www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Bild: Η «Merkozy» θα σώσει την Ευρώπη;

Την ώρα που τα σενάρια περί Ευρώπης δύο ταχητήτων πληθαίνουν, η γερμανική εφημερίδα Bild, με μία ιδιαιτέρα χιουμοριστική φωτογραφία διερωτάται εάν η «Merkozy» είναι ο μόνος «ηγέτης» που μπορεί να βγάλει την ευρωζώνη από την κρίση.

Το δημοσίευμα ξεκινάει επικαλούμενο τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντιγκ:

«Οι MERKOZY είναι χωρίς αμφιβολία ο ισχυρότερος κινητήρας που θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση. Ένας ισχυρός κινητήρας βέβαια δεν εξασφαλίζει από μόνος του ότι το αεροπλάνο πετά προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά θα πρέπει να κάτσει στο πιλοτήριο ένας πιλότος που θα ξέρει τι είναι προς το συμφέρον και των 27

κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...».

«Όταν η ίδια η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντιγκ κάνει τέτοιες δηλώσεις, τότε υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια αμφισβήτησης ότι ο νέος ευρωπαϊκός «χάρτης» θα φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί», σχολιάζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα.

Άλλωστε σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να παρουσιάσει στο γερμανικό κοινοβούλιο «το σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ευρωζώνης» και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες «κρέμονται από τα χείλη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: