www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Γιώργος Προβόπουλος: Τα δισ. έφευγαν έξω σαν… χαλάζι


Αποκάλυψη-βόμβα έκανε χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μόνον το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2011 διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό περίπου 13-14 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

«Πρόκειται για δύο πάρα πολύ κακούς μήνες λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και των εκκρεμοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Μάλιστα ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε αυτό το δίμηνο «το χειρότερο από το ξεκίνημα της κρίσης
που πλήττει τη χώρα μας», πρόσθεσε ότι η εκροή καταθέσεων συνεχίστηκε και το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου, ενώ εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος λέγοντας: «Ευτυχώς τις τελευταίες 15 ημέρες, με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, διαπιστώνεται όχι σταθεροποίηση, αλλά μια δειλή επανάκαμψη στο σύστημα με την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό».

Παρ’ όλα αυτά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστήριξε ότι για την ώρα «το σκηνικό είναι πολύ ευάλωτο», πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» και ότι «το μείζον είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία, να νιώσει ο έλληνας πολίτης σχετική σιγουριά και ότι ελέγχεται η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: