www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Νέες αντιδράσεις για δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου


Eντονες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αυτή τη φορά σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό. Για θλιβερό κατάντημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης και για «αισχρές δηλώσεις» ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Π. Μεντρέκας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Le Monde en Marche του καναλιού France 5, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη φράση του «μαζί τα φάγαμε»: «Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε". Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό», ανέφερε για να συμπληρώσει: «Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε».

«Είναι ξεκάθαρο», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Καταρχήν γιατί είναι πιο ψηλά αλλά και γιατί είναι πιο έξυπνοι και βέβαια έχουν ωφεληθεί από το σύστημα».

Κληθείς από το δημοσιογράφο του France 5 να απαντήσει σε όσους ζητούν μην πληρώσει η χώρα το χρέος της και να εγκαταλείψει την Ε.Ε., ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα
αιχμηρός: «Θα εκφραστώ ελεύθερα όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός de Gaulle. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες και ηλίθιοι».

«Ο κ. Πάγκαλος ξεπέρασε πλέον και το χειρότερο εαυτό του. Μιλώντας, προχθές, σε γαλλικό κανάλι, εκτόξευσε απίστευτες πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος των Ελλήνων που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης και καταγγέλλοντας χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρόσθεσε: «Όταν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι, υβρίζονται χυδαία από έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όταν ο αντιπρόεδρος αυτός εκτοξεύει ακατονόμαστες ύβρεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών, τότε, δυστυχώς, το κατάντημά του είναι θλιβερό. Και το τραύμα στη Δημοκρατία και την πατρίδα μας βαθύτατο».

«Με τις αισχρές δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί που μισούν και φοβούνται το λαό που αγωνίζεται είναι αδίστακτοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον τσακίσουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, που τόνισε ότι «η σιδερένια γροθιά της λαϊκής ενότητας και αντεπίθεσης είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στους εχθρούς του λαού».

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Πάγκαλος είπε ότι χαρακτήρισε φασίστες, κομμουνιστές ή ηλιθίους όσους επιθυμούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, υποστήριξε πως δεν έχει κάνει ρουσφέτια και δήλωσε ότι σκοπεύει να γράψει βιβλίο για το «ποιοί τα φάγανε και πώς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: