www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πρωταπριλιάτικα αστεία ανάλογα με το ζώδιο

ΚΡΙΟΣ
Πρότεινέ του να πάτε για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Συνεννοήσου κρυφά με τους σερβιτόρους να σας αφήσουν να περιμένετε καθισμένοι στο άδειο τραπέζι και να τον αγνοούν επιδεικτικά κάθε φορά που προσπαθεί να τους καλέσει. Ταυτόχρονα θα περιποιούνται πελάτες που ήρθαν μετά από εσάς. Αλλά μην το αφήσεις να παρατραβήξει, γιατί μπορεί ο Κριός να θυμώσει τόσο που να τα κάνει …γης μαδιάμ.
· Πώς θα το πάρει: Θα θυμώσει, αλλά θα του περάσει γρήγορα. Θα ανακουφιστεί με την ιδέα ότι ήταν πλάκα και δεν τον περιφρόνησαν τόσοι άνθρωποι!
·         Αυτή η φάρσα κάνει επίσης για Λέοντες, Διδύμους και Ταύρους.

ΤΑΥΡΟΣ
Κάνε τον να νομίσει ότι θα στερηθεί τα πιο αγαπημένα του πράγματα. Πες του ότι ο ΕΦΕΤ απαγόρευσε τα αγαπημένα του μπισκότα εισαγωγής, γιατί είχαν σκουλήκια. Εξαφάνισε το ακριβό άρωμά του και πες ότι έπεσε το μπουκάλι και έσπασε. Τηλεφώνησαν τάχα από το καθαριστήριο και

Πρωταπριλιά


Προέλευση του εθίμου

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Από τους Κέλτες

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το

Ο καιρός την 01.04.2012 - Καλό μήνα!


Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες από το μεσημέρι και μετά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικά καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή 1 Απριλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο στρεφόμενοι το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες