www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Πέθανε ο θρύλος των πούρων

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο διασημότερος παραγωγός πούρων της Κούβας, Αλεχάντρο Ρομπάινα.


Ο Ρομπάινα που ήταν ο μοναδικός που είχε εταιρεία κουβανέζικων πούρων με το όνομά του, ήταν επίσης πρεσβευτής της κρατικής βιομηχανίας πούρων.

Παρόλο που είχε συναντήσει βασιλιάδες και διασημότητες, ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, που τον συναντούσες συχνά στο μικρό του γεωργικό αγρόκτημα στην Vuelta Abajo.

Αν ο Ρομπάινα ήταν κάπου στην Ευρώπη, σήμερα αυτός και η πολυπληθής οικογένειά του θα ήταν δισεκατομμυριούχοι. Μόλις πριν από λίγα χρόνια ο πήρε άδεια από την κυβέρνηση για να έχει το δικό του αυτοκίνητο. Ένα απλό Πεζό!


'Εχει τέσσερις γιους, δέκα εγγόνια και 12 δισέγγονα. Όλοι ασχολούνται με τα καπνά. Μόνο μερικοί
γνωρίζουν το μυστικό της συνταγής των πούρων της οικογένειας.

Η οικογένεια είναι από τις λίγες στη χώρα που έχει κατοχυρώσει την γη στο όνομά της. Ωστόσο το εργοστάσιο που παράγονται τα πούρα ανήκει στο κράτος, το μόνο που ανήκε στον διάσημο παράγωγο είναι η γη και τα καπνά του.

Γεννημένος στην πόλη Alquizar στις 20 Μαρτίου του 1919, Ρομπάινα άρχισε να εργάζεται στα αγροκτήματα της οικογένειάς του από 10 ετών. Ο ίδιος παρέμεινε στην Κούβα, όταν οι εν λόγω εκτάσεις κρατικοποιήθηκαν μετά την επανάσταση που ανέτρεψε δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα και έφερε τον Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία.

Η ποιότητα των πούρων του ήταν φημισμένη. Ο ίδιος έλεγε ότι όταν ο καπνός καλλιεργείται, σου μιλάει, σου λέει τι χρειάζεται και εσύ πρέπει να ακούσεις.

Τα Vegas Robaina, παρουσιάστηκαν το 1997 για να τιμήσουν τον Ρομπάινα που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό επιλεγμένων φύλλων για wrapper 80% στην περιοχή Vuelta Abajo τα τελευταία 50 χρόνια. Τα πουρα του απευθύνονται σε ένα απαιτητικό καταναλωτικό κοινό και είναι σχεδιασμένα για τους γνώστες και λάτρεις της τέχνης του καπνιστή πούρου.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: