www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η κατανάλωση οινοπνεύματος από τους νέους και οι επιπτώσεις

Στην ευρωπαϊκή κοινωνία η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αποτελεί ένα κοινό, αλλά σε καμιά περίπτωση καθολικό, στοιχείο της ζωής των ενηλίκων.Στην ευρωπαϊκή κοινωνία η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αποτελεί ένα κοινό, αλλά σε καμιά περίπτωση καθολικό, στοιχείο της ζωής των ενηλίκων.

Η εφηβεία είναι η περίοδος κατά την οποία τα άτομα συνήθως αρχίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ και να συμμετέχουν ενεργά στις συνήθειες της ομάδας στην οποία ανήκουν και γενικότερα της κοινωνίας, όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ.

 Έτσι, η έναρξη της κατανάλωσης αλκοόλ αποτελεί για τα περισσότερα άτομα αναγνώριση της ενηλικίωσης τους και σε σημαντικό βαθμό η συμπεριφορά των εφήβων ως προς την κατανάλωση αλκοόλ αντανακλά τις αντιλήψεις και τις συνήθειες της ευρύτερης κοινωνίας των ενηλίκων.

Για τους λόγους αυτούς, τα προβλήματα που συνδέονται με την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε διαχωρίζοντας τα πλήρως από τα προβλήματα της
κοινωνίας στο σύνολό της. Ωστόσο, η κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους παρουσιάζει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά και υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που δικαιολογούν τη λήψη ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Πολλοί είναι οι όροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγραφούν οι σχετικές με την κατανάλωση του αλκοόλ συνήθειες, όπως αλόγιστη χρήση, κατάχρηση ή βλάβη που προκαλείται από το αλκοόλ, όροι που χρησιμοποιούνται από τα κράτη μέλη, καθώς και από όσους ασχολούνται με το φαινόμενο της κατανάλωσης αλκοόλ.

Ωστόσο, οι ερμηνείες τους διαφέρουν, όπως και ο τρόπος με τον οποίον γίνονται κατανοητές οι εν λόγω εκφράσεις. Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην παρούσα σύσταση του Συμβουλίου ορολογία περιγραφικού χαρακτήρα, χωρίς να προδικάζει σε καμιά περίπτωση τη συνέχιση της χρήσης των διαφόρων όρων.

Ένα χαρακτηριστικό της κατανάλωσης αλκοόλ από νέους είναι ότι οι νέοι είναι συνήθως πιο ευάλωτοι

Ετοίμαζαν διπλό χτύπημα με παγιδευμένα αυτοκίνητα

Παράλληλο βομβιστικό χτύπημα σχεδίαζε ο Επαναστατικός Αγώνας με στόχους αστυνομικούς και οικονομικό παράγοντα, σύμφωνα με υψυλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διπλό παράλληλο βομβιστικό χτύπημα με παγιδευμένα αυτοκίνητα ετοίμαζε ο Επαναστατικός Αγώνας, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Η μία επίθεση, σύμφωνα με τις πηγές, θα είχε στόχο τη στατική αστυνομική δύναμη στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βαθέως, δίπλα από την ΓΑΔΑ και η άλλη θα γινόταν στην οδό Μητροπόλεως, πιθανώς με στόχο μεγάλο οικονομικό παράγοντα της χώρας. Μάλιστα, θεωρούν οτι είναι πολύ πιθανό η πυροδότηση να γινόταν με τηλεχειρισμό ή κινητό τηλέφωνο.


Σύμφωνα με τα στελέχη, την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις θα αναλάμβανε ο "Επαναστατικός Αγώνας" με σκοπό να δείξει οτι είναι ο "κυρίαρχος" στην εγχώρια τρομοκρατία. Δεν αποκλείουν όμως να "παραχωρούσε" τη μία απο τις δύο επιθέσεις στη "Λαϊκή Θέληση" ή τη "Σέχτα Επαναστατών" αν επεδίωκαν σε κάποια από αυτές τη χρήση βαρύ οπλισμού για θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Οι αξιωματούχοι οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας

Τζακ Ποτ στο Τζόκερ

                                                                    1072η Κλήρωση 18/4/2010

                                                Νικήτρια στήλη

                                      1, 13, 38, 40, 44  ΤΖΟΚΕΡ  20




Κατηγορίες Επιτυχιών                             Διανεμόμενα           Επιτυχίες           Κέρδη ανά επιτυχία


5+1                                                             600.000,00                 -                       ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5                                                                 219.220,78                  4                       54.805,19

4+1                                                                                               24                          2.500,00

4                                                                                                 660                               50,00

3+1                                                                                          1.122                               50,00

3                                                                                             26.353                                2,00

2+1                                                                                         14.361                                2,00

1+1                                                                                         67.852                                1,50

Σύνολο Στηλών : 4.954.142

Επίθεση στη δημοτική αστυνομία Πειραιά

Με πέτρες, ξύλα και μπουκάλια αλλοδαποί επιτέθηκαν εναντίον δημοτικών αστυνομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.

Το επεισόδιο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώθηκε στο παζάρι της Αλιπέδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχαν προηγηθεί συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας απο αυτούς, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Από την επίθεση υπέστησαν υλικές ζημιές οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση επίσης επισημαίνεται: "Κανένας δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες ενέργειες που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων φαινομένων".
newsit

Ολυμπιακός - 'Αρης 2 -1

Tο φιλμ του αγώνα

90+3' Λήξη αγώνα

90+3' Κίτρινη κάρτα για τον Κόβατς επειδή έκανε καθυστερήσεις.


90+2' Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, σε ακόμη ένα τετ α τετ με τον Οσκαρ αυτήν τη φορά.

89' Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ξανά με τον Λούα Λούα. Ο Κονγκολέζος κάνει εκπληκτική ενέργεια από πλάγια αριστερά, αλλά ο Σηφάκης του λεέι πάλι «όχι» στο τετ α τετ.

87' Ο Ολυμπιακός χάνει τεράστια ευκαιρία για το 3-1. Ο Λούα Λούα κάνει καταπληκτική προσπάθεια, σερβίρει στον Μαρέσκα που χάνει το σχεδόν σίγουρο γκολ.

84' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Γκαλίτσιος αντικαθιστά τον Πάντο, ο οποίος αποθεώνεται.

81' Τεράστια ευκαιρία για τον Αρη. Ο Κόκε σε τετ α τετ με τον Κόβατς. Νικιέται! Στη συνέχεια ο Ισπανός πλασάρει ξανά, αλλά ο Ζεβλάκοφ με γυρισμένη την πλάτη στο τέρμα βρίσκει τη μπάλα με το χέρι και ο κίνδυνος απομακρύνεται με τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

80' Ο Αρης πιέχει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να απειλείται ιδιαίτερα.
71' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Τοροσίδη να περνάει και τον Σηφάκη, αλλά να πηγαίνει πλάγια και να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

70' Ο Μαρέσκα εκτελεί φάουλ για τον Ολυμπιακό από περίπου 25 μέτρα, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

69' Κίτρινη κάρτα στον Κουλουχέρη.
 
63' Καλή προσπάθεια για τον Ολυμπιακό με τον Λούα Λούα να πασάρει στον Οσκαρ, ο οποίος πιάνει καλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλοκάερει ο Σηφάκης.

60' Αλλαγή για τον Αρη. Ο Αραβίδης παίρνει τη θέση του Τζόνσον.

55' Αλλαγή για τον Αρη. Ο Κόκε στην θέση του Μεριέμ.

54' Κόκκινη για τον Αράνο, επειδή χτύπησε τον Οσκαρ Γκονζάλες στο πρόσωπο.

50' Ο Αρης έχει μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει απειληθεί ακόμη.

46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

Πέθανε ο θρύλος των πούρων

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο διασημότερος παραγωγός πούρων της Κούβας, Αλεχάντρο Ρομπάινα.


Ο Ρομπάινα που ήταν ο μοναδικός που είχε εταιρεία κουβανέζικων πούρων με το όνομά του, ήταν επίσης πρεσβευτής της κρατικής βιομηχανίας πούρων.

Παρόλο που είχε συναντήσει βασιλιάδες και διασημότητες, ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, που τον συναντούσες συχνά στο μικρό του γεωργικό αγρόκτημα στην Vuelta Abajo.

Αν ο Ρομπάινα ήταν κάπου στην Ευρώπη, σήμερα αυτός και η πολυπληθής οικογένειά του θα ήταν δισεκατομμυριούχοι. Μόλις πριν από λίγα χρόνια ο πήρε άδεια από την κυβέρνηση για να έχει το δικό του αυτοκίνητο. Ένα απλό Πεζό!


'Εχει τέσσερις γιους, δέκα εγγόνια και 12 δισέγγονα. Όλοι ασχολούνται με τα καπνά. Μόνο μερικοί

Αναβάλλονται για την Τετάρτη οι συνομιλίες με το ΔΝΤ

Δεν μπορούν να επισκεπτούν την Ελλάδα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.

Αναβάλλονται, τελικά, οι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα συναντήσεις που ζήτησε να έχει στην Αθήνα η Ελληνική Κυβέρνηση με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.). Εξαιτίας των δυσκολιών στο διεθνή εναέριο χώρο νέα προγραμματισμένη ημέρα έναρξης των διαβουλεύσεων ορίστηκε η Τετάρτη 21η Απριλίου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.


Οι διαβουλεύσεις αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικώνπολιτικών που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη τηςΕυρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν ναζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα έχει οδηγήσει στο κλείσιμο του εναερίου χώρου σχεδόν ολόκληρης της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης και έχει επηρεάσει σημαντικά και τις υπερατλαντικές πτήσεις.

Ο εναέριος χώρος της νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτός.
tanea

Ολυμπιακός - Άρης 2 -1

Τέλος πρώτου ημιχρόνου και το αποτέλεσμα είναι :

Ολυμπιακός  -  Άρης        2 -1

Σεισμός στη Βολιβία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:28 UTC 20 χλμ βορειοδυτικά της Aiquile στη Βολιβία και είχε εστιακό βάθος 427 km.


Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημίες.

Σεισμός στη Γουατεμάλα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:31 UTC 12 χλμ νοτιοδυτικά του Coateperque και είχε εστιακό βάθος 100 km.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημίες.

Πόλεμος για τις τιμές στο γάλα

Σε θέση μάχης βρίσκονται και πάλι παραγωγοί- κτηνοτρόφοι και γαλακτοβιομηχανίες.

Οι κτηνοτρόφοι απειλούν με κινητοποιήσεις, αν οι βιομήχανοι προχωρήσουν σε μείωση των τιμών στις οποίες αγοράζουν το γάλα. Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερα προϊόντα, με αποτέλεσμα οι γαλακτοβιομηχανίες στο σύνολό τους να καταγράφουν σημαντική πτώση στις πωλήσεις τους.

Το κόστος των 30 εκατ. ευρώ που είχε για τις γαλακτοβιομηχανίες ο πόλεμος τιμών στο γάλα τον περασμένο χρόνο οδήγησε τις εταιρείες να προαναγγέλλουν τώρα μείωση των τιμών παραγωγού, προκαλώντας την αντίδραση των αγελαδοτρόφων, οι οποίοι το 2009 είδαν την τιμή του αγελαδινού γάλακτος να μειώνεται κατά 12,48%, από 0,4073 λεπτά το κιλό στις αρχές του 2009 στα 0,3724 λεπτά το κιλό τον περασμένο Δεκέμβριο.

'Ομως, παρά τη σημαντική μείωση της τιμής της πρώτης ύλης, αλλά και την πτώση των τιμών λιανικής, οι πωλήσεις των γαλακτοβιομηχανιών έκλεισαν στα 403,8 εκατ. ευρώ, έναντι 431 εκατ. ευρώ το 2008, παρουσιάζοντας πτώση κατά 6,45% και αναγκάζοντάς τις να επιδιώκουν περαιτέρω

«Σαφάρι» ελέγχων στις οικοδομές

Σαφάρι» ελέγχων προαναγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, για περισσότερους από τα περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες που έχουν παράνομα μετατρέψει σε επιπλέον δωμάτια τους ημιυπαίθριους, τις πιλοτές, τα υπόγεια και τα πατάρια των κατοικιών τους.


«Καμπάνες» απειλούν όμως και όσους υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις προκειμένου να «τακτοποιήσουν» μεγαλύτερους χώρους από αυτούς για τους οποίους θα πληρώσουν.

Οι υφιστάμενες οικοδομές θα βρεθούν στο δόκανο των πολεοδομικών υπηρεσιών με την επέκταση του νέου συστήματος ελέγχου των κτιρίων, που θα ισχύσει από το τέλος του χρόνου -αρχικά είχε ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο, αλλά παρατάθηκε για τρεις μήνες, προκειμένου να συμπέσει με το τέλος της προθεσμίας που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμιση των χώρων που παράνομα έχουν αλλάξει χρήση.

Για τις ψευδείς δηλώσεις προβλέπεται δειγματοληπτικός έλεγχος. Οι πολεοδομικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αυτοψίες τουλάχιστον για το 10% των αιτήσεων «ρύθμισης» που θα υποβληθούν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Οπου εντοπιστούν «λαθροχειρίες», δηλαδή περιγραφές δηλουμένων

Στις κάλπες η ΟΝΝΕΔ

Ικανοποιητική κρίνεται από την Ρηγίλλης η έως τώρα συμμετοχή των μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Περισσότεροι από πεντέμισυ χιλιάδες νέοι και νέες προσήλθαν στις 156 εκλογικές κάλπες που έχουν στηθεί σε όλη την επικράτεια για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι μονομάχοι για την προεδρεία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. είναι ο Κώστας Χατζής και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ενώ για την συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται η επίδειξη του Δελτίου Αστ. Ταυτότητας και σύμφωνα με το καταστατικό είναι δυνατή η εγγραφή στους καταλόγους της Οργάνωσης και σήμερα πριν την ψηφοφορία.



Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα ενώ τα πρώτα, ασφαλή, αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 8.30 μ.μ. .
ethnos

Nάρκες στον «Καλλικράτη»

Σε ναρκοθετημένο έδαφος φαίνεται να κινείται ήδη το σχέδιο Καλλικράτης, χωρίς μάλιστα ακόμα να έχει παρουσιαστεί επισήμως ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης.


Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση τον νέο διοικητικό χάρτη της Ελλάδας, όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή τα παζάρια και οι πιέσεις τόσο από βουλευτές όσο και από στελέχη της αυτοδιοίκησης συνεχίζονται, με κύριους πρωταγωνιστές βουλευτές και δημάρχους του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι επιθυμούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα προς όφελος της περιοχής που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής τους.


Σε όλους τους νομούς της χώρας πλην της Αττικής και της Θεσσαλονίκης οι συνενώσεις βασίστηκαν σε κάποιο από τα μοντέλα που είχε επεξεργαστεί το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια δεν θα προσκρούσει σε τοπικές αντιδράσεις. Μάλιστα ορισμένοι

Ο θερμότερος χειμώνας των τελευταίων 110 χρόνων στην Αθήνα

Θερμοκρασίες που έφτασαν έως και 5 βαθμούς Κελσίου πάνω απο το μέσο όρο, καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.


'Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδειξαν οτι ο μέσος όρος θερμοκρασίας του χειμώνα που διανύσαμε ήταν ο υψηλότερος από το 1900. Ταυτόχρονα είναι ο τρίτος θερμότερος χειμώνας των τελευταίων ετών όσον αφορά τη μέση ανώτερη θερμοκρασία, σύμφωνα με στοιχεία που κατέγραψαν οι ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Αττική και Κρήτη. Ωστόσο, και σε περιοχές της Μακεδονίας, καταγράφηκαν θερμοκρασίες 3-5 βαθμούς υψηλότερες από τον μέσο όρο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν οτι το γεγονός ότι είχαμε τον θερμότερο χειμώνα των τελευταίων 110 ετών μπορεί κανείς να το αποδώσει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στις συνολικότερες πλανητικές μεταβολές.
newsit

Βουτιά τιμών 5% το εξάμηνο στα ακίνητα

Σε καθεστώς διαρκούς πτώσης βρίσκονται πλέον οι τιμές στην ελληνική αγορά ακινήτων που υποχωρούν με ρυθμό 5% το εξάμηνο, ενώ προβλέπεται μέχρι τέλους του έτους να έχουν μειωθεί τουλάχιστον 10% έναντι της περσινής χρονιάς, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα μας.

 'Επειτα από μια παρατεταμένη αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αναμονή που διήρκεσε επί μία διετία είναι πλέον σαφές ότι οι αντοχές πλήθους κατασκευαστών έχουν εξαντληθεί. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η πτώση θα ενταθεί κατά το επόμενο διάστημα υπό την πίεση της ύφεσης και της απροθυμίας των τραπεζών να χορηγήσουν νέα στεγαστικά δάνεια, πολύ περισσότερο όταν αποτελεί κοινό μυστικό ότι η αγορά είναι υπερτιμημένη.


Μεγαλύτερη πτώση στα “φθηνά”

Περισσότερο έχουν μειωθεί οι τιμές στις περιοχές που απευθύνονται σε χαμηλά και μεσαία πορτοφόλια (διαμερίσματα 60-70 τ.μ.) και οι οποίες “δούλευαν” μέχρι πρότινος αποκλειστικά με δάνεια, όπως τα Εξάρχεια και η Πατησίων στο κέντρο, η Νέα Φιλαδέλφεια, το Ηράκλειο και η Νέα
Ιωνία στα βόρεια, η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα, το Περιστέρι, το Αιγάλεω στα δυτικά και ο Πειραιάς στα νότια.

Τα τηλέφωνα των κατασκευαστών αυτών δεν χτυπούν πια τώρα που η τραπεζική στρόφιγγα έχει κλείσει, γι΄ αυτό και έχουν μειώσει τις τιμές 20%-25% έναντι της προηγούμενης διετίας.

Δεδομένου πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν να είναι φειδωλές στην εκταμίευση δανείων τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, είναι ορατός ο κίνδυνος για τους μικρομεσαίους αυτούς κατασκευαστές να εξαφανιστούν από την αγορά.

Μπορεί τα λιγοστά διαμερίσματα που “φεύγουν” να είναι τα πολύ χαμηλού κόστους, δεδομένου όμως ότι οι αντοχές του κλάδου εξαντλούνται είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι τιμές και στα ακριβότερα ακίνητα. Σύμφωνα με ένα ακραίο σενάριο, το “ξεφούσκωμα” των τιμών για μια σειρά από υπερτιμημένες περιοχές μπορεί να φθάσει και το 30% μέχρι τέλους του 2011, αφού παρά τα περί του

Σεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμική δόνηση εντάσεως 6,3 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα 02:15 ώρα Ελλάδος (09:15 τοπική), στις ανατολικές ακτές της Παπούας Νέας Γουϊνέας.

Το επίκεντρο σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, ήταν 29 χλμ ανατολικά της πόλης Λάε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές και θύματα.

Πως λέγεται...?

Πως λέγεται η κυρία Λίτσα στα Γερμανικά;

Φράου Λίτσα

Θρησκευτική συγκέντρωση Ινδών - Σιχ στο κέντρο της Αθήνας

Απόγευμα Σαββάτου, οδηγώντας προς Πειραιά στο ύψος του Ταύρου είδα έναν Ινδό ντυμένο με φανταχτερά ρούχα να έχει κλείσει με κόκκινη κορδέλα ένα στενό και να αφήνει να περνούν επιλεκτικά απ' αυτό μόνο ομοεθνείς του.

Θέλησα να δω τι γίνεται εκεί και έστριψα στο αμέσως επόμενο στενό.

Δεν σας κρύβω ότι δεν τόλμησα να κατέβω από το αυτοκίνητό μου, γιατί μπροστά μου αντίκρισα τόσους πολλούς Ινδούς που νόμισα ότι βρισκόμουν σ' άλλη χώρα και ουσιαστικά δεν ήξερα και πως θα αντιδράσουν όταν με δουν να τους τραβώ φωτογραφίες.

Τελικά ακούγοντας κάτι σαν ψαλμωδία και ρωτώντας κάποιον Έλληνα που εκείνη την ώρα περνούσε από εκεί, έμαθα ότι στο σημείο εκείνο είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς των Σιχ και είχαν μαζευτεί εκεί για να προσευχηθούν.

Εντοπίστηκε ο ένοχος για την κληρονομική φαλάκρα

ΛΟΝΔΙΝΟ Oμάδα ερευνητών στις ΗΠΑ εντόπισε ένα γονίδιο το οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι αυτό που ευθύνεται για την «κοινή υποτρίχωση», ένα είδος κληρονομικής τριχόπτωσης που εμφανίζεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και μάλιστα πολλές φορές από την παιδική ηλικία.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κολούμπια ανακάλυψαν ότι το γονίδιο ΑΡCDD1 συρρικνώνει τους αδένες των μαλλιών, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αδυνατίζουν συνεχώς, οδηγώντας σε ταχεία τριχόπτωση.

 «Ο εντοπισμός του συγκεκριμένου γονιδίου μπορεί να αφορά μία μόνο μορφή φαλάκρας αλλά

Γυαλιά διορθώνουν τη δυσχρωματοψία

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Αυτά τα γυαλιά τα οποία δημιούργησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης (ΒUΤΕ) Γκιόργκι Αμπρααμ, είναι διαφορετικά από τα άλλα.

Και αυτό διότι οι φακοί τους είναι ειδικώς σχεδιασμένοι ώστε να διορθώνουν τη δυσχρωματοψία, μια πάθηση των οφθαλμών στην οποία ο αμφιβληστροειδής αναγνωρίζει μόνο δύο από τα τρία βασικά χρώματα (κόκκινο, πράσινο και μπλε).

Υπολογίζεται ότι 200 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εμφανίζουν δυσχρωματοψία, την οποία οι