας το Καστελόριζο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις έδωσε οδηγίες ώστε η παράληψη αυτή να διορθωθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, ενώ

Αλέκα Παπαρήγα: Ο λαός ξέρει πλέον με ποιους έχει να κάνει


«Ο λαός ξέρει σήμερα τα πάντα, με ποιους έχει να κάνει και μέσα έξω από την Ελλάδα. Επομένως, είναι δική του η ευθύνη, αποκλειστική. Να αντέξει, να μη φοβάται, να αντεπιτεθεί», τόνισε από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Γιατί τα επόμενα χρόνια αν δεν αντέξει ο λαός θα ζήσει μεγάλη

Γιώργος Προβόπουλος: Τα δισ. έφευγαν έξω σαν… χαλάζι


Αποκάλυψη-βόμβα έκανε χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μόνον το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2011 διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό περίπου 13-14 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

«Πρόκειται για δύο πάρα πολύ κακούς μήνες λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και των εκκρεμοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Μάλιστα ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε αυτό το δίμηνο «το χειρότερο από το ξεκίνημα της κρίσης

Bild: Η «Merkozy» θα σώσει την Ευρώπη;

Την ώρα που τα σενάρια περί Ευρώπης δύο ταχητήτων πληθαίνουν, η γερμανική εφημερίδα Bild, με μία ιδιαιτέρα χιουμοριστική φωτογραφία διερωτάται εάν η «Merkozy» είναι ο μόνος «ηγέτης» που μπορεί να βγάλει την ευρωζώνη από την κρίση.

Το δημοσίευμα ξεκινάει επικαλούμενο τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντιγκ:

«Οι MERKOZY είναι χωρίς αμφιβολία ο ισχυρότερος κινητήρας που θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση. Ένας ισχυρός κινητήρας βέβαια δεν εξασφαλίζει από μόνος του ότι το αεροπλάνο πετά προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά θα πρέπει να κάτσει στο πιλοτήριο ένας πιλότος που θα ξέρει τι είναι προς το συμφέρον και των 27

Θόδωρος Πάγκαλος: «Θα γράψω βιβλίο για το ποιοι τα φάγανε και πώς»

«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές» διευκρίνισε σήμερα το πρωί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ευτυχής που συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και σημείωσε ότι δεν έχει κάνει ρουσφέτια και γνωστοποίησε πως σκοπεύει να γράψει βιβλίο για το ποιοι τα φάγανε και πως.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε υπέρ της άποψης να παράγεται πλούτος και να διανέμεται δίκαια, αλλά όπως είπε «όταν παράγουμε χρέη, διανέμονται χρέη και διανέμονται πάντα άδικα».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να διαμορφώσει την πολιτική του φυσιογνωμία και για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι τη θητεία του σημάδεψαν σημαντικές πράξεις, αποτελέσματα και μεταρρυθμίσεις, και υπογράμμισε ότι και μόνο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκιο κοντά στο 5%, ήταν από μόνο του τεράστια επιτυχία.

Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ, είπε ότι έχει ενδοιασμούς για τις εισπράξεις τελών μέσω ΕΡΤ.

Επίσης, ζήτησε να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο το πόθεν έσχες των ανώτατων κρατικών

Απλήρωτοι παραμένουν οι ωρομίσθιοι καθηγητές των δημοσίων ΙΕΚ

Απλήρωτοι παραμένουν οι περισσότεροι ωρομίσθιοι καθηγητές των δημοσίων ΙΕΚ, όπως αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, και μάλιστα παρότι. έχει εγκριθεί το κονδύλι για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους στον προϋπολογισμό του 2011.

Ο κ. Κουράκης επισημαίνει την άμεση ανάγκη να ενταχθεί στον φετινό

Σήμερα το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΓΑ

Σε 812.470 συνταξιούχους του ΟΓΑ θα καταβληθούν σήμερα το δώρο των Χριστουγέννων και η σύνταξη του Δεκεμβρίου, με πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης προειδοποιεί με αποχώρηση αν ...

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απείλησε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση συμφωνίας για το όνομα της FYROM με παράγωγο του όρου «Μακεδονία», ενόψει και της επίσκεψης του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν στην Αθήνα.

«Θα προτείνω δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9» και

Γ. Παναγόπουλος: H απεργία έχει πολιτικό περιεχόμενο

Πολιτικό περιεχόμενο έχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, η σημερινή γενική απεργία.

«Αλλάζει η κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αλλάζει πολιτική. Εμείς θα εκφράζουμε με αγωνιστικές προσπάθειες και δεν αρκεί μόνον η καταγγελία ή η απεργία. Όπου βρεθεί έστω και στοιχειωδώς ένα σημείο για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, αλλά θα σας πω το εξής: ουδείς μας έχει καλέσει – ενώ το

Δελτίο απεργιών


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας κατά των μέτρων που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012.

Μετά τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία προς τη Βουλή. Στο Πεδίον του Αρεως η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Λόγω των συγκεντρώσεων είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, καθώς και οι οδοί Πατησίων και Αλεξάνδρας. Από τις 10 το πρωί έχουν κλείσει και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Οι δύο αυτοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και οι

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, που θα καλύπτουν δημοσιογραφικά τις

Νέες αντιδράσεις για δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου


Eντονες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αυτή τη φορά σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό. Για θλιβερό κατάντημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης και για «αισχρές δηλώσεις» ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Π. Μεντρέκας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Le Monde en Marche του καναλιού France 5, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη φράση του «μαζί τα φάγαμε»: «Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε". Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό», ανέφερε για να συμπληρώσει: «Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε».

«Είναι ξεκάθαρο», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Καταρχήν γιατί είναι πιο ψηλά αλλά και γιατί είναι πιο έξυπνοι και βέβαια έχουν ωφεληθεί από το σύστημα».

Κληθείς από το δημοσιογράφο του France 5 να απαντήσει σε όσους ζητούν μην πληρώσει η χώρα το χρέος της και να εγκαταλείψει την Ε.Ε., ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το βράδυ του Σαββάτου για αγώνα δρόμου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ το βράδυ του Σαββάτου 3/12 σε οδούς και λεωφόρους του κέντρου της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου Energizer Night Run(19.00).

Συγκεκριμένα θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην Πλατεία Συντάγματος, στη Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος και τις καθέτους της, στη Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της, στη Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βούρβαχη και Δ. Αρεοπαγίτου και στα

Δέσμευση Παπαδήμου για εφαρμογή των συμφωνηθέντων


Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και να επιτύχει τους στόχους του οικονομικού προγράμματος, υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε επιστολή του προς τους διεθνείς δανειστές της χώρας.

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και έχει συνειδητοποιήσει ότι η οικονομία της χρειάζεται δραστικές μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Πρωθυπουργός στην επιστολή που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Τρίτη και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες.

Η ΕΕ είχε ζητήσει εγγυήσεις από τον κ. Παπαδήμο και ανάλογες δεσμεύσεις από τους ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, προκειμένου να

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα τουρκική κορβέτα


Στα χωρικά μας ύδατα, μεταξύ Εύβοιας και Ανδρου, εισήλθε την Τετάρτη το βράδυ η τουρκική κορβέτα BEYKOZ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.


Το τουρκικό πλοίο, που είχε βγει το Αιγαίο από το λιμάνι της Σμύρνης, κινήθηκε μεταξύ Κέας - Κύθνου,

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο στα δημόσια ΜΜΕ


Kλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ,  ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί) με αίτημα την κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου και την υπογραφή ΣΣΕ.

Τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν να κηρύξουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τις 06.00 της Παρασκευής

Ανακαλούνται φωτοσωλήνες από την Carrefour


Στην ανάκληση φωτοσωλήνων, για λόγους ασφαλείας, προχώρησε η Carrefour Μαρινόπουλος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα με τις εμπορικές ονομασίες: ΦΩΤΟΣΩΛΗΝΑΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ 10 ΚΑΙ 20 ΜΕΤΡΑ 8 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ CARREFOUR, ΦΩΤΟΣΩΛΗΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ 10 ΚΑΙ 20 ΜΕΤΡΑ 8 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ CARREFOUR, ΦΩΤΟΣΩΛΗΝΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 10 ΜΕΤΡΑ 8 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ CARREFOUR που διακινούνται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «Καρφούρ Μαρινόπουλος Α.Ε.», με

Ο Παντελής Καψής νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος


Καθήκοντα υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής, με απόφαση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Επιπλέον, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού ορίστηκε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου

΄Ολι Ρεν: Ή βαθύτερη ενοποίηση ή σταδιακή διάλυση της ευρωζώνης


Την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη είτε θα μετατραπεί σε μια πιο στενή οικονομική ένωση ή σταδιακά θα διαλυθεί, έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, μιλώντας την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η οικονομική και νομισματική ένωση ή θα πρέπει να προχωρήσει προς την ολοκλήρωσή της μέσω μιας πολύ βαθύτερης ενοποίησης ή θα πρέπει να αποδεχτούμε τη σταδιακή διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος που λειτουργεί εδώ και πάνω από μισό αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ δήλωσε χθες ότι η κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη έχει καταστεί πλέον συστημική και γι' αυτό απαιτούνται και ανάλογες λύσεις.

«Το πρόβλημα έχει γίνει συστημικό. Παρακολουθούμε μια κρίση εμπιστοσύνης σε πλήρη ανάπτυξη», ανέφερε, μιλώντας σε συνέδριο πρέσβεων της ΕΕ. «Πολλοί ίσως να κατηγορήσουν τις

Καλό μήνα!