www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο καιρός σήμερα 31.08.2010

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειοανατολικές ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές της χώρας και θα ενταθούν, ενώ προσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 32 - 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 29 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι που βαθμιαία κατά τόπους θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 7 – 8 μπ. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις θα επικρατήσουν στα νότια πελάγη, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα φτάνει και πιθανόν κατά περιόδους θα ξεπερνά τα 8 μπ.

Τοπικές νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 - 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος τού Ηλία Μαμαλάκη

Μετά από τη μεγάλη μάχη που έδινε εδώ και καιρό, η σύζυγος του Ηλία Μαμαλάκη, έφυγε από τη ζωή.


Ο Ηλίας Μαμαλάκης πάντα κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν παντρεμένος εδώ και 36 χρόνια με τη Στέλλα Μαμαλάκη, η οποία δυστυχώς έφυγε από τη ζωή.

Οι δυο τους έκαναν πολλά ταξίδια και μάλιστα υπήρξαν και συνεργάτες για ένα διάστημα, αφού η ίδια εργαζόταν και σε εταιρεία παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ο ίδιος στάθηκε αξιοπρεπέστατα δίπλα της μέχρι την τελευταία στιγμή.

Οι μυστικοί συμβολισμοί του αριθμού 7

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και στην περίπτωση του αριθμού 7 είναι πολλές οι ιστορικές αναφορές.


- Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες...

- Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

- Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

- Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

- Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο.

- Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών!

- Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος,

Constrained Ball - Τραβήξτε ευθείες χωρίς πρόβλημα


Το 'Constrained Ball' δημιουργήθηκε από τον κορεάτη σχεδιαστή Giha Woo και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε μολύβι ή στιλό, επιτρέποντας σας να τραβάτε ευθείες γραμμές χωρίς την χρήση χάρακα ή άλλων βοηθημάτων.

Διαθέτει επίσης και... μια οθόνη υγρών κρυστάλλων στην οποία αναγράφεται η απόσταση, για να μπορείτε να μετρήσετε διαστάσεις, εύκολα και γρήγορα.

MIG: Λειτουργικές ζημιές 103,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 1,387 δισεκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε η Marfin Investment Group (MIG) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 εκ των οποίων, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, 1,161 δισεκατομμύρια ευρώ είναι λογιστικές ζημιές από την αναπροσαρμογή της αξίας στοιχείων του ενεργητικού λόγω της κακής κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.


Οι ζημιές που προέρχονται από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες είναι συνολικά 254,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 132,6 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται στην αναπροσαρμογή αξίας στοιχείων ενεργητικού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τις ζημιές που προκύπτουν από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες, 80,3 εκατομμύρια ευρώ θα ανακτηθούν με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ των εταιρειών του ομίλου της Ολυμπιακής με την Αεροπορία Αιγαίου. Με την εξαίρεση των ζημιών λογιστικής προσαρμογής και μη συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων, οι λειτουργικές ζημιές του Ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών

Κίνδυνος άμεσης πτώχευσης για τα ναυπηγεία Σκαμαραγκά - Στον αέρα οι πληρωμές 1.300 εργαζομένων

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο απόψε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Οι γερμανοί ιδιοκτήτες συνεδριάζουν με το προσύμφωνο μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Άμπου Ντάμπι Μαρ να εκπνέει την Τρίτη και την απειλή της πτώχευσης των ναυπηγείων να είναι πλέον ορατή.


Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Thyssen ,θα συναντηθούν αύριο με τον υπουργό Άμυνας και θα θέσουν το δίλημμα είτε της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, είτε της πτώχευσης ακόμη και μέχρι την Τετάρτη. Το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση λίγων ημερών για να περάσει το πακέτο της συμφωνίας από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας,από την οποία ο κ.Βενιζέλος ευελπιστεί τη

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αναζητούμε τρόπο να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ

Τρόπους για να αποφευχθεί, αν γίνεται, η αύξηση του ΦΠΑ και σε άλλα προϊόντα και να μην επιβαρυνθούν περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά, αναζητάει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA


Σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής, ο υπουργός τόνισε ότι "έχουμε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και ήδη έχουμε εισπράξει πάνω από ένα δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές".

Όσον αφορά τα έσοδα του κράτους, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι "στο επτάμηνο έχουμε ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους κατά 100 εκατ. ευρώ και όσον αφορά την στέρηση των 770 εκατ.

Ελληνόπουλο, δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft

Ο 16χρονος Παναγιώτης Γιαννόπουλος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε στην δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft.


Μέχρι τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών ταξίδεψε ο Θεσσαλονικιός μαθητής, ταξίδι που άξιζε τελικά τον κόπο, αφού συγκέντρωσε την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στη χρήση του λογισμικού Office και

Υπογράφτηκε η μεταβίβαση του Καζίνο Κέρκυρας σε ιδιώτες

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών που κατείχε η ΕΤΑ ΑΕ στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ», στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης που αποφασίστηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.


Το μετοχικό κεφάλαιο της πωληθείσας εταιρείας ανέρχεται σε 2.746.437,99 ευρώ, διαιρούμενο σε 467.877 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5,87 ευρώ η κάθε μία.

Με τη μεταβίβαση των μετοχών στην εταιρεία "V & T CORFU ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΖΙΝΟ

Αναζητούν τον τάφο της γυναίκας και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι ανασκαφές στον λόφο «Καστά» της Αμφίπολης, για την αναζήτηση του τάφου της γυναίκας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης και του 13χρονου γιου του, Αλέξανδρου του Δ'.


Οι ανασκαφές θα γίνουν υπό την εποπτεία της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχει και το τμήμα Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών και του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, πρόκειται για έναν λόφο στον οποίο τις πρώτες έρευνες για τους τάφους είχε ξεκινήσει επί των ημερών του ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης που ερεύνησε την Αμφίπολη, από το 1956 μέχρι το θάνατό του, το Μάιο του 1985.

Στις ανασκαφές θα συνδράμει οικονομικά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, μετά από ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού Συμβουλίου.

Μαζί με τις ανασκαφές στο λόφο «Καστά», θα ξεκινήσουν και αυτές για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης, στις οποίες δίνουν άμεση προτεραιότητα όχι μόνο το υπουργείο Πολιτισμού

Δημοσκόπηση της GPO:Απαισιόδοξοι οι Ελληνες για το μέλλον

Απαισιοδοξία των πολιτών για την πορεία της χώρας και ιστορικά χαμηλά για το δικομματισμό στη χώρα μας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Mega. Παράλληλα, οι πολίτες διαπιστώνουν πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση και ζητούν, εν όψει του ανασχηματισμού, υπουργό-συντονιστή.

Στο ερώτημα πόσο αισιόδοξοι είναι για την πορεία της χώρας, οι οκτώ στους δέκα ερωτώμενους (79,6%) εμφανίζονται απαισιόδοξοι, απαντώντας «λίγο» ή «καθόλου», ενώ δύο στους δέκα (20,01%)

«΄Εθνικ» πιάτα για καλοφαγάδες κανίβαλους!

Φρίκη έχει προκαλέσει στη Γερμανία η διαφημιστική εκστρατεία ενός νέου «έθνικ» βερολινέζικου εστιατορίου, η οποία καλεί όσους το επιθυμούν να δωρίσουν διάφορα όργανα του σώματός τους- με ιδιαίτερη προτίμηση στους όρχεις, στο στομάχι, στα αφτιά και φυσικά στα ανθρώπινα... παϊδάκια- προκειμένου να τα μετατρέψουν σε «γκουρμέ» πιάτα για κανίβαλους καλοφαγάδες!

Σύμφωνα με τη διαφήμιση, το εστιατόριο «Flime» χρειάζεται τα ανθρώπινα μέλη για να ξεκινήσει ένα νέο «κίνημα γεύσης»: να μαγειρέψει μια σειρά συνταγές της διαβόητης βραζιλιάνικης φυλής ανθρωποφάγων Γουαρικάκα, οι οποίοι συνηθίζουν μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογενείας να καταναλώνουν τελετουργικά γεύματα με τα πιο νόστιμα κομμάτια του

Google-Associated Press:Συμφωνία για τη δημοσίευση ειδήσεων

Μετά από συνομιλίες μηνών, η Google και το Associated Press κατέληξαν σε συμφωνία για την δημοσίευση από τη μηχανή αναζήτησης του περιεχομένου που ετοιμάζει το πρακτορείο.

Σε ανακοίνωσή του το AP υπογραμμίζει ότι θα εργαστεί από κοινού με τη Google για τη βελτίωση της ανακάλυψης και της διανομής των ειδήσεων. Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τη διάρκεια της συμφωνίας ή το χρηματικό ύψος

Προσωρινά ελεύθερος ο Τάσος Μαντέλης

Ενώπιον της εφέτη ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα η οποία διενεργεί την ποινική έρευνα για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens απολογήθηκε σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Τάσος Μαντέλης.

Μετά το τέλος της απολογίας του υπήρξε διαφωνία μεταξύ του εισαγγελέα που πρότεινε την προσωρινή κράτηση του πρώην υπουργού, και της ανακρίτριας που πρότεινε περιοριστικούς όρους. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο για την τελική απόφαση.

Ο κ. Μαντέλης λογοδοτεί για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά χρηματικά ποσά που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από τη Siemens, το 1998 και το 2000.

Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει λάβει ήταν 450.000 μάρκα, το οποίο κατατέθηκε με έμβασμα σε ελβετική τράπεζα σε λογαριασμό που είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος πλέον του κ.

«Ευκαιρία να γίνει η Ελλάδα χώρα επιχειρηματικότητας»

Έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες νέων περικοπών και νέων φορών επισήμανε ο προεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου με εκπρόσωπους της κυβέρνησης.


Όπως τόνισε, το μεγάλο διακύβευμα στη σημερινή συγκυρία είναι η ανάπτυξη, η οποία θα είναι παραγωγική και όχι καταναλωτική, εξωστρεφής και όχι επιδοτούμενη, ανταγωνιστική και όχι πελατειακή.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλαδα, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ρητορεία περί εργασιακού μεσαίωνα επικρατεί στην πραγματικότητα επιχειρησιακός μεσαίωνας λόγω της γραφειοκρατίας, της υπερφορολογήσεις, της πολυνομίας και του κρατικού παρεμβατισμού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ τώρα είναι η ευκαιρία να μεταμορφωθεί η Ελλαδα από κράτος

Πρόταση για δημιουργία εθνικού φροντιστηρίου στα Λύκεια

Τη δημιουργία εθνικού φροντιστηρίου μέσα στα Λύκεια που θα προετοιμάζει τους μαθητές για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης.


Όπως είπε οι νεοεισαχθέντες φοιτητές έχουν μεγάλα κενά καθώς θητεύουν στα φροντιστήρια που τους μαθαίνουν δεξιότητες για να μπουν στο πανεπιστήμιο.

Ο κύριος Βερέμης χαρακτήρισε άνευ περιεχομένου την πρόταση της

Βροχή τα deals εξαγορών και συγχωνεύσεων στις ασφαλιστικές

Την χρονιά με τα περισσότερα deals στον χώρο των ασφαλιστικών εταιριών χαρακτηρίζει το 2010 το Bloomberg επισημαίνοντας ότι , θα συνεχιστούν και ίσως ξεπεράσουν οι σχετικές συμφωνίες το ύψος των 90 δισ. Δολαρίων. Σημειώνοντας ρεκόρ, αφού τα προηγούμενα δύο χρόνια (2009 και 2008 )είχαν διαμορφωθεί στα 53 δισ. και 58 δισ. δολάρια αντίστοιχα.


Η οικονομική κρίση , όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο, που «ακρωτηρίασε» την American International Group, Inc παρέχει ευκαιρίες αγοράς για τους ανταγωνιστές της , όπως η MetLife Inc και Prudential Financial Inc, οι οποίες έχουν ανακάμψει ταχύτερα από την παγκόσμια ύφεση και αναζητούν την ανάπτυξη σε νέες αγορές.

Η AIG έχει πουλήσει περισσότερα από 30 στοιχεία του ενεργητικού της από το 2008, ενώ η RBS και το ING Groep NV έχουν ανακοινώσει οτι θα πωλήσουν τις δραστηριότητες τους στον ασφαλιστικό κλάδο

Η ING έχει την υποχρέωση να εκποιήσει την ασφαλιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος του 2013, ως

Με επιδοτούμενο ασφάλιστρο η πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής

Στο σχέδιο νόμου που επανακαθορίζει το ενιαίο εθνικό σύστημα προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας, προσδιορίζονται οι τρεις πυλώνες ασφάλισης στους οποίους θα στηρίζεται.


Έτσι εκτός της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ θεσπίζεται η πρόσθετη ασφάλιση για όσους επιθυμούν αυξημένη προστασία και η προαιρετική ασφάλιση, για κινδύνους που δεν περιλαμβάνονται στους υποχρεωτικά ασφαλιζόμενους κίνδυνους του ΕΛΓΑ.

  • διατηρείται μεν, η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των παραγωγών στον ΕΛΓΑ, αλλά ενισχύεται η ανάπτυξη του θεσμού της συμπληρωματικής (πρόσθετης και προαιρετικής) ασφάλισης, με σκοπό την ύπαρξη ευέλικτων, σύγχρονων, ανταποδοτικών, επιδοτούμενων ασφαλιστικών προϊόντων που

Τα φιλέτα σε ιδιώτες

Σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων. Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών.


Πρόκειται για το ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πηγές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου τους αμέσως επόμενους μήνες πρόκειται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για τα δύο αυτά ακίνητα- φιλέτα. Μάλιστα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο του Ρίου- Αντιρρίου είναι έτοιμη σε όλες της τις λεπτομέρειες και εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει εντός του Νοεμβρίου. Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει και τη θερμή

«Μίλησε» το μήλο

Τον γενετικό κώδικα του μήλου «έσπασαν» για πρώτη φορά οι επιστήμονες. Με τις πληροφορίες που θα αποκομίσουν διαβάζοντας τον «χάρτη» του DNA του φρούτου, εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν νέες ποικιλίες μήλου.


Η ανάγνωση των γενετικών αλληλουχιών της ποικιλίας «Γκόλντεν» (Golden Delicious) αποτελεί προϊόν διεθνούς επιστημονικής συνεργασίας 86 γενετιστών από 20 πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς πέντε χωρών (Η.Π.Α., Ν. Ζηλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό «Nature Genetics», ο εντοπισμός των γονιδίων που συγκροτούν το γονιδίωμα του μήλου θα οδηγήσει σε νέες ποικιλίες.

Η αποκρυπτογράφηση του DNA θα επιτρέψει στους επιστήμονες να εντοπίσουν ποια επιμέρους γονίδια δημιουργούν συγκεκριμένα επωφελή χαρακτηριστικά, όπως η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις ασθένειες

Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού

Την παραίτησή της, «για λόγους ευθιξίας», υπέβαλε σήμερα η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γλυκερία Σιούτη.


Η παραίτηση της συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου έρχεται μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την πρόσληψη του δικηγόρου Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη στο πρωθυπουργικό γραφείο, χωρίς να έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Η πρόσληψή του είχε προταθεί από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού, καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη. Σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι, παρότι για τους μετακλητούς υπαλλήλους δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, «δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου».

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι η κ. Σιούτη «υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας». Ο πρωθυπουργός έκανε την παραίτηση δεκτή και «την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της».

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και τον αριθμό των συνεργατών του που έχουν προσληφθεί σε αυτό, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού διευκρινίζει ότι:

- Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές

Οι προτάσεις των εμπόρων για την τόνωση της αγοράς

Το «Μνημόνιο του ελληνικού εμπορίου» κατέθεσε σήμερα στην κυβέρνηση το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κατά τη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας.


Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα "μέτρα Κατσέλη" για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ρυθμίσεων των οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες, αρχίζουν να βρίσκουν και άλλους σημαντικούς υποστηρικτές».

»Ελπίζουμε», τόνισε, «μεταξύ αυτών, να είναι πλέον και οι ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ουσιαστικά ζητάμε να μας δανείσουν περισσότερο χρόνο και λιγότερο χρήμα».

Κατά τη συνάντηση με την κυρία Κατσέλη και τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Κουτρουμάνη (εκπροσωπούσε τον κ. Λοβέρδο), η ΕΣΕΕ επισήμανε πέντε κρίσιμα σημεία για την τόνωση της αγοράς:

1) Τον κίνδυνο «αφελληνισμού» των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και την ανάγκη ανάπτυξή

«Λουκέτο» στο American University of Athens

Το σφράγισμα του «American University of Athens» ζητεί από την αστυνομία το υπουργείο Παιδείας, χαρακτηρίζοντας «παράνομη» τη λειτουργία του υπό τον τίτλο «πανεπιστήμιο».


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ζητήθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να «σφραγίσουν τις εγκαταστάσεις και να αφαιρεθούν όλες οι σχετικές επιγραφές από το American University of Athens, καθώς το ίδρυμα αυτό κατά δήλωση του δεν έχει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως ΚΕΜΕ (Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης), ούτε έχει υποβάλει αίτηση για την έκδοσή τους και επιπλέον προβάλλεται παρανόμως ως ‘’Πανεπιστήμιο’’ στις καταχωρήσεις του, παρά τα οριζόμενα στο Νόμο 3696».

Το υπουργείο επικαλείται το σχετικό άρθρο (17 παρ. 3) του νόμου, σύμφωνα με το οποίο «πλην των δημόσιων Πανεπιστημίων δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου ‘’Πανεπιστήμιο’’ στην ελληνική ή ξένη γλώσσα από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Σε άλλο σημείο (άρθρο 22 παρ. 5) ο νόμος αναφέρει ότι «η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών από εκπαιδευτήριο που προβάλλεται ως ‘’ΚΕΜΕ’’ χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ‘’ΚΕΜΕ’’ ή ως

Τσιγάρο και πρόστιμο από την 1η Σεπτεμβρίου

Κλιμακωτή και τσουχτερή θα είναι η χρηματική ποινή για τους θεριακλήδες (αλλά και για τους επαγγελματίες που τους... ανέχονται) που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος που τίθεται σε ισχύ μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.


Έτσι, για όσους καπνίζουν στους δημόσιους κλειστούς χώρους το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 50 ευρώ, θα φτάνει όμως τα 100 ευρώ για εκείνους που ανάβουν τσιγάρο στα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, σε σχολεία και παιδότοπους.

Οι υποτροπές επίσης θα λειτουργούν αθροιστικά - άρα ένας πολίτης που έχει παραβεί το νόμο πάνω από μια φορά θα πληρώνει ακριβά το τσιγάρο του: έως και 500 ευρώ.

Η τσιμπίδα του νόμου τρυπώνει ακόμη και στα ταξί: έτσι εάν κάποιος πολίτης ανάψει τσιγάρο στην θέση του συνοδηγού θα πληρώσει 50 ευρώ.

Ακόμη πιο τσουχτερό είναι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, οι οποίοι θα καταβάλλουν 500 ευρώ εάν επιτρέπουν στους πελάτες τους να «ντουμανιάζουν» τον χώρο.

Τσουχτερά πρόστιμα θα πληρώνουν και οι υπεύθυνοι διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων